ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ

ΒΓΑΛΕ ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΣΟΥ Ο,ΤΙ ΚΡΥΒΕΙΣ Ή ΦΟΒΑΣΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΔΕΧΤΕΙΣ.
 
 

Όλοι έχουμε πράγματα που θέλουμε να τα βγάλουμε από μέσα μας. Αλλά διστάζουμε να τα παραδεχτούμε ακόμα και στους πιο κοντινούς μας ανθρώπους. Όμως, αμαρτία εξομολογημένη, αμαρτία δεν είναι...

ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΣΕ ΙΑΤΡΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ Ή ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΤΗΣ ΣΤΗΛΗΣ ΔΕΝ ΕΓΚΡΙΝΟΝΤΑΙ
ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΟΥ
10.4.2020 | 12:19

Γιατί κάποιοι από εσάς

Εκεί κάτω στα σχόλια βγάζετε τόση μα τόση χολή;Έχω δει άσχημα σχόλια σε πολλές εξομολογήσεις αλλά δεν μπορούσα να φανταστώ πως είναι να μοιράζεσαι τον πόνο σου, να αναζητάς μια λύση και να έχεις τον άλλον να το βρίσκει αστείο ή να σε βρίζει.Μόνο όταν έγραψα την μοναδική δική μου το κατάλαβα.Την έγραψα πριν καιρό για να ανακουφιστώ, να τα βγάλω από μέσα μου και μόλις είδα τα σχόλια σοκαρίστηκα από την κακία που είχαν ορισμένα! Ήμουν χειρότερα από πριν...Έλεος πια, σεβαστείτε μερικούς ανθρώπους που πονάνε. Δεν είναι ούτε αστείο ούτε τίποτα να τους κάνετε να νιώθουν τόσο σκουπίδια.Και μετά απορούσατε γιατί σας είχαν κόψει τα σχόλια.(Δεν μιλάω για όλους, υπάρχουν κάποιοι αξιαγάπητοι εδώ μέσα οι οποίοι με έχουν βοηθήσει πολύ)
10
 
 
 
 
σχόλια
Συμφωνούμε σε αυτό, αλλά νομίζω πως και πάλι μπορούμε να διαχωρίσουμε τη σκληρή κριτική από την προσβολή. Η πρώτη είναι βασισμένη σε μια κάποια λογική, ενώ η δεύτερη μπορεί να μην είναι καν σαφής στον άλλο. Να μην καταλάβει δηλαδή γιατί ακριβώς τρώει το κράξιμο.
Συμφωνώ. Καμιά φορά και στους φίλους μας που βλέπουμε τετ. Α τετ θα μιλήσουμε λίγο πιο άγρια όταν δούμε ότι πέφτει ψυχολογικά και πάει να κάνει κάτι που δε θα του βγει σε καλό. :)
Νομίζω πως το πρόβλημα δεν είναι αν φοβάται να ακούσει αντίθετη άποψη, αλλά το πώς εκφράζεται κανείς στο λόγο του. Το να μη συμφωνεί κάποιος είναι φυσικά αποδεκτό και υγειές, μπορούμε όμως να εκφραστούμε χωρίς να προσβάλλουμε. Υποθέτω ότι σε αυτό αναφέρεται ο σχολιαστής. Και ναι, εννοείται ότι έχω διαβάσει εξομολογήσεις που τις βρίσκω σαχλαμάρες. Το κράξιμο που τρώει αυτός που την ανέβασε ώρες-ώρες με ενοχλεί περισσότερο από την ίδια την εξ. Από την άλλη όμως, δε θα με ενοχλούσε αν ο σχολιαστής εξηγούσε με λογική και επιχειρήματα τη διαφωνία του.
Δεν ξέρω ποια ήταν η δική σου εξομολόγηση και τι απαντήσεις πήρες. Μπορεί πράγματι όσοι σχολίασαν να ήταν αγενείς. Οι άνθρωποι έχουμε, όμως, διαφορετικά κριτήρια. Κάτι που εγώ κρίνω ως ειλικρινές, αντικειμενικο και λίγο καυστικό, για κάποιον άλλο μπορεί να είναι αγενές, σκληρό και επιθετικό.
Τα σχόλια τα κλεινουν, για να ηρεμούν τα πνεύματα μεταξύ των σχολιαστών.Και οχι επειδή δεν απανταμε προβλεπόμενα στους εξομολογουμενους.
Αυτό πραγματικά το έχω κι εγώ απορία και είναι γεγονός ότι συμβαίνει πολύ εδώ μέσα. Είναι φοβερό με πόση ευκολία δείχνουμε με το δάχτυλο κρίνουμε (και κυρίως κατακρίνουμε). Καθόλου ενσυναίσθηση ώρες ώρες.
Άντε πάλι αυτού του είδους η εξομολόγηση. Αν δεν είσαι διατεθειμένη να ακούσεις μια διαφορετική άποψη από αυτή που προσδοκίας (στο ίντερνετ και αλλού), μην κοινοποιεις τις σκέψεις σου. Και γενικά τα άτομα που βγάζουν κακία όπως λες είναι ελάχιστα. Αυτό που συμβαινει συχνότερα είναι να μοιράζεται κάποιος/α κάτι που ο ίδιος /α θεωρεί προσωπική τραγωδία αλλά οι περισσότεροι άνθρωποι ή έστω οι περισσότεροι σχολιαστές αναγνωρίζουν ως μπούρδα.