Αναστάτωση επικράτησε στις γυναικείες φυλακές Θήβας έπειτα από τον θάνατο κρατούμενης σήμερα το πρωί. 

 

Η κρατούμενη ήταν 42 ετών και μεταφέρθηκε σήμερα το πρωί με ΕΚΑΒ στο νοσοκομείο Θήβας, όπου άφησε την τελευταία της πνοή, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη. «Διενεργείται έρευνα για τα αίτια και τις συνθήκες του θανάτου της, ο οποίος σύμφωνα με την αρχική εκτίμηση του ιατρού του Καταστήματος Κράτησης αποδίδεται σε παθολογικά αίτια», ανέφερε η ίδια ανακοίνωση. 


Στις φυλακές Θήβας προκλήθηκε αναταραχή, ακόμη και σε άλλες πτέρυγες, καθώς κρατούμενες φέρεται να πιστεύουν ότι ο θάνατος της 42χρονης οφείλεται στον κορωνοϊό. Οι κρατούμενες έκαψαν στρώματα και αρνούνταν να μπουν στα κελιά τους, αλλά με την επέμβαση των σωφρονιστικών υπαλλήλων και της φρουράς αποκαταστάθηκε η τάξη και αυτή την ώρα.
 

Η γ.γ. Αντεγκληματικής Πολιτικής, Σοφία Νικολάου, δήλωσε στο ΑΠΕ ότι δεν υπάρχει καμία ένδειξη ότι ο θάνατος οφείλεται στον κορωνοϊό και πως αυτή η εκδοχή έχει σχεδόν αποκλειστεί, αλλά αναμένονται τα αποτελέσματα της νεκροτομής που θα ρίξει φως στην υπόθεση.

 

Κρατούμενες υποστηρίζουν ότι η γυναίκα, που ήταν σε θάλαμο της πτέρυγας Ε με άλλες 14 γυναίκες, είχε εμφανίσει ύποπτα συμπτώματα κορωνοϊού. «Έβηχε πολύ, είχε πυρετό, πονούσαν τα κόκαλά της και εμφάνισε δύσπνοια», υποστήριξε μία από τις κρατούμενες, σύμφωνα με την ιστοσελίδα dikografies και εκφράζουν φόβους για πιθανή μετάδοση του ιού.

  

Η Πόλα Ρούπα, η σύντροφος του Νίκου Μαζιώτη που κρατείται για στην Γ' πτέρυγα κατηγορούμενη για υποθέσεις τρομοκρατίας κατήγγειλε ότι πριν από περίπου ένα μήνα πέθανε κι άλλη κρατούμενη. «Παρά τις υποσχέσεις, γιά αποσυμφόρηση των φυλακών, λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού, τίποτα δεν έχει γίνει ακόμη. Tα νοσοκομεία δεν δέχονται ασθενείς από τις φυλακές, γιατρός δεν υπάρχει στη Θήβα. Θα έπρεπε να έχουν αποφυλακιστεί οι ευπαθείς ομάδες. Φυλακισμένες είμαστε. Όχι θανατοποινίτισες», δήλωσε στην ιστοσελίδα dikografies.