Ο Χαρδαλιάς απάντησε σε όσους σχολιάζουν το αυστηρό ύφος του: «Δεν είναι ζήτημα μαγκιάς»

Ο Χαρδαλιάς απάντησε σε όσους σχολιάζουν το αυστηρό ύφος του: «Δεν είναι ζήτημα μαγκιάς» Facebook Twitter
1

Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς απάντησε σε όσους κάνουν λόγο για αυστηρό ύφος από πλευρά του, στις ενημερώσεις του υπουργείου Υγείας. 

Συγκεκριμένα, αναφερόμενος σε «κάποιους λίγους που μιλούν για αυστηρό ύφος», ο κ. Χαρδαλιάς είπε επικαλούμενος τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη ότι «είμαστε μια δημοκρατία της πειθούς» και σημείωσε πως «την ηθική της ατομικής ευθύνης την έχουμε κάνει όλοι πράξη και σε αυτή την κατεύθυνση θα κινηθούμε όση άδικη κριτική κι αν δεχθούμε».

Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας επισήμανε επίσης ότι οι συνεχείς εκκλήσεις και προειδοποιήσεις και η αυστηρότητά είναι για «τους κάποιους λίγους συμπολίτες που αδιαφορούν, που θέτουν με τόση απερισκεψία σε κίνδυνο όλη αυτή την τεράστια προσπάθεια, υποδειγματική για πολλές χώρες»

«Ευγνωμονούμε την συντριπτική πλειοψηφία των συμπολιτών μας, αναγνωρίζοντας τις μέχρι σήμερα θυσίες τους. Μαζί τους αγωνιζόμαστε καθημερινά. Μαζί τους μετράμε μέρες και εβδομάδες μέχρι να πάρουμε τις ζωές μας πίσω. Την ίδια όμως στιγμή θα είμαστε αδιαπραγμάτευτα δηκτικοί και προειδοποιούμε τους ελάχιστους σε αριθμό αδιάφορους και απερίσκεπτους που δυσκολεύονται να σκεφτούν την κρισιμότητα της κατάστασης και τον κινδύνους της δημόσιας υγείας, ότι δεν θα ανεχθούμε την ανεύθυνη στάση τους, η οποία υπονομεύει την πατριωτική προσπάθεια των πολλών», σημείωσε ο κ. Χαρδαλιάς.

«Δεν είναι θέμα μαγκιάς για κανέναν, αλλά ζήτημα ευθύνης για μια ολόκληρη κοινωνία, να μην επιτρέψουμε τέτοιου είδους συμπεριφορές. Γι' αυτό το διακύβευμα, προσωπικά δεν πρόκειται να κάνω ούτε βήμα πίσω», τόνισε ο ίδιος, σημειώνοντας πως «δεν έχουμε προσωπικά με κανέναν, όμως κάνουμε όλοι μια τεράστια προσπάθεια και θέλουμε να έχει το ανάλογο αποτέλεσμα».

Δείτε το βίντεο:

 
Πολιτική
1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κασσελάκης για Τσίπρα:

Πολιτική / Κασσελάκης για Τσίπρα: «Εάν έφερνα γυναίκα σύντροφο θα το ανέφερε ποτέ στο βιβλίο του;»

Ο πρόεδρος του «Κινήματος Δημοκρατίας» σχολιάζει τις αναφορές στο πρόσωπό του, μέσα στο βιβλίο του Αλέξη Τσίπρα, κάνοντας λόγο για «κρεσέντο ομοφοβικού κουτσομπολιού»
LIFO NEWSROOM
ΑΛΕΞΗΣ ΤΣΙΠΡΑΣ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ ΒΙΒΛΙΟ ΙΘΑΚΗ

Πολιτική / «Ιθάκη»: Πότε πήρε την απόφαση για το δημοψήφισμα ο Τσίπρας - Τι αποκαλύπτει

Το βιβλίο του Αλέξη Τσίπρα, «Ιθάκη» κυκλοφόρησε σήμερα και έχει προκαλέσει ήδη πολιτικές αντιδράσεις - Η περίοδος του Δημοψηφίσματος και το παρασκήνιο πίσω από τη λήψη της απόφασης
LIFO NEWSROOM
«Ιθάκη»: Οι ομολογίες Τσίπρα, τα λάθη που καταλογίζει και οι αποκαλύψεις του νέου βιβλίου

Πολιτική / «Ιθάκη»: Οι ομολογίες Τσίπρα, τα λάθη που καταλογίζει και οι αποκαλύψεις του νέου βιβλίου

Ο πρώην πρωθυπουργός καταγράφει στιγμές, διαλόγους και συναισθήματα που –όπως ο ίδιος επιμένει– καθόρισαν την πιο ταραχώδη πολιτική περίοδο της Μεταπολίτευσης
LIFO NEWSROOM
ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ ΚΑΡΑΝΑΣΤΑΣΗ

Πολιτική / Κωνσταντοπούλου για παραίτηση Καραναστάση: Διαμαντή, όσο κι αν με πονάει που φεύγεις, σε ευχαριστώ

Η Ζωή Κωνσταντοπούλου ζήτησε συγγνώμη από τον Διαμαντή Καραναστάση «που δεν κατάφερα να καθαρίσω ακόμη αυτό το τόσο βρόμικο τοπίο, που σε κάνει να ασφυκτιάς και να φεύγεις»
LIFO NEWSROOM
ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΠΙΕΡΡΑΚΑΚΗΣ EUROGROUP ΠΡΟΕΔΡΟΣ

Πολιτική / Financial Times: Υποψήφιος για την προεδρία του Eurogroup ο Κυριάκος Πιερρακάκης

Η αποχώρηση του Πασκάλ Ντόναχιου από τη θέση του υπουργού Οικονομικών της Ιρλανδίας και κατ΄ επέκταση από το «τιμόνι» της Ευρωομάδας, εκκινεί τη διαδικασία επιλογής του επόμενου προέδρου, με τον Έλληνα υπουργό Οικονομικών να συγκαταλέγεται ανάμεσα στα επικρατέστερα ονόματα των διαδόχων του
LIFO NEWSROOM
ΟΠΕΚΕΠΕ: Ο Μακάριος Λαζαρίδης καταθέτει μήνυση κατά της επικεφαλής του Γραφείου Τύπου του ΠΑΣΟΚ

Πολιτική / ΟΠΕΚΕΠΕ: Ο Μακάριος Λαζαρίδης καταθέτει μήνυση κατά της επικεφαλής του Γραφείου Τύπου του ΠΑΣΟΚ

Η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Ευαγγελία Λιακούλη, επέμεινε στις καταγγελίες της ότι ο Λαζαρίδης επιτέθηκε στον μάρτυρα και ζήτησε την απομάκρυνσή του από τη ΝΔ
LIFO NEWSROOM

σχόλια

1 σχόλια
Δεν είναι αυστηρός ο Χαρδαλιάς. Αποφασισμένος είναι. Σοβαρός και ευθύς.Αποφασιστικότητα ~ ένα προσόν που δεν αξιολογείτε ως κρίσιμο στους καιρούς μας αλλά η έλλειψή της, ειδικά σε κυβερνητικό επίπεδο, είναι αιτία πολλών δεινών