Κύπρος: Έκαψαν κεραία κινητής τηλεφωνίας πιστεύοντας ότι είναι 5G

Κύπρος: Έκαψαν κεραία κινητής τηλεφωνίας πιστεύοντας ότι είναι 5G Facebook Twitter
2

Οι θεωρίες συνωμοσίας που συνδέουν την εξάπλωση της πανδημίας του κορωνοϊού με τα δίκτυα κινητής τηλεφωνίας νέας γενιάς 5G έφτασαν στην Κύπρο με αποτέλεσμα τον εμπρησμό κεραίας

Τα ξημερώματα του Σαββάτου άγνωστοι έβαλαν φωτιά σε κεραία της Cyta στον Άγιο Αντώνιο στη Λεμεσό, πιστεύοντας ότι καίνε κεραία 5G.

Σημειώνεται πως στην Κύπρο κανένας πάροχος δεν έχει αδειοδοτηθεί για τη χρήση της συγκεκριμένης τεχνολογίας ενώ η κεραία αυτή είναι εγκατεστημένη στον συγκεκριμένο χώρο εδώ και 20 χρόνια.

Τι απαντά η Cyta μετά τον εμπρησμό κεραίας της στη Λεμεσό

«Εμπρησμό στην επικοινωνία επιχείρησαν χθες βράδυ ορισμένοι που, με εγκληματική ασυνειδησία, έβαλαν φωτιά σε κεραία κινητής τηλεφωνίας στη Λεμεσό, διαταράσσοντας την επικοινωνία χιλιάδων συμπολιτών μας.

Το αξιοσημείωτο είναι ότι η κεραία αυτή είναι εγκατεστημένη στον συγκεκριμένο χώρο εδώ και 20 χρόνια.

Είναι ταυτόχρονα λυπηρό και ανησυχητικό το γεγονός ότι η εγκληματική αυτή ενέργεια πραγματοποιήθηκε ειδικά σε μια περίοδο, όπου η χώρα μας δίνει μια τιτάνια μάχη απέναντι σε έναν αόρατο, ύπουλο και επικίνδυνο για την υγεία εχθρό. Επηρεάζονται άμεσα: Aσθενείς και πάσχοντες από χρόνια νοσήματα που πρέπει να είναι σε συνεχή επικοινωνία με τους γιατρούς τους, ειδικά μέσα στην πανδημία. Ευρύτερο υγειονομικό προσωπικό που δίνει ακούραστα και με αυταπάρνηση τη μάχη της πρώτης γραμμής. Ευάλωτες ομάδες συμπολιτών μας που χρειάζονται βοήθεια και υποστήριξη και γι' αυτούς η κινητή τηλεφωνία είναι πολύτιμο εργαλείο επικοινωνίας. Οι συνάνθρωποί μας, σε συνθήκες καραντίνας, τώρα, περισσότερο παρά ποτέ, έχουν την ανάγκη να μπορούν να επικοινωνούν με τα αγαπημένα τους πρόσωπα, με τους συνεργάτες τους, να τηλεργάζονται και να ενημερώνονται.

Τα συνεργεία και οι άνθρωποι της πρώτης γραμμής, τόσο της Cyta, όσο και των άλλων τηλεπικοινωνιακών παροχέων, βρίσκονται έξω, δίνοντας τη δική τους μάχη για να διασφαλίζουν και να ενισχύουν την επικοινωνία των κρατικών υπηρεσιών, τομέων της οικονομίας και των πολιτών. Έτσι ώστε να μπορούν να λειτουργούν στις κρίσιμες συνθήκες που επιβάλλει η πανδημία. Δυστυχώς, αντί αυτού, καλούνται να επιδιορθώσουν σημαντικές ζημιές που έχουν προκληθεί από κακόβουλες ενέργειες.

Αυτό το εξόχως σοβαρό θέμα, συνιστά εγκληματική απειλή της σταθερότητας της επικοινωνίας εν μέσω πανδημίας. Συνεπώς η Πολιτεία, μέσω των αρμόδιων αρχών, είναι επιβεβλημένο να διερευνήσει εξονυχιστικά την υπόθεση, να αποδώσει ευθύνες και να εφαρμοστούν όσα προβλέπει ο νόμος, λαμβάνοντας υπόψη τις εξαιρετικά κρίσιμες συνθήκες που βιώνει ο τόπος και οι πολίτες.

Η θέση της Cyta είναι ξεκάθαρη: «Η κοινωνία μας, όλοι μαζί, είμαστε πολύ πιο δυνατοί από μεμονωμένες ενέργειες που στρέφονται, τελικά, σε βάρος της ζωής μας. Όλοι μαζί θα υπερασπιστούμε το αγαθό της επικοινωνίας και θα συνεργαστούμε στην εξέλιξή του».

Διεθνή
2

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

DRONE ΕΠΙΘΕΣΗ ΟΥΚΡΑΝΙΑ ΡΩΣΙΑ

Διεθνή / Ουκρανία: Ρωσικό drone χτύπησε το αρχηγείο της Υπηρεσίας Ασφαλείας στο Κίεβο

Τα τελευταία 24ωρα η Ρωσία έχει εντείνει σημαντικά τις επιθέσεις με μη επανδρωμένα αεροσκάφη στο Κίεβο, προκαλώντας σοβαρά προβλήματα στην καθημερινότητα των κατοίκων της πρωτεύουσας
THE LIFO TEAM
ΦΩΚΛΑΝΤ ΧΑΒΙΕΡ ΜΙΛΕΙ ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ ΒΡΕΤΑΝΙΑ

Διεθνή / Μιλέι για Φώκλαντ: «Είναι αργεντίνικα – Δεν υπάρχει καμία συζήτηση» – Χτίζει ναυτική βάση απέναντι από τα νησιά

Η κίνηση Μιλέι έρχεται μετά τις δηλώσεις Τραμπ ότι οι ΗΠΑ μπορεί να αλλάξουν στάση, ενώ στο επίκεντρο βρίσκεται κοίτασμα 1,7 δισ. βαρελιών πετρελαίου γύρω από τα νησιά
THE LIFO TEAM
ΛΕΥΚΟΣ ΟΙΚΟΣ ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ

Διεθνή / Η ιστοσελίδα του Λευκού Οίκου βάζει τους χρήστες να συλλαμβάνουν μετανάστες και να χτίζουν το τείχος

Ο Λευκός Οίκος λάνσαρε παιχνίδια - Σε ένα από αυτά οι χρήστες στοιβάζουν τούβλα για να «κρατήσουν τη γραμμή» απέναντι σε μια «πολιορκία ζόμπι στα σύνορα»
THE LIFO TEAM

σχόλια

2 σχόλια
Κύπρος: Έκαψαν κεραία κινητής τηλεφωνίας πιστεύοντας ότι είναι 5G Πηγή: www.lifo.grΟι μεν καίνε κανά ΑΤΜ & οι άλλοι καμιά κεραία.Και άμα τους τσακώσεις θα λένε, όπως ο άλλος στην Καλαμαριά, ότι έχουν ψυχολογικά.