Ο Χάρι και η Μέγκαν «εγκαταλείπουν» το Sussex Royal και τον λογαριασμό στο Instagram - Η τελευταία ανάρτηση

Ο Χάρι και η Μέγκαν «εγκαταλείπουν» το Sussex Royal και τον λογαριασμό στο Instagram - Η τελευταία ανάρτηση Facebook Twitter
1

Μία μέρα πριν αποσυρθούν και τυπικά τα πριγκιπικά τους καθήκοντα, ο Χάρι και η Μέγκαν Μαρκλ έκαναν σήμερα την τελευταία τους ανάρτηση στον λογαριασμό Sussex Royal στο Instagram. 

Το ζευγάρι θα σταματήσει να χρησιμοποιεί τον λογαριασμό με τον επίμαχο όρο "Royal" μετά τις ήπιες αλλά σαφείς αντιδράσεις της βασίλισσας Ελισάβετ, τις οποίες ο Χάρι και η Μέγκαν ανακοίνωσαν πως σέβονται παρότι το βρετανικό στέμμα «δεν κατέχει τα πνευματικά δικαιώματα» του όρου «βασιλικός». «Ευχαριστούμε αυτήν την κοινότητα για την υποστήριξη, την έμπνευση και την αμοιβαία δέσμευση για να κάνουμε καλό στον κόσμο. Ανυπομονούμε να επανασυνδεθούμε μαζί σας σύντομα. Ήσασταν εκπληκτικοί», έγραψαν στο Instagram. 

«Όλοι νιώθουμε πως αυτή την στιγμή ο κόσμος είναι εξαιρετικά εύθραυστος. Παρ' όλα αυτά αισιοδοξούμε ότι κάθε ανθρώπινο πλάσμα έχει την δυναμική και την ευκαιρία να κάνει την διαφορά, όπως φαίνεται τώρα σε όλη την γη, στις οικογένειές μας, στις κοινότητές μας και σε εκείνους που είναι στην πρώτη γραμμή. [...] Αυτό που είναι πιο σημαντικό τώρα είναι η υγεία και η ευρωστία όλων και η εξεύρεση λύσεων για τα πολλά προβλήματα που έχει προκαλέσει η πανδημία. Καθώς όλοι βρίσκουμε τον ρόλο μας σε αυτή την παγκόσμια μετάβαση και την αλλαγή συνηθειών, εστιάζουμε σε αυτό το νέο κεφάλαιο για να καταλάβουμε πως θα συνεισφέρουμε καλύτερα. Αν και μπορεί να μην μας βλέπετε εδώ, το έργο συνεχίζεται».

Ο Χάρι και η Μέγκαν «εγκαταλείπουν» το Sussex Royal και τον λογαριασμό στο Instagram - Η τελευταία ανάρτηση Facebook Twitter

«Μέχρι τότε, σας παρακαλούμε να προσέχετε τους εαυτούς σας και ο ένας τον άλλον», καταλήγει το ζευγάρι χωρίς να μπαίνει σε λεπτομέρειες για το αν θα φτιάξουν νέους λογαριασμούς ή άλλη ιστοσελίδα. «Και ο λογαριασμός στο Instagram και η ιστοσελίδα θα παραμείνουν στον Ιστό για το άμεσο μέλλον», ήταν η απάντηση εκπροσώπου του ζευγαριού. 

View this post on Instagram

As we can all feel, the world at this moment seems extraordinarily fragile. Yet we are confident that every human being has the potential and opportunity to make a difference—as seen now across the globe, in our families, our communities and those on the front line—together we can lift each other up to realise the fullness of that promise. What’s most important right now is the health and wellbeing of everyone across the globe and finding solutions for the many issues that have presented themselves as a result of this pandemic. As we all find the part we are to play in this global shift and changing of habits, we are focusing this new chapter to understand how we can best contribute. While you may not see us here, the work continues. Thank you to this community - for the support, the inspiration and the shared commitment to the good in the world. We look forward to reconnecting with you soon. You’ve been great! Until then, please take good care of yourselves, and of one another. Harry and Meghan

A post shared by The Duke and Duchess of Sussex (@sussexroyal) on

Μετά το πέρας της αυριανής ημέρας, το παλάτι του Μπάκινχαμ θα σταματήσει να σχολιάζει και να απαντά σε ερωτήματα για τον πρίγκιπα Χάρι και την Μέγκαν. Σύμφωνα μάλιστα με την σημερινή ανακοίνωση, πλέον κανένας από τους εκπροσώπους του παλατιού δεν θα μιλά εκ μέρους του ζευγαριύ. Την επικοινωνία τους θα διαχειρίζεται πια το πρακτορείο Sunshine Sachs στις ΗΠΑ, που είχε αρχικά αναλάβει και το PR του Sussex Royal πριν ναυαγήσει το ζήτημα της επωνυμίας.


Παρότι ο Χάρι και η Μέγκαν διατηρούν τους τίτλους του Δούκα και της Δούκισσας του Σάσσεξ, δεν χρησιμοποιούν ενεργά την προσφώνηση «Αυτού - Αυτής μεγαλειότητα», όμως ο Χάρι παραμένει έκτος στην διαδοχή του βρετανικού θρόνου και ο γιος του Άρτσι, έβδομος.

Αυτή την περίοδο, η οικογένεια έχει μετακομίσει από το σπίτι στο Vancouver Island και διαμένει πλέον στις ΗΠΑ, στο Λος Άντζελες, σύμφωνα με πηγή που επικαλείται το περιοδικό People. Εν μέσω της πανδημίας κορωνοϊού, μένουν σε ένα φυλασσόμενο χώρο και αποφεύγουν τις εξόδους για λόγους υγείας. «Ο Χάρι ανυπομονεί για το μέλλον με την οικογένειά του», λέει άλλη πηγή. «Θα περάσουν χρόνο στην Καλιφόρνια και δεν κοιτάζει πίσω».

Ο Χάρι και η Μέγκαν «εγκαταλείπουν» το Sussex Royal και τον λογαριασμό στο Instagram - Η τελευταία ανάρτηση Facebook Twitter

Ο Χάρι και η Μέγκαν είχαν ξεκινήσει το @SussexRoyal τον Απρίλιο του 2019, θέλοντας να αναλάβουν μια νέα, ξεχωριστή πρωτοβουλία, διακόπτοντας επί της ουσίας την φιλανθρωπική σύμπραξη με τον πρίγκιπα Ουίλιαμ και την Κέιτ Μίντλετον. Παρά την επιθυμία τους να διατηρήσουν το brand και κατά την καινούργια τους ζωή στον Καναδά και στο Λος Άντζελες, το Παλάτι έθεσε όρια στα οποία αναγκάστηκαν να συμμορφωθούν, με αποτέλεσμα να παγώσουν οι διαδικασίες για την κατοχύρωση της επωνυμίας Sussex Royal, ενώ το λογότυπο είχε ήδη τυπωθεί πάνω σε αμέτρητα αναλώσιμα. 

Ο Χάρι και η Μέγκαν «θα περάσουν τους επόμενους μερικούς μήνες εστιάζοντας στην οικογένειά τους και θα συνεχίσουν να κάνουν ό,τι μπορούν, με ασφάλεια και ιδιωτικά, για να υποστηρίξουν την δουλειά και τις υφιστάμενες φιλανθρωπικές δεσμεύσεις τους, ενώ αναπτύσσουν τον μελλοντικό μη κερδοσκοπικό οργανισμό τους», πρόσθεσε ο εκπρόσωπος του ζευγαριού. «Για την ώρα, δεν θα δοθούν επιπλέον πληροφορίες για τα επόμενα βήματά τους». 

Το ίδρυμα Sussex Royal, η φιλανθρωπική οργάνωσή που είχαν ιδρύσει η 38χρονη Μέγκαν και ο 35χρονος Χάρι, μπαίνει σε μια φάση αδράνειας ως προς την επωνυμία αλλά το ζευγάρι θα παραμείνει συνεπές στις χορηγίες του. Παράλληλα, η πρωτοβουλία του Χάρι για οικολογικό τουρισμό Travalyst, είναι επίσης στη διαδικασία του να αναγνωριστεί ως μη κερδοσκοπικός οργανισμός. 

Με πληροφορίες από People

 

Πολιτισμός
1

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πέθανε ο Ρίτσαρντ Σέρα, ο τελευταίος μεγάλος Αμερικανός καλλιτέχνης

Πολιτισμός / Πέθανε ο Ρίτσαρντ Σέρα, ο τελευταίος μεγάλος Αμερικανός καλλιτέχνης

Ο Ρίτσαρντ Σέρα ήταν ένας σύγχρονος μινιμαλιστής καλλιτέχνης γνωστός για τα μνημειώδη ατσάλινα γλυπτά του. Τα συχνά τρομακτικά σε κλίμακα έργα του προκαλούν ζάλη και αποπροσανατολισμό, με τις αρχιτεκτονικές τους καμπύλες να στροβιλίζονται, καθώς οι θεατές περπατούν στα περάσματά τους.
NEWSROOM

σχόλια

1 σχόλια