Τουρκία: Πέθανε η αγωνίστρια και μουσικός Helin Bolek - Μετά από 288 ημέρες απεργίας πείνας

Τουρκία: Πέθανε η αγωνίστρια και μουσικός Helin Bolek - Μετά από 288 ημέρες απεργίας πείνας Facebook Twitter
2

Μετά από 288 ημέρες απεργίας πείνας έφυγε από τη ζωή η αγωνίστρια Helin Bolek, μέλος του συγκροτήματος Grup Yorum.

Η τραγουδίστρια από την Τουρκία Helin Bolek, μαζί με το επίσης μέλος του συγκροτήματος, Ibrahim Gökçek, είχαν ξεκινήσει απεργία πείνας, διαμαρτυρόμενοι για τον αυταρχισμό της κυβέρνησης Ερντογάν, τις διώξεις και τις φυλακίσεις μελών του συγκροτήματός τους.

Μάλιστα, στις 11 Μαρτίου, αστυνομικές δυνάμεις είχαν εισβάλλει στο σπίτι των δύο απεργών πείνας στην Κωνσταντινούπολη, συλλαμβάνοντάς τους, με στόχο να τους μεταφέρουν σε νοσοκομείο για αναγκαστική σίτιση.

Οι Gökçek και Bolek έφτασαν να ζυγίζουν κάτω από 40 κιλά.

«Είτε εκείνη θα πέθαινε, είτε εγώ, τίποτα περισσότερο από αυτό. Τώρα εκείνη είναι νεκρή και σε λίγο θα πεθάνω κι εγώ. Ικανοποιήθηκες; Ό,τι κι αν κάνεις, η νίκη θα είναι δική μας, η νίκη θα είναι του Grup Yorum» τόνισε ο Gökçek.


Τα μέλη του συγκροτήματος εδώ και χρόνια έχουν στοχοποιηθεί από την τουρκική κυβέρνηση. Τα τελευταία δύο χρόνια, πάνω από 30 μέλη του Grup Yorum έχουν συλληφθεί, ενώ έχουν απαγορευτεί και οι συναυλίες τους.

Διεθνή
2

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΕΚΛΟΓΕΣ ΗΠΑ ΠΟΛΙΤΕΙΕΣ ΚΟΓΚΡΕΣΟ

Διεθνή / Ενδιάμεσες εκλογές ΗΠΑ: Οι πολιτείες-κλειδιά στη μάχη για το Κογκρέσο

Γιατί η Γερουσία είναι δυσκολότερος στόχος από τη Βουλή των Αντιπροσώπων για τους Δημοκρατικούς - Οι ευκαιρίες στο Μέιν και στη Βόρεια Καρολίνα, το στοίχημα του Οχάιο και η αναγκαία άμυνα στο Μίσιγκαν
ΑΓΑΠΗ ΒΑΡΟΥΝΗ
HALLOWEEN ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ ΕΥΡΩΠΗ ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΣΤΟΙΧΕΙΩΜΕΝΗ ΔΙΑΝΥΚΤΕΡΕΥΣΗ

Διεθνή / Halloween: Τα ξενοδοχεία της Ευρώπης που προσφέρουν μια «στοιχειωμένη» διανυκτέρευση

Από μια παμπ στη μεσαιωνική πόλη του Γιορκ μέχρι ιστορικά ξενοδοχεία στην Ιρλανδία, οι συγκεκριμένοι προορισμοί προσελκύουν επισκέπτες που αναζητούν κάτι διαφορετικό από μια συνηθισμένη διανυκτέρευση
THE LIFO TEAM

σχόλια

2 σχόλια