Χαρδαλιάς: Δεν έχουμε περιθώριο να κάνουμε ούτε βήμα πίσω

Χαρδαλιάς: Δεν έχουμε περιθώριο να κάνουμε ούτε βήμα πίσω Facebook Twitter
EUROKINISSI
1

«Πέρα από την επιδημιολογική εικόνα για τον κορωνοϊό, τα πάντα παραμένουν οριακά. Τα δεδομένα σταθμίζονται σε 12ωρη βάση», δήλωσε ο Νίκος Χαρδαλιάς, τονίζοντας ότι «δεν πρέπει να κάνουμε βήμα πίσω», σε ό,τι αφορά την τήρηση των μέτρων.

Στο πλαίσιο των σημερινών ανακοινώσεων για την πορεία του κορωνοϊού στην Ελλάδα- κατά τις οποίες έγινε γνωστό ότι εντοπίστηκαν 72 κρούσματα και καταγράφηκαν 3 θάνατοι σε 24 ώρες- ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη υπογράμμισε την ανάγκη να μείνουν όλοι πιστοί στην προσπάθεια που έχει γίνει.

«Δεν έχουμε κανένα περιθώριο να κάνουμε βήμα πίσω. Η επιδημιολογικά εικόνα δεν συνιστά αυτοδίκαια ότι όλα πάνε καλά και ότι δεν πρέπει να ανησυχούμε. Είναι σημαντικό να βλέπουμε τι γίνεται στον υπόλοιπο κόσμο», ανέφερε χαρακτηριστικά. Σε άλλο σημείο κάλεσε τον κόσμο να κάνει υπομονή ενώ σημείωσε «Η καλή αρχή που έχουμε κάνει αξίζει έναν εξίσου καλό επίλογο. Αξίζει να μνημονεύονται οι Έλληνες ως μαχητές και νικητές». 

25 κρούσματα στον οικισμό Ρομά

Αναφερόμενος στους ελέγχους που έχουν γίνει στον οικισμό Ρομά στη Λάρισα, ο κ. Χαρδαλιάς δήλωσε ότι συνολικά από 365 τεστ, τα 25 ήταν θετικά στον κορωνοϊό. «Οι 16 από τους 25 που νοσούν μεταφέρθηκαν σε κέντρο αποκατάστασης, όπου υπάρχει περιφρούρηση», δήλωσε ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη και συμπλήρωσε ότι οι έλεγχοι θα επεκταθούν σε όμορους οικισμούς σε Τύρναβο, Φάρσαλα και Σοφάδες.

Παράλληλα, ο Νίκος Χαρδαλιάς ευχαρίστησε τη συντριπτική πλειονότητα των οικισμών που είναι σε καραντίνα, σημειώνοντας ότι τηρούν τους κανόνες.

Ένα κρούσμα ανάμεσα στους επαναπατρισθέντες

Σε ό,τι αφορά τους ελέγχους στα αεροδρόμια, ο Νίκος Χαρδαλιάς γνωστοποίησε ότι ανάμεσα σε 214 ανθρώπους που επαναπατρίστηκαν χθες με 4 πτήσεις, βρέθηκε μόνο ένα κρούσμα κορωνοϊού.

«Ήδη μειώνεται ο αριθμός αυτών που είναι σε καραντίνα. Περίπου 5.500 παραμένουν σε καραντίνα και ελέγχονται καθημερινά», σημείωσε.

Αναστολή λειτουργίας 4 λαϊκών αγορών

Ο Νίκος Χαρδαλιάς σημείωσε ότι από τη Δευτέρα διπλασιάζονται οι λαϊκές αγορές στην Αττική σε 222, που θα λειτουργούν παράλληλα και την ίδια ημέρα, προκειμένου να αποφεύγεται ο συνωστισμός.

Παράλληλα σημείωσε ότι εξαιτίας μη τήρησης των προβλεπόμενων μέτρων, αναστέλλεται για 10 ημέρες η λειτουργία τεσσάρων λαϊκών αγορών στην δήμο Νεάπολης- Συκεών, την περιοχή παραλία Διστόμου, στο Χαϊδάρι και την Καλλίπολη.

Κλείνει περιπατητική ζώνη

Στο μεταξύ, προκειμένου να αποφευχθούν φαινόμενα συγχρωτισμού, λαμβάνονται μέτρα για περιπατητική ζώνη στον δήμο Κορδελιού.

Πρόκειται για την περιπατητική ζώνη που είναι εφαπτόμενη στην οδό Α. Τρίτση στην περιοχή της Νέας Πολιτείας Ευόσμου, στον δήμο Κορδελιού. Για 14 ημέρες θα επιτρέπεται η πρόσβαση στους πολίτες από τη Δευτέρα ως την Παρασκευή από τις 2 το μεσημέρι έως τις 8 το πρωί της επομένης και όλο το 24ωρο το σαββατοκύριακο.

Ελλάδα
1

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Συνελήφθη 38χρονος για συμμετοχή στην τρομοκρατική οργάνωση «Ομάδα Σύμπραξης Εκδίκησης»

Ελλάδα / Συνελήφθη 38χρονος για συμμετοχή στην τρομοκρατική οργάνωση «Ομάδα Σύμπραξης Εκδίκησης»

Ανάμεσα στις τρομοκρατικές ενέργειες που τους αποδίδονται είναι και η αποστολή του παγιδευμένου με εκρηκτικά φακέλου στο Δικαστικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης τον Φεβρουάριο
NEWSROOM
Μενδώνη για Νίσυρο: Ο αρχαιοφύλακας τέθηκε σε αναστολή καθηκόντων από την πρώτη καταγγελία

Ελλάδα / Μενδώνη για Νίσυρο: Ο αρχαιοφύλακας τέθηκε σε αναστολή καθηκόντων από την πρώτη καταγγελία

«Διαβάζω ότι υπήρχαν καταγγελίες, ότι δεν τις έλαβε κανείς υπόψη και λοιπά. Αυτοί οι οποίοι τα γράφουν θα βρεθούν στα ποινικά και στα αστικά δικαστήρια από μένα», ξεκαθαρίζει η υπουργός
NEWSROOM