Τουρκία: Πέθανε η αγωνίστρια και μουσικός Helin Bolek - Μετά από 288 ημέρες απεργίας πείνας

Τουρκία: Πέθανε η αγωνίστρια και μουσικός Helin Bolek - Μετά από 288 ημέρες απεργίας πείνας Facebook Twitter
2

Μετά από 288 ημέρες απεργίας πείνας έφυγε από τη ζωή η αγωνίστρια Helin Bolek, μέλος του συγκροτήματος Grup Yorum.

Η τραγουδίστρια από την Τουρκία Helin Bolek, μαζί με το επίσης μέλος του συγκροτήματος, Ibrahim Gökçek, είχαν ξεκινήσει απεργία πείνας, διαμαρτυρόμενοι για τον αυταρχισμό της κυβέρνησης Ερντογάν, τις διώξεις και τις φυλακίσεις μελών του συγκροτήματός τους.

Μάλιστα, στις 11 Μαρτίου, αστυνομικές δυνάμεις είχαν εισβάλλει στο σπίτι των δύο απεργών πείνας στην Κωνσταντινούπολη, συλλαμβάνοντάς τους, με στόχο να τους μεταφέρουν σε νοσοκομείο για αναγκαστική σίτιση.

Οι Gökçek και Bolek έφτασαν να ζυγίζουν κάτω από 40 κιλά.

«Είτε εκείνη θα πέθαινε, είτε εγώ, τίποτα περισσότερο από αυτό. Τώρα εκείνη είναι νεκρή και σε λίγο θα πεθάνω κι εγώ. Ικανοποιήθηκες; Ό,τι κι αν κάνεις, η νίκη θα είναι δική μας, η νίκη θα είναι του Grup Yorum» τόνισε ο Gökçek.


Τα μέλη του συγκροτήματος εδώ και χρόνια έχουν στοχοποιηθεί από την τουρκική κυβέρνηση. Τα τελευταία δύο χρόνια, πάνω από 30 μέλη του Grup Yorum έχουν συλληφθεί, ενώ έχουν απαγορευτεί και οι συναυλίες τους.

Διεθνή
2

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι ΗΠΑ στέλνουν μαχητικά αεροσκάφη στη Μέση Ανατολή καθώς κλιμακώνεται η σύγκρουση Ισραήλ–Ιράν

Διεθνή / Οι ΗΠΑ στέλνουν μαχητικά αεροσκάφη στη Μέση Ανατολή ενώ κλιμακώνεται η σύγκρουση Ισραήλ–Ιράν

Εξετάζεται και η ανάπτυξη πολεμικών πλοίων ικανών να αναχαιτίζουν βαλλιστικούς πυραύλους στην Ανατολική Μεσόγειο, όπως ανέφερε αξιωματούχος του Πενταγώνου
LIFO NEWSROOM
Η Τουρκία ανακοίνωσε τον θαλάσσιο χωροταξικό σχεδιασμό της – Αντέδρασε το ΥΠΕΞ

Διεθνή / Η Τουρκία ανακοίνωσε τον Θαλάσσιο Χωροταξικό Σχεδιασμό της – Αντέδρασε το ΥΠΕΞ

Η Τουρκία με την κόκκινη γραμμή στον χάρτη τέμνει το Αιγαίο στη μέση διεκδικώντας αντίστοιχη υφαλοκρηπίδα, ενώ αγνοεί το Δίκαιο της Θάλασσας και τα κυριαρχικά δικαιώματα των ελληνικών νησιών.
LIFO NEWSROOM
Σε κρίσιμο σημείο η συμμαχία AUKUS: Οι ΗΠΑ κάνουν πίσω για τα πυρηνοκίνητα υποβρύχια προς Αυστραλία

Διεθνή / Σε κρίσιμο σημείο η συμμαχία AUKUS: Οι ΗΠΑ κάνουν πίσω για τα πυρηνοκίνητα υποβρύχια προς Αυστραλία

Η συμφωνία AUKUS για μεταφορά πυρηνοκίνητων υποβρυχίων από ΗΠΑ προς Αυστραλία επανεξετάζεται από το Πεντάγωνο, με πολιτικές και στρατιωτικές εντάσεις να φουντώνουν
LIFO NEWSROOM

σχόλια

2 σχόλια