Αίσθηση προκάλεσαν τα δημοσιεύματα που έγραψαν πως ο Γιάννης Βαρουφάκης, ταξίδεψε στην Αίγινα εν μέσω καραντίνας και παρά τα περιοριστικά μέτρα που έχουν τεθεί σε ισχύ για την αναχαίτιση της πανδημίας κορωνοϊού. Ο ίδιος ωστόσο απάντησε πως δεν μετέβη στην Αίγινα, αλλά μένει εκεί και επέστρεψε καθώς νωρίτερα ταξίδεψε στην Αθήνα για συνεδρίαση της Βουλής την Πέμπτη 9 Απριλίου

 

Ο Έλληνας βουλευτής και πρώην υπουργός Οικονομικών διατηρεί κατοικία στο νησί του Αργοσαρωνικού. Το βράδυ της Παρασκευής, ο Γιάνης Βαρουφάκης έδωσε συνέντευξη στο CNN, μέσω Skype, ζωντανά από την Αίγινα. Λίγο νωρίτερα δημοσιεύματα μετέδιδαν πως είχε ταξιδέψει στο νησί και πως μάλιστα σημειώθηκε και ένταση με το Λιμενικό που του έκανε έλεγχο.

 

Ο Γιάνης Βαρουφάκης απαντά για την παρουσία του στην Αίγινα, εν μέσω καραντίνας - «Μένω εκεί»

 

«Κάποιοι πειράχτηκαν πολύ που πήγα από την Αίγινα στη Βουλή την 9/4 να μιλήσω για το Eurogroup εκείνης της βραδιάς στο οποίο η κυβέρνηση "πούλησε" το ευρωομόλογο. Κι επειδή δεν είχαν τι να πουν για το οικονομικό επιχείρημα ξεσπάθωσαν που, μετά την ομιλία, επέστρεψα... σπίτι μου!», σημειώνει ο κ. Βαρουφάκης σε ανάρτησή του, ενώ σε μία δεύτερη, με την οποία απαντά σε άλλον χρήστη σημειώνει:

 

 

 

«Δεν "ήρθα" Διονύση στην Αίγινα. Στην Αθήνα πήγα στις 10πμ για να μιλήσω στη Βουλή επειδή ο ΠτΒ αρνήθηκε να τοποθετηθώ μέσω τηλεδιάσκεψης. Στις 16.30 επέστρεψα σπίτι μου. Τόσο απλά. Φαίνεται όμως ότι κάποιοι πειράχτηκαν ιδιαίτερα με αυτά που είπα στον κ. Σταϊκούρα...».

 

Το ΜέΡΑ25 με ανακοίνωση του ξεκαθαρίζει τα εξής:

 

Το Μέρα25 από την πρώτη στιγμή στήριξε τα περιοριστικά μέτρα της κυβέρνησης με κοινό σκοπό την υγεία των πολιτών.

 

Ζητήσαμε από την πρώτη στιγμή, ακόμα και πριν την ένταση του φαινομένου στη χώρα μας, την κανονική μεν αλλά μέσω τηλεδιάσκεψης δε λειτουργία της Βουλής - αίτημα που, ως τώρα, ο Πρόεδρος της Βουλής δεν έχει αποδεχθεί.

 

Ως εκ τούτου, η παρουσία του Γραμματέα κ. Γιάνη Βαρουφάκη στην Ολομέλεια της Βουλής την 9η Απριλίου κατέστη υποχρεωτική τόσο για να τοποθετηθεί για το καίριο Eurogroup εκείνης της ημέρας ενώπιον του Υπουργού Οικονομικών όσο και για να διαμαρτυρηθεί δια ζώσης για την μη αποδοχή της πρότασης του ΜέΡΑ25 η Βουλή να συνεδριάζει με τηλεδιάσκεψη.

 

Για να μεταβεί στη Βουλή ο κ. Βαρουφάκης αναχώρησε με το πλοίο των 10πμ από την Αίγινα, όπου διαμένει με τη σύζυγό του σε πλήρη απομόνωση από την 11η Μαρτίου στο σπίτι τους, πολύ πριν την επιβολή της απαγόρευσης κυκλοφορίας, και, μετά την ομιλία του στην Ολομέλεια της Βουλής αλλά και τον σημαντικό διάλογο με τον Υπουργό Οικονομικών που ακολούθησε, επέστρεψε στην Αίγινα με το πλοίο των 16.30. Τα «ρεπορτάζ» περί «σπασίματος της καραντίνας για διακοπές στην Αίγινα» είναι, προφανώς, ανάξια σχολιασμού.

 

Όπως είπε στο τέλος της ομιλίας του της 9ης Απριλίου στη Βουλή ο κ. Βαρουφάκης, το ΜέΡΑ25 ελπίζει ότι, τουλάχιστον μετά το Πάσχα, και εφόσον τα περιοριστικά μέτρα συνεχιστούν, η Βουλή, επιτέλους, να λειτουργεί κανονικά μέσω τηλεδιάσκεψης δίνοντας το καλό παράδειγμα στους πολίτες.