Δήμος Γλυφάδας: Κρεμάστε ένα λευκό πανί σε κάθε σπίτι

Δήμος Γλυφάδας: Κρεμάστε ένα λευκό πανί σε κάθε σπίτι Facebook Twitter
1

Ο Δήμος Γλυφάδας καλεί τους πολίτες να υψώσουν ένα λευκό πανί στα σπίτια τους, για να τιμήσουν όσους βρίσκονται στην «πρώτη γραμμή» της πανδημίας κορωνοϊού στην Ελλάδα. 

Στο μήνυμά τους προς τους δημότες, οι τοπικές αρχές ζητούν από τους ντόπιους να τιμήσουν με αυτόν τον συμβολικό τρόπο το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό και όσους άλλους παραμένουν επί ποδός. «Καλούμε κάθε κάτοικο, κάθε οικογένεια της πόλης μας, να βγάλει στο μπαλκόνι ή στο παράθυρο του σπιτιού κάτι λευκό: Ένα σεντόνι, μια πετσέτα, μια μπλούζα. Κρατήστε το εκεί από σήμερα και για όλη τη Μεγάλη Εβδομάδα», σημειώνει ο Δήμος Γλυφάδας, στο μήνυμα που συνοδεύεται από ένα βίντεο.

Ήδη μπροστά στο δημαρχείο της Γλυφάδας, κυματίζει ένα τεράστιο λευκό πανί, ύψους άνω των 5 μέτρων. «Στη Γλυφάδα μας αποφασίσαμε να τιμήσουμε τους ήρωες με τις λευκές μπλούζες [...] Να στείλουμε όλοι μαζί ένα συμβολικό μήνυμα συμπαράστασης και αλληλεγγύης στους ανθρώπους που μας φροντίζουν, που μας προστατεύουν, που μας θεραπεύουν. Να τους πούμε ένα μεγάλο ευχαριστώ».

Δείτε το βίντεο

Αναλυτικά το μήνυμα που ανάρτησε και στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook ο δήμαρχος Γλυφάδας Γιώργος Παπανικολάου:

«Υψώστε ένα λευκό πανί σε κάθε σπίτι !

Κάθε μάχη έχει τους δικούς της αγωνιστές και κάθε πόλεμος τους δικούς του ήρωες.
Στο μέτωπο κατά του κορονοϊού, οι γιατροί και νοσηλευτές, το σύνολο του υγειονομικού προσωπικού της χώρας μας είναι στην πρώτη γραμμή.
Στη Γλυφάδα μας αποφασίσαμε να τιμήσουμε τους ήρωες με τις λευκές μπλούζες.

Καλούμε κάθε κάτοικο, κάθε οικογένεια της πόλης μας, να βγάλει στο μπαλκόνι ή στο παράθυρο του σπιτιού κάτι λευκό: Ένα σεντόνι, μια πετσέτα, μια μπλούζα.

Κρατήστε το εκεί από σήμερα και για όλη τη Μεγάλη Εβδομάδα.

Να στείλουμε όλοι μαζί ένα συμβολικό μήνυμα συμπαράστασης και αλληλεγγύης στους ανθρώπους που μας φροντίζουν, που μας προστατεύουν, που μας θεραπεύουν.

Να τους πούμε ένα μεγάλο ευχαριστώ.

Ήδη κάναμε την αρχή: Ένα μεγάλο λευκό πανί κυματίζει μπροστά στο Δημαρχείο της πόλης μας.

Από τα σπίτια μας, όπου μένουμε για να κερδίσουμε χρόνο για εκείνους ώστε να σώσουν ζωές, στέλνουμε το μήνυμα ότι είμαστε ψυχικά δίπλα τους, ότι αναγνωρίζουμε τις θυσίες τους, ότι τους ευγνωμονούμε για αυτό που μας προσφέρουν.

Ευχαριστούμε τον Γιάννη Σοφιανό για την αρχική ιδέα και τον Ζήσιμο Ζήζο για την δημιουργία του βίντεο».

Ελλάδα
1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

1 σχόλια
απο τέτοιες βλακείες μια χαρά τα πάμε, κοιτάχτε λίγο ομως τη κίνηση στους δρόμους. Που πάνε ολοι αυτοί? κάθε σπίτι πρέπει να εχει μια διαδρομή την εβδομάδα για σουπερμάρκετ. αντίθετα η μείωση της κίνησης είναι περίπου 50%