ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ

ΒΓΑΛΕ ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΣΟΥ Ο,ΤΙ ΚΡΥΒΕΙΣ Ή ΦΟΒΑΣΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΔΕΧΤΕΙΣ.
 
 

Όλοι έχουμε πράγματα που θέλουμε να τα βγάλουμε από μέσα μας. Αλλά διστάζουμε να τα παραδεχτούμε ακόμα και στους πιο κοντινούς μας ανθρώπους. Όμως, αμαρτία εξομολογημένη, αμαρτία δεν είναι...

ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΣΕ ΙΑΤΡΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ Ή ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΤΗΣ ΣΤΗΛΗΣ ΔΕΝ ΕΓΚΡΙΝΟΝΤΑΙ
ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΟΥ
7.4.2020 | 12:55

Παράδοξες προτιμήσεις

Τρελαίνομαι για ώμο κιμά, ωμό κρέας, ωμή ζύμη για κέικ, ωμά τυροπιτάκια κλπ. Όταν η μητέρα μου φτιάχνει γεμιστά ή κεφτεδάκια πηγαίνω με το κουτάλι της σούπας και τρώω. Δεν μπορώ να σταματήσω. Το απολαμβάνω με την ψυχή μου. Τα ωμά τυροπιτάκια λιγοστεύουν από την κατάψυξη και η μητέρα μου απορεί πως γίνεται να εξαφανίζονται.Δεν τρώω ποτέ μόνο ώμο κοτόπουλο.
10
 
 
 
 
σχόλια
Δεν φτάνει που έβλεπα το tiger king, τώρα αυτό...Προφανώς και ΔΕΝ είναι ασφαλές να τρως ωμά κρέατα ...σαλμονέλα, κολοβακτήρια, καμπυλοβακτήρια, σιγκέλλα, σταφυλόκοκκος, τριχίνωση, ταινία των χοίρων κ.λπ.. Για ρίξε μια ματιά στα παραπάνω και στις δυνητικές επιπτώσεις και κόφτο σιγά, σιγά.
Τέλεια, ο καθένας έχει τις προτιμήσεις του! Αν το κάνεις με προσοχή (στην ποσότητα και ορισμένες τροφές που δεν χωνεύονται) απόλαυσέ το. Η ωμοφαγία αποτελεί πανάρχαια ανθρώπινη πρακτική, μπορείς να βρεις πολλές εμπεριστατωμένες πληροφορίες. Παράλληλα, τσέκαρε την παρακάτω διαταραχή όπου το άτομο καταναλώνει μόνο συγκεκριμένες τροφές ανάλογα με την υφή τους, την σύσταση, το χρώμα τους κ.α: Avoidant/restrictive food intake disorder (ARFID). Το αναφέρω μόνο για να το αποκλείσεις, ίσως με την βοήθεια ειδικού. Δεν είναι όμως μια κατάσταση που γνωρίζουν πολλοί στην Ελλάδα.Enjoy food, enjoy life :)