Επίσκοπος της Σερβικής Ορθόδοξης Εκκλησίας πέθανε από κορωνοϊό

Επίσκοπος της Σερβικής Ορθόδοξης Εκκλησίας πέθανε από κορωνοϊό Facebook Twitter
3

Ο επίσκοπος του Βάλιεβο Μιλούτιν, ο οποίος είχε προσβληθεί από τον κορωνοϊό, πέθανε σήμερα, ανακοίνωσε το νοσοκομείο Dragisa Misovic στο Βελιγράδι όπου νοσηλευόταν.

Ο 71χρονος επίσκοπος βρέθηκε θετικός στον Covid-19 πριν από δέκα ημέρες, ενώ θετικοί στον ιό βρέθηκαν και δύο ιερείς με τους οποίους συλλειτουργούσε.

Η Επισκοπή του Βάλιεβο, στην ανακοίνωση που εξέδωσε τότε, ανέφερε: «Ο επίσκοπος προσεβλήθη από τον κορωνοϊό, καθώς, ως άξιος ποιμένας, επισκεπτόταν και λειτουργούσε στην επαρχία του, όπως ακριβώς για πενήντα χρόνια υπηρετούσε τον Θεό και το γένος».

Σήμερα το πρωί κατέληξε και μία γυναίκα που νοσηλευόταν στο νοσοκομείο της πόλης Νόβισαντ. Έτσι ο συνολικός αριθμός των νεκρών από τον κορωνοϊό στη Σερβία έφτασε τους 15. Μέχρι χθες το απόγευμα στις 15:00 (τοπική ώρα) τα επιβεβαιωμένα κρούσματα στην Σερβία ανέρχονταν σε 741.

Ο υπουργός Άμυνας της Σερβίας, Αλεξάνταρ Βούλιν, ανακοίνωσε σήμερα ότι βρέθηκαν θετικοί στον Covid-19 εννέα στρατιώτες, οι οποίοι υπηρετούσαν στα βόρεια σύνορα της χώρας και είχαν έρθει σε επαφή με επαναπατρισθέντες πολίτες της Σερβίας.

Άλλοι 642 στρατιώτες, που ήρθαν σε επαφή με φορείς της νόσου, τέθηκαν προληπτικά σε καραντίνα, ανέφερε ο Βούλιν.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διεθνή
3

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

1 σχόλια
Σημείωσε δε, ότι "έκοψα" Σέρβο φίλο από fb όταν άρχισε να μου λέει κάτι ασυναρτησίες, ότι ο ιός δεν μολύνει τους πιστούς κλπ τέτοιες σαχλαμάρες... Το πόσο κόσμο πήραν στο λαιμό τους σε αυτή τη χώρα, δεν θέλω να το σκέφτομαι... Τουλάχιστον οι δικοί μας "μουγγάθηκαν" πριν είναι πολύ αργά... Πάλι καλά να λέμε.
Πιθανόν όσους έχει μολύνει ο καθένας από εμάς, ως εν δυνάμει νοσούντες, πριν ληφθούν τα μέτρα αυτοπεριορισμού ή υποχρεωτικού περιορισμού.Έλεος με την διαπόμπευση. Σεβαστείτε τους νοσούντες, τις οικογένειές τους και όσους έφυγαν από τη ζωή!