ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ

ΒΓΑΛΕ ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΣΟΥ Ο,ΤΙ ΚΡΥΒΕΙΣ Ή ΦΟΒΑΣΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΔΕΧΤΕΙΣ.
 
 

Όλοι έχουμε πράγματα που θέλουμε να τα βγάλουμε από μέσα μας. Αλλά διστάζουμε να τα παραδεχτούμε ακόμα και στους πιο κοντινούς μας ανθρώπους. Όμως, αμαρτία εξομολογημένη, αμαρτία δεν είναι...

ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΣΕ ΙΑΤΡΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ Ή ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΤΗΣ ΣΤΗΛΗΣ ΔΕΝ ΕΓΚΡΙΝΟΝΤΑΙ
ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΟΥ
7.4.2020 | 20:01

Δεν υπάρχει μεγαλύτερη αλήθεια

Αμαρτίαι γονέων παιδεύουσι τέκνα
16
 
 
 
 
σχόλια
Που να δεις το αμαρτιαι πρωην παιδεύουσι νυν :ρ (πλάκα) Όσο για αυτό που λες δεν ισχύει τόσο. Αρκεί να μην κανεις τις επιλογές που έκαναν οι γονείς σου.
Αν και νομίζω ότι η σωστή ερμηνεία είναι αυτή που λέει η τρούφα, και με την έννοια που το γράφει ο/η εξ, δίκιο έχει. Ισχύει. Οι γονείς σε διαμορφώνουν σε μεγάλο βαθμό. Είναι υπεύθυνοι για σχεδόν όλα τα παιδικά σου βιώματα.
Σωστή ερμηνεία είναι αυτή που λέει. Αμαρτίαι=λάθη/σφάλματα, παιδεύουσι=διδάσκω/σωφρονίζω/συνετώ/εκπαιδεύω κλπ τέκνα=παιδιά. Δεν ασπάζομαι αυτή την άποψη. Ο καθένας είναι υπεύθυνος για τον εαυτό του, από μικρή ηλικία κιόλας. Σχετικά με τα λάθη, μαθαίνεις μόνο από τα δικά σου.
Σκέψου για παράδειγμα ένα παιδί που έχει μεγαλώσει σε βίαιη οικογένεια. Πιστεύεις ότι δε θα επηρεαστεί ο ψυχικός του κόσμος; Δε λέω ότι ευθύνονται για όλα τα στραβά που έχει κανείς. Ωστόσο ευθύνονται για βιώματα που σε ταλαιπωρουν.
Όλα αυτά αποτελούν γεγονότα. Όλα τα γεγονότα, ανεξάρτητα από την πηγή προέλευσής τους σε επηρεάζουν και σε διαμορφώνουν ως χαρακτήρα. Οι γονείς είναι υπεύθυνοι ως ένα σημείο, και μέχρι κάποια ηλικία. Ασκούν επιρροή κυρίως όταν είσαι σε μικρή ηλικία, και ο χαρακτήρας σου είναι άγουρος ακόμα. Από 'κει και έπειτα, ο χαρακτήρας, η συμπεριφορά και η προσωπικότητά σου είναι στο χέρι σου.
Σχετικά με τα λάθη, πιστεύω πως ο άνθρωπος μαθαίνει αποκλειστικά από τα δικά του, όταν τα ζει ο ίδιος, όταν την πατήσει ο ίδιος. Διαφορετικά, ως παρατηρητές λαθών, θα ήμασταν όλοι αλάνθαστοι. Δεν είναι έτσι όμως. Πρέπει να πάθεις για να μάθεις.
Συμφωνώ με Αριάδνηκ.Είμαστε υπεύθυνοι των εαυτών μας, αλλά πολλές φορές συμβαίνουν πράγματα που δεν ορίζονται από εμάς και είναι δύσκολο να τα αποφύγουμε. Σε όλες τις ηλικίες, πόσο μάλλον στα παιδιά. Οι γονείς όντως σε διαμορφώνουν! Όσο πιο νωρίς το καταλάβεις, τόσο πιο νωρίς θα βρεις τον εαυτό σου!
Συμφωνώ με τους περισσότερους. Εγώ δε λέω ότι δεν έχουμε εμείς ευθύνη για τον χαρακτήρα μας, όπως και αν μεγαλώσαμε. Τα άσχημα παιδικά χρόνια ή οποιαδήποτε άλλη εμπειρία συνδέεται με τους γονείς δεν μπορεί να μας δίνει ελαφρυντικά. Ωστόσο, οι γονείς αδιαμφισβητητα μπορούν να παιδεψουν τα παιδιά τους. Ο καθένας έχει την ευθύνη να απαλλαγεί από τα ψυχολογικά του. Ακόμα και η προσπάθεια που θα χρειαστεί να καταβάλει όμως είναι μιας μορφής παίδεμα.