Times για κορωνοϊό: Παρά την απείθαρχη φύση τους, οι Έλληνες είναι νηφάλιοι και στηρίζουν τα μέτρα

Times για κορωνοϊό: Παρά την απείθαρχη φύση τους, οι Έλληνες είναι νηφάλιοι και στηρίζουν τα μέτρα Facebook Twitter
5

Στο πώς συμπεριφέρονται και αντέδρασαν οι Έλληνες μετά τη λήψη μέτρων για τον κορωνοϊό, αλλά και στα μέτρα της κυβέρνησης αναφέρονται σήμερα οι Sunday Times.

Σημειώνοντας τις «ιδιαιτερότητες» του λαού μας, το άρθρο σημειώνει για τις ενέργειες της κυβέρνησης Μητσοτάκη, πως είχαν αποτέλεσμα τον περιορισμό των κρουσμάτων και θυμάτων του κορωνοϊού στην χώρα μας.

«Οι Έλληνες είναι δύσκολος λαός. Πάντα βρίσκουν μια δικαιολογία για να παραβιάζουν τους κανόνες, να αψηφούν τις προθεσμίες και να θέτουν το γενικό καλό σε δεύτερη μοίρα. Όμως με την κρίση του κορωνοϊού στην Ευρώπη δείχνουν μια σπάνια και νηφάλια πλευρά στην απείθαρχη φύση τους», γράφει το άρθρου, τονίζοντας την «ταχύτατη και τολμηρή» αντίδραση της ελληνικής κυβέρνησης στο ξεκίνημα της κρίσης με μέτρα τόσο σε επίπεδο κοινωνίας όσο και οικονομίας: «... με πρόωρη διακοπή λειτουργίας των σχολείων, ξενοδοχείων και καταστημάτων. Μέχρι 10 δισεκατομμύρια ευρώ (περίπου 9 δις. Λίρες) έχει υποσχεθεί στους φορολογούμενους για να μειωθούν οι απώλειές τους».

Σε αυτή τη χώρα των 11 εκατομμυρίων ελάχιστες είναι οι στιγμές πανικού, αναφέρει επίσης το άρθρο. «Οι ουρές στις τράπεζες και τα σούπερ μάρκετ παρέμειναν σε μεγάλο βαθμό ήρεμες και κανονικές. Και περίπου 7 στους 10 Έλληνες, σύμφωνα με δημοσκόπηση που κυκλοφόρησε την περασμένη εβδομάδα, είναι κολλημένοι στις τηλεοράσεις τους κάθε βράδυ στις 6 μ.μ., παρακολουθώντας τον επικεφαλής υγείας του έθνους και τον συντονιστή εθνικής ασφάλειας να εκδίδουν ενημερώσεις και προειδοποιήσεις για τον ιό».

Ιδιαίτερη μνεία γίνεται στην άμεση αντίδραση της ελληνικής κυβέρνησης στα «κακώς κείμενα» που παρατηρήθηκαν στο ξεκίνημα των μέτρων. Αν και στην αρχή της κρίσης - αναφέρει ο αρθρογράφος - τα πράγματα δεν ήταν και τόσο ρόδινα με πολλούς να βγαίνουν στις παραλίες και τα πάρκα, αγνοώντας τις συστάσεις της κυβέρνησης, οι αρχές άμεσα πήραν μέτρα, απαγορεύοντας τις άσκοπες κινήσεις ακόμα και την πρόσβαση στα νησιά για να σταματήσουν την εξάπλωση του ιού. Τώρα πλέον οι Έλληνες χρειάζονται γραπτή άδεια για να βγουν από τα σπίτια του, ένα μέτρο ηλεκτρονικής επιτήρησης που επέβαλε μόνο η Κίνα.

«Δεν θα επιτρέψω σε κάποιους λίγους να υπονομεύσουν την ασφάλεια της πλειοψηφίας των Ελλήνων», δήλωσε ο Κυρ. Μητσοτάκης σε τηλεοπτικό του μήνυμα προς τον ελληνικό λαό.

«Όλα αυτά σε άλλες εποχές θα ήταν αιτία για μεγάλες διαμαρτυρίες και κινητοποιήσεις στην Ελλάδα» σημειώνει το άρθρο, συμπληρώνοντας όμως: «Αλλά ένα χρόνο μετά την έξοδο από μια εξαντλητική δεκαετή οικονομική κρίση που κατέστρεψε πάνω από 100.000 μικρές επιχειρήσεις και άφησε πάνω από ένα εκατομμύριο ανθρώπους άνεργους, οι Έλληνες έχουν δημιουργήσει μια συλλογική ανοχή στις δυσκολίες».

