Συρίγος για Τουρκία: Ανησυχούμε μήπως μας στείλει επίτηδες φορείς του κορωνοϊού

Συρίγος για Τουρκία: Ανησυχούμε μήπως μας στείλει επίτηδες φορείς του κορωνοϊού Facebook Twitter
3

Για ένα «θερμό επεισόδιο στην Ανατολική Μεσόγειο» προειδοποίησε πως πρέπει να προετοιμαζόμαστε o καθηγητής Διεθνής Δικαίου και βουλευτής της ΝΔ, Άγγελος Συρίγος.

Ο κ. Συρίγος, μιλώντας σε εκπομπή του τηλεοπτικού σταθμού Alpha, εκτίμησε ότι η Τουρκία θα συνεχίσει να προκαλεί, παρά τα προβλήματα που αντιμετωπίζει με τον κορωνοϊό. «Πρέπει να προετοιμαζόμαστε για ένα θερμό επεισόδιο στην Ανατολική Μεσόγειο. Έχουμε ακόμα την εντύπωση ότι περιμένουμε ένα θερμό επεισόδιο παλαιού τύπου, δηλαδή να βγει κάποιος με το καράβι του και να πάει να αντιπαρατεθεί με τα δικά μας καράβια. Αυτό που είχαμε στον Έβρο ξεπέρασε το θερμό επεισόδιο. Ήταν επίθεση άλλου τύπου».

«Ανησυχία μη τυχόν στείλουν επίτηδες άτομα-φορείς κορωνοϊού»

«Αναμένουμε τα εξής: Το ένα είναι αυτό το σενάριο που αναφέρατε. Ενώ ως τώρα όσοι έφθαναν στα νησιά, έφθαναν σε συγκεκριμένα 4-5 νησιά του Ανατολικού Αιγαίου με βάρκες των 20-30 ατόμων, αναμένουμε ότι μπορεί να χρησιμοποιήσουν παλιά παροπλισμένα σκάφη και να στείλουν 100, 200, 300 άτομα πίσω από τα μεγάλα νησιά, στο κεντρικό και δυτικό Αιγαίο, δηλαδή όπως έφθασαν στην Τζια. Το δεύτερο που περιμένουμε και προετοιμαζόμαστε είναι όταν θα φτιάξει ο καιρός και θα τελειώσει η ιστορία με τον κορωνοϊό, θα υπάρξει πίεση στο νότιο τμήμα του Έβρου. Το τρίτο που μας ανησυχεί σφόδρα είναι μη τυχόν στείλουν επίτηδες άτομα που είναι φορείς του κορωνοϊού για να μεταφέρον τον ιό σε κάποιους από τους καταυλισμούς στα νησιά του Αιγαίου. Γι' αυτό γίνεται απόλυτος διαχωρισμός όσων φθάνουν πλέον στα νησιά», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Συρίγος.

Και κατέληξε: «Εκείνο που δεν θα δούμε μέχρι να τελειώσει ο κορωνοϊος είναι ένα θερμό επεισόδιο ένα, να βγάλουν πλοία στην Ανατολική Μεσόγειο για να παραβιάσουν την υφαλοκρηπίδα μας. Εκτιμώ ότι αυτό θα το δούμε όταν τελειώσει η επιδημία του κορωνοϊού».

Ελλάδα
3

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

3 σχόλια
Πολύ καλά κάνουν και ανησυχούν.Οι Ερντογαν - Τσαβούσογλου είναι αδίστακτοι, τους ξέρουμε πια.Αλλά και όποιος άλλος να κυβερνούσε, εμπιστοσύνη δεν έχουν οι Τούρκοι. Και ο στρατηγικός τους στόχος για την "γαλάζια πατρίδα της καρδιάς τους", είναι υπερκομματικό και διαχρονικό δόλωμα για τους εθνικιστές ψηφοφόρους.