ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ

ΒΓΑΛΕ ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΣΟΥ Ο,ΤΙ ΚΡΥΒΕΙΣ Ή ΦΟΒΑΣΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΔΕΧΤΕΙΣ.
 
 

Όλοι έχουμε πράγματα που θέλουμε να τα βγάλουμε από μέσα μας. Αλλά διστάζουμε να τα παραδεχτούμε ακόμα και στους πιο κοντινούς μας ανθρώπους. Όμως, αμαρτία εξομολογημένη, αμαρτία δεν είναι...

ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΣΕ ΙΑΤΡΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ Ή ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΤΗΣ ΣΤΗΛΗΣ ΔΕΝ ΕΓΚΡΙΝΟΝΤΑΙ
ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΟΥ
2.4.2020 | 14:11

Ήταν λάθος;

Έχουμε έναν φίλο που λέει ότι την πέφτουν άγαρμπα στη σύντροφό του επειδή είναι ωραία κοπέλα. Το μάτι της κοπέλας παίζει, δεν ξέρω αν προχωράει παραπέρα αλλά της αρέσει να της την πέφτουν φαίνεται ξεκάθαρα από τη συμπεριφορά της. Υπάρχουν πολλές ωραίες δεσμευμένες δεν την πέφτουν σε όλες με τον ίδιο τρόπο και αν τύχει να ξεφύγει κάποιος το χειρίζονται σωστά. Έχουμε έναν άλλο φίλο που έχει παντρευτεί Ιταλίδα, στη χώρα της εργαζόταν σαν μοντέλο είναι πολλή όμορφη και θηλυκή, δεν έχει συμβεί να της την πέσουν όπως στη σύντροφο του φίλου μας. Δεν ξέρω αν τα πιστεύει αυτά που λέει, όταν μας λέει ότι πάλι "στρίμωξε" κάποιος τη σύντροφό του δεν λέμε τίποτε. Σήμερα όμως που μιλούσαμε και είπε κάτι σχετικό, ένας άλλος φίλος του είπε να σταματήσει να λέει βλακείες και ότι τα θέλει ο κώλος της. Πάθαμε σοκ και δεν ξέραμε τι να πούμε, ο φίλος μας θύμωσε και του είπε ότι συκοφαντεί άδικα τη σύντροφό του και ότι ζηλεύει. Μετά μας ζήτησε να πούμε τη γνώμη μας, οι άλλοι απέφυγαν να απαντήσουν αλλά εγώ του είπα ότι συμφωνώ την αλήθεια του είπε ο φίλος δεν πρόκειται για συκοφαντία ή ζήλεια. Δεν ήθελα να του το πω αλλά επέμενε να μας ρωτάει και είπα αυτό που έχω δει δεν μπορούσα να πω ψέμματα και να αφήσω ξεκρέμαστο τον φίλο που είπε την αλήθεια. Όλοι το ίδιο σκεφτόμαστε, δεν ξέρω όμως αν ήταν σωστό που το είπαμε. Δεν πιστεύω ότι ο φίλος είναι τόσο αφελής, νομίζω ότι τα λέει αυτά για να τη δικαιολογήσει στα μάτια μας επειδή ξέρει τι σκεφτόμαστε. Της αρέσει να φλερτάρει και να της την πέφτουν, αφήνει πολύ χώρο και γι' αυτό συμβαίνουν όλα αυτά που λέει ο φίλος και όχι επειδή είναι ωραία.
9
 
 
 
 
σχόλια
Όχι δεν ήταν λάθος! Ειλικρινά εφόσον είσαι φίλος σας. Το ίδιο θα έκανε κ εκείνος για σας αν ήσασταν στη θέση του κι αν είστε καλοί φίλοι. Μα εσύ ρωτήθηκες είπες αλήθεια και δεν άφησες και τον θαρραλέο φίλο ξεκρεμαστο. Κανονικά έπρεπε όλοι να μιλήσουν.. Αν η κοπέλα παίζει με το μάτι της δε φταίτε εσείς μα εκείνη κι εκείνη θα αναλάβει συνέπειες πράξεων.Εσείς είστε καθαροί.Γνώμη μου.
Παιδιάστικα όλα. Και η συμπεριφορά της τύπισσας και του φίλου σας. Και θεωρώ επίσης λίγο παιδιάστικο που μια ολόκληρη παρέα ασχολείται με αυτό το ζήτημα. Καλά έκανες και απάντησες εφ' όσον ρωτήθηκες. Αν είναι να ρωτάμε κάτι για να πάρουμε την απάντηση που θέλουμε, καλύτερα να μη ρωτάμε αλλά να λέμε στον άλλον να επαναλάβει τι θέλουμε να ακούσουμε.
Καταρχάς μπράβο σου που πήρες θέση και υποστήριξες τον φίλο σου, εφόσον θεωρούσες ότι έχει δίκιο, και δεν έκατσες να παριστάνεις τον ουδέτερο.Γενικά η λογική του "τα θέλει ο κωλος της", ή "δεν της την έπεσαν, γιατί δεν προκαλεί" με εκνευρίζει, καθώς είναι η βάση του victim blaming. Από εκεί και πέρα υπάρχουν όντως αρκετοί άνθρωποι που, μολονότι έχουν σχέση, εξακολουθεί να παίζει το ματάκι τους. Όσον αφορά στην κοπέλα του φίλου σας, πιθανότατα όντως ανήκει σε αυτούς που παίζει το μάτι τους. Όχι γιατί της την έπεσε κάποιος ή κάποιοι, αυτό μπορεί να συμβεί και χωρίς να "προκαλείς", αλλά γιατί, όταν το πέσιμο γίνεται με τόσο μεγάλη συχνότητα, δεν μπορεί η ίδια να μην κάνει κάτι για να το προκαλέσει. Ειδικά αν μιλάμε για πέσιμο σε μαγαζί, δεν είναι πολλές οι πιθανότητες να προσεγγίσει κάποιος μια κοπέλα χωρίς να έχει προηγηθεί eye cpntact
Απ τη μια δεν ξερεις αν ειναι σωστο που το είπατε. Απ την αλλη δεν θα ήταν σωστο να μην το πειτε. Ειναι απ αυτες τις καταστάσεις που δε θα θελα να μπλέξω. Εφοσον ερωτηθηκες παντως, καλα εκανες κ ειπες την αληθεια. Απο κει κ επειτα, κ οπως λεει κ απο πανω η κυρα δασκαλα, οταν ρωτάμε (κ μάλιστα επίμονα), τοτε να ειμαστε ετοιμοι για ολες τις απαντήσεις.
Επίσης, να πούμε εδώ πως δεν είναι ωραίο να εκφέρουμε γνώμη για τον φίλο μας πίσω από την πλάτη του κι όταν μας ρωταει απευθείας να το παίζουμε μουγγοθοδωροι. Είναι διπρόσωπια. Το λέω γι αυτούς που απέφυγαν να απαντήσουν...
Νομίζω πως ο λόγος που σας το αναφέρει κάθε τόσο δεν είναι επειδή στεναχωριεται για την κατάσταση αυτή και θέλει να τη συζητήσει με τους φίλους του. Αντίθετα, μάλλον ψιλοκοκορευεται που έχει ωραία κοπέλα και τάχα μου το παίζει θιγμενος για να του επιβεβαιώσετε κι εσείς α) πόσο ωραία τύπισσα "χτύπησε" κι β) ότι όλα όσα σας περιγράφει είναι αναμενόμενα. Επειδή δεν παίρνει τις απαντήσεις που περιμένει, επιμένει και ξαναφέρνει το θέμα στην κουβέντα. Αν όντως στεναχωριοταν γι αυτό, θα σας έλεγε ξεκάθαρα τον προβληματισμό του και δεν θα τη δικαιολογουσε. Αν και δεν μου άρεσε ο τρόπος που του απάντησε ο φίλος σας, νομίζω πως κάποια στιγμή κάποιος έπρεπε να τον γειώσει. Στην τελική όταν ρωτάμε την άποψη του αλλου πρέπει να είμαστε σε θέση και να την ακούσουμε. Ας μη ρώταγε.