Τα μέτρα φαίνεται να αποδίδουν, σημειώνει στη συνέχεια το άρθρο των Times, αναφέροντας πως μέχρι χθες οι αρχές είχαν καταγράψει συνολικά 1.673 κρούσματα και 68 θανάτους. «Τα πάμε καλά και πιθανότατα ξεφύγαμε από το σενάριο να μετατραπεί η Ελλάδα σε Ιταλία ή Ισπανία, δήλωσε ο Σωτήρης Τσιόδρας, επικεφαλής της υγειονομικής επιτροπής κατά του κορωνοϊού . Αλλά έχουμε ακόμα αρκετές κρίσιμες εβδομάδες μπροστά μας. Και πρέπει να παραμείνουμε σε αυτή την πορεία και να τηρήσουμε τους κανόνες, συμπλήρωσε», σημειώνει το άρθρο, που κλείνει με μια αναφορά στην αποδοχή των μέτρων από τους Έλληνες. «Σύμφωνα με δημοσκόπηση που δημοσιεύτηκε την Πέμπτη, σχεδόν εννέα στους 10 ερωτηθέντες Έλληνες υποστηρίζουν τους σκληρούς περιορισμούς» τονίζει ο συντάκτης, συμπληρώνοντας ακόμα πως η έγκαιρη και σταθερή στάση της κυβέρνησης Μητσοτάκη στην κρίση, αύξησε και τη δημοτικότητα του Έλληνα πρωθυπουργού κατά οκτώ μονάδες, ανεβάζοντάς την στο 53%.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διεθνή
5

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

5 σχόλια
Δεν είμαι σίγουρος ότι το "νηφάλιοι" μας παρουσιάζει σωστά.Εξακολουθούμε να είμαστε ευέξαπτοι και ανήσυχοι, δεν αλλάζει η νοοτροπία και η ψυχοσύνθεση ενός λαού από την μία μέρα στην άλλη.Αλλά, η μεγάλη πλειοψηφία :1. Έχει σχηματίσει την γνώμη, ότι ο Τσιόρδας και η ομάδα του (αυτοί κρατιούνται σε αξιοθαύμαστη νηφαλιότητα, παρά την τεράστια πίεση που έχουν), ΔΕΝ ΤΟΝ ΚΟΡΟΪΔΕΥΟΥΝ.2. Σέβεται τον αγώνα του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού, που "τα δίνει όλα" όχι και υπό τις καλύτερες συνθήκες.3. Ενημερώνεται και συγκρίνει με ό, τι γίνεται σε άλλες χώρες. Το ελάχιστο λοιπόν που κάνει η πλειοψηφία του ελληνικού λαού, είναι να ακολουθεί με υπομονή τις οδηγίες του Τσιόρδα και του κράτους, γιατί έχει πεισθεί ότι ΠΡΕΠΕΙ ΚΑΙ ΑΞΙΖΕΙ να επικρατήσει η φωνή της λογικής έναντι του θυμικού.
Την επόμενη φορά που ο συντάκτης των ΤIMES έρθει στην Αθήνα για διακοπές ας παρατηρήσει τον αριθμό των φαρμακείων ανά κάθε στενό.Αναπόφευκτα θα πρέπει να αναρωτηθεί για τη σχέση του Έλληνα με το φάρμακο.Μετά ίσως καταλάβει ότι ο Ελληνας είναι ένας από τους πιο ατίθασους όσον αφορά την σχέση του όχι μόνο με τους νόμους αλλά κι με τον αθλητισμό και την υγιεινή ζωή. Δικαιολογημένα λοιπόν, μετά την πρώτη αρρυθμία, την πρώτη σκιά στον πνεύμονα, θα ξεκινήσει τα φάρμακα. Και ότι πει ο γιατρός.Το γιατρό ακούνε οι Έλληνες. Καίτη φόβο για την αρρώστια. Όχι τον νόμο.
Συγνώμη κιόλας... η Αγγλία θεωρεί ότι οι Έλληνες παραβιάζουν τους κανόνες και είναι δύσκολος λαός... Η Αγγλία. Για τους Έλληνες. Μισό λεπτό να σκουπίσω τα δάκρυα από τα γέλια

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