Κεραμέως: Οι Πανελλαδικές θα γίνουν, ακόμα κι αν τα σχολεία αργήσουν να ανοίξουν - Τι είπε για την ύλη

Κεραμέως: Οι Πανελλαδικές θα γίνουν, ακόμα κι αν τα σχολεία αργήσουν να ανοίξουν - Τι είπε για την ύλη Facebook Twitter
6

Το υπουργείο Παιδείας στοχεύει στη διεξαγωγή των