ΑΠΕΡΓΙΑ ΓΣΕΕ

Μεξικό: Τέλος από την Κυριακή η παραγωγή της Corona

Μεξικό: Τέλος από την Κυριακή η παραγωγή της Corona Facebook Twitter
Αναστέλλει τη λειτουργία του λόγω κορωνοϊού το εργοστάσιο παραγωγής της μπίρας Corona.
1

Την αναστολή της λειτουργίας της ανακοίνωσε νωρίτερα σήμερα η μεξικανική ζυθοποιία Grupo Modelo που παράγει την μπίρα Corona ως μια κίνηση διάσωσης απέναντι στη ραγδαία μετάδοση του κορωνοϊού.

«Έχουμε αρχίσει να μειώνουμε στο αυστηρά ελάχιστο την παραγωγή μας στα εργοστάσια, προκειμένου να διατηρήσουμε χωρίς ζημίες τις εγκαταστάσεις μας και να μπορέσουμε να συνεχίσουμε τη δραστηριότητά μας και στο μέλλον» αναφέρει στην ανακοίνωσή της η πιο μεγάλη ζυθοποιία στο Μεξικό.

Η διακοπή της παραγωγής και της διάθεσης των προϊόντων της ζυθοποιίας, που περιλαμβάνει κατά κύριο λόγο τις ετικέτες Corona, Pacifico και Modelo, θα ξεκινήσει από την Κυριακή, καθώς, όπως αναφέρεται στο κείμενο, σύμφωνα με το διάταγμα της κυβέρνησης, δεν αποτελεί ζωτική σημασίας εταιρεία, άρα αναγκάζεται σε κλείσιμο έως τις 30 Απριλίου.

Ωστόσο, το διάταγμα περιλαμβάνει στις εξαιρέσεις τις βιομηχανίες του αγροτοδιατροφικού τομέα.

Βάσει του διατάγματος αυτού, η Grupo Modelo διευκρινίζει πως αναμένει από τις Αρχές να επιβεβαιώσουν πως η μπίρα ανήκει στα ζωτικής σημασίας αγαθά και σ' αυτή την περίπτωση είναι έτοιμη να αναπτύξει ένα σχέδιο συνέχισης της παραγωγής της, βάσει του οποίου το 75% του προσωπικού θα εργάζεται από το σπίτι. 

Η άλλη μεγάλη ζυθοποιία στο Μεξικό, η Heineken, που διανέμει τις ετικέτες Tecate και Dos Equis, ενδεχομένως να διακόψει κι εκείνη τη λειτουργία της σήμερα, σύμφωνα με την εφημερίδα «Reforma», πληροφορίες που εντούτοις δεν έχουν επιβεβαιωθεί από την εταιρεία.

Χθες, η Πολιτεία του Λεόν ανακοίνωσε πως η παραγωγή και διακίνηση μπίρας δεν εμπίπτει στην κατηγορία των άκρως απαραίτητων διατροφικών προϊόντων, γεγονός που προξένησε στα καταστήματα συρροή αγοραστών που έτρεξαν να εφοδιαστούν μαζικά, αδειάζοντας τα ράφια.

Οικονομία
1

ΑΠΕΡΓΙΑ ΓΣΕΕ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

1 σχόλια