Η αστυνομία στην πόλη Κρούιλι της Λουιζιάνα αναγκάστηκε να απολογηθεί αφού χρησιμοποίησε τον ήχο από τη σειρήνα που ακούγεται στην ταινία τρόμου «Η Κάθαρση» (The Purge) για να ειδοποιήσει τους πολίτες ότι ξεκινά η απαγόρευση κυκλοφορίας.

 

Προκειμένου να σταματήσει την διασπορά του κορωνοϊού, η πολιτεία επέβαλε απαγόρευση κυκλοφορίας στις 9 μ.μ για τους κατοίκους, αλλά ο ήχος που επέλεξαν οι αστυνομικές αρχές για να ειδοποιήσουν με σειρήνες τους κατοίκους ήταν περισσότερο από τρομακτικός.

 

Ο τηλεοπτικός σταθμός KATC ανάρτησε ηχητικό ντοκουμέντο από τη στιγμή που ακούγεται η σειρήνα της «Κάθαρσης» να ειδοποιεί τους κατοίκους.

 

Τα περιπολικά στο Κρόουλι διέσχισαν την πόλη με αυτόν τον ήχο στα μεγάφωνα ειδοποιώντας τους κατοίκους για την έναρξη της απαγόρευσης κυκλοφορίας έως τις 6 το πρωί.

 

Ο επικεφαλής της αστυνομίας, δήλωσε στο δίκτυο ότι δεν γνώριζε πως αυτός ο ήχος ακουγόταν στην ταινία τρόμου και φυσικά δεν σκοπεύει να τον ξαναχρησιμοποιήσει στο μέλλον.

 

 

«Χθες το βράδυ η σειρήνα της «Κάθαρσης» χρησιμοποιήθηκε από την αστυνομία του Κρόουλι ως ενημέρωση για την έναρξη της απαγόρευσης κυκλοφορίας. Λάβαμε αρκετές καταγγελίες, που ανέφεραν ότι η υπηρεσία μας είχε εμπλακεί σε αυτό.

 

Δεν ενεπλάκη η υπηρεσία μας στη χρήση της σειρήνας από την ταινία τρόμου «Η Κάθαρση» και δεν θα χρησιμοποιήσουμε κανέναν τύπο σειρήνας για αυτόν τον σκοπό» δήλωσε ο σερίφης της Acadia Parish, K.P. Gibson.

 

Σε όλες τις ταινίες του franchise της «Κάθαρσης» επιβάλλεται απαγόρευση κυκλοφορίας για 12 ώρες, όπου ο κάθε πολίτης μπορεί να διαπράξει οποιοδήποτε έγκλημα θέλει χωρίς να έχει επιπτώσεις. Η σειρήνα χρησιμοποιείται για να σηματοδοτήσει την έναρξη της απαγόρευσης κυκλοφορίας.

 

Με πληροφορίες του Variety