Βαγόνια για ελεύθερους στο μετρό της Πράγας

Βαγόνια για ελεύθερους στο μετρό της Πράγας Facebook Twitter
6

Στα σχέδια της κρατικής εταιρείας που διαχειρίζεται το μετρό είναι να τοποθετηθούν ειδικά βαγόνια στα οποία θα επιβιβάζονται όσοι επιβάτες αναζητούν την αδελφή ψυχή τους.

Όπως είπε ο εκπρόσωπος της εταιρείας Φίλιπ Ντράπαλ, στη διαφημιστική εκστρατεία για την προσέλκυση επιβατών που θα ξεκινήσει «θα αναφέρουμε στους ανθρώπους τα πράγματα που μπορούν να κάνουν μέσα στα δημόσια μέσα μεταφοράς, όπως για παράδειγμα να διαβάζουν».

«Μια από τις δυνατότητες που τους δίνονται είναι να γνωρίζονται μεταξύ τους και, εφόσον αισθάνονται έλξη μεταξύ τους, να συνάπτουν σχέσεις», πρόσθεσε, διευκρινίζοντας ότι το σχέδιο αναμένεται να τεθεί σε εφαρμογή στα τέλη του έτους.

Πάντως, μόνο ένα από τα πέντε βαγόνια του κάθε συρμού θα προσφέρεται για γνωριμίες.

«Θα κάνουμε μια έρευνα μεταξύ των επιβατών. Κάθε βαγόνι θα φέρει ξεχωριστή σήμανση και θα αναρτηθούν πληροφορίες, σε πολλές γλώσσες, στους συρμούς και στην αποβάθρα», είπε ο Ντράπαλ.

Σε κάθε περίπτωση, οι επιβάτες που θα μπαίνουν στο βαγόνι γνωριμιών δεν θα είναι υποχρεωμένοι να συνάψουν σχέσεις μεταξύ τους, διευκρίνισε.

Οι επιβάτες που ρωτήθηκαν από την εφημερίδα Dnes εξέφρασαν επιφυλάξεις για το φιλόδοξο σχέδιο της εταιρείας. «Όταν βιάζομαι μπαίνω στο πρώτο βαγόνι που θα βρεθεί μπροστά μου. Δεν θα μου άρεσε κάθε φορά να πρέπει να σιγουρεύομαι ότι κανείς δεν θα μ' ενοχλήσει», είπε ο Πετρ Βόρατσεκ.

«Παίρνω τακτικά το μετρό και φοβάμαι ότι θα γίνω στόχος κουτσομπολιού αν κάποιος με δει σε αυτά τα βαγόνια και το πει στον φίλο μου», δήλωσε η Καρολίνα Βράνοβα.

Στις τρεις γραμμές του μετρό της Πράγας, μιας πόλης 1,25 εκατομμυρίων κατοίκων, μετακινούνται καθημερινά 1,5 εκατομμύριο επιβάτες.

6

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΑΛΠΕΙΣ ΟΡΕΙΒΑΤΗΣ ΝΕΚΡΗ ΔΙΚΗ

Διεθνή / «Λυπάμαι βαθιά» λέει ο ορειβάτης για τον θάνατο της συντρόφου του στις Άλπεις, απορρίπτει όμως τις κατηγορίες

Η 33χρονη έχασε τη ζωή της από υποθερμία κατά την κοινή τους προσπάθεια να φτάσουν στην κορυφή - Ο άνδρας κατηγορείται για ανθρωποκτονία από αμέλεια
THE LIFO TEAM
ΙΡΑΝ ΗΠΑ ΑΕΡΟΠΛΑΝΟΦΟΡΟ

Διεθνή / Οι ΗΠΑ στέλνουν και δεύτερο αεροπλανοφόρο στη Μέση Ανατολή - Kλιμακώνεται η ένταση με το Ιράν

Η στρατιωτική κινητοποίηση εξελίσσεται ενώ βρίσκονται σε εξέλιξη συνομιλίες ΗΠΑ και Ιράν στη Γενεύη για μια πιθανή συμφωνία σχετικά με τον εμπλουτισμό ουρανίου
THE LIFO TEAM
ΜΑΡΚ ΖΟΥΚΕΡΜΠΕΡΓΚ ΔΙΚΗ FACEBOOK

Διεθνή / Στο εδώλιο ο Μαρκ Ζούκερμπεργκ: Άρχισε η δίκη «σταθμός» - Έδωσε την ίδια απάντηση πάνω από 12 φορές

Ο Μαρκ Ζούκερμπεργκ, ο οποίος ίδρυσε το Facebook όταν ήταν φοιτητής το 2004, κατέθεσε για την υπόθεση εθισμού στην τεχνολογία, μετά από αγωγές εναντίον της Meta και του YouTube
THE LIFO TEAM

σχόλια

3 σχόλια
δεν χρειαζονται τετοια κολπετα,ΜΜΜ ειναι,οχι νυφοπαζαρο.Οποια-ος θελει γκομενο/α(και καλα κανουν!)να αποκτησουν κοτσια κ να φλερταρουν υπο κανονικες συνθηκες.Δηλαδη ποσο νορμαλ ειναι να μπω στο μετρο κ να κοζαρω διαφορους μπακουρους σαν εμενα μεχρι να φτασουμε Σεπολια?κ πως θα αρχισει η κουβεντα?''πρωτη φορα στο βαγονι?''.Ασε που ετσι δημιουργειται μια πιεση που δεν ειναι κολακευτικη οταν φλερταρεις,τυπου ''ολοι εμεις οι μονοι να ενωσουμε τις μοναξιες μας''.
Και γιατί το βαγόνι του Λιγούρη; where there are dicks, there shall be chicks... τα πληθυσμιακά ποσοστά αντρών-γυναικών το επαληθεύουν... ασε που έτσι θα ξέρουμε να μη τη πέφτουμε σε δεσμευμένες και χάνουμε και χρόνο