Ενώ αυξάνονται καθημερινά τα κρούσματα κορωνοϊού στην Ελλάδα, οι αρχές προσανατολίζονται σε νέους τυπικούς αλλά και άτυπους περιορισμούς, όπως επιβεβαιώνουν οι σημερινές δηλώσεις του κυβερνητικού εκπροσώπου Στέλιου Πέτσα για το ψήσιμο του αρνιού το Πάσχα. 

 

Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤ1, ο κ. Πέτσας κλήθηκε να απαντήσει συγκεκριμένα στο αν θα επιτραπεί σε όσους έχουν ιδιωτική αυλή να ψήσουν οικογενειακά στο σπίτι τους και εκείνος απάντησε επί λέξει: «Εγώ είμαι από χωριό ξέρετε, δεν υπάρχει σπίτι που να πάει κάποιος να ψήσει αρνί ή να βάλει κοκορέτσι και να μην μαζευτεί όλη η γειτονιά αργά ή γρήγορα»

«Άρα θα απαγορευθεί;» επέμεινε ο παρουσιαστής Γιώργος Παπαδάκης. 

Πέτσας: «Εμείς θέλουμε τον συνωστισμό να αποφύγουμε, ο οποίος είναι δεδομένος σε αυτές τις συνθήκες, ξέρετε τι γίνεται στις πιλοτές των πολυκατοικιών, μην γελιόμαστε μεταξύ μας είναι ένα σημείο που θα μαζευτεί κόσμος»

Παπαδάκης: «Άρα θα απαγορευθεί το ψήσιμο του αρνιού από ότι κατάλαβα
Πέτσας: «Κοιτάξτε μπορεί κανείς να πάρει το κατσίκι ή το αρνί και να το βάλει στον φούρνο του. Φέτος θα το ψήσει στον φούρνο του. Δεν θέλουμε να καταστρέψουμε τους κτηνοτρόφους μας που έχουν συγκεκριμένη περίοδο που πουλάνε τα αρνιά τους και ερίφια»
Δημοσιογράφος: «Όχι στο σούβλισμα του αρνιού»
Πέτσας: «Θα μπορέσει ο πατέρας μου και ο πεθερός μου να ψήσουν στον φούρνο. Να μην ψήσουμε όλοι μαζί»

 

Επί της ουσίας, η κυβέρνηση θέλει να αποφύγει την πιθανότητα μεγάλων συναθροίσεων που μπορεί να επιφέρει το παραδοσιακό ψήσιμο των αρνιών στις αυλές, αν και για την ώρα δεν έχει ληφθεί κάποιο περιοριστικό μέτρο, ούτε έχουν ανακοινωθεί ποινές για τους «παραβάτες». 

 

Σχετικά με τον εκκλησιασμό από την Κυριακή των Βαΐων έως και την Κυριακή του Πάσχα, ο κ. Πέτσας είπε ότι εξετάζεται η πρόταση της διαρκούς Ιεράς Συνόδου για κεκλεισμένων των θυρών λειτουργίες χωρίς την παρουσία πιστών. 

 

«Αυτό το Πάσχα θα είναι διαφορετικό, δεν θα πάμε στο χωριό μας, δεν θα ψήσουμε στις αυλές μας, δεν θα πάμε στις εκκλησιές μας» επανέλαβε χαρακτηριστικά ο κ. Πέτσας λίγες ώρες μετά τις χθεσινές προειδοποιήσεις και του Σωτήρη Τσιόδρα πως αν η Ελλάδα χαλαρώσει τα μέτρα, θα το πληρώσει «ακριβά» καθώς ο κορωνοϊός μπορεί να γίνει πολύ γρήγορα επιθετικός και καταστρεπτικός και για την Ελλάδα. 

 

Δείτε το βίντεο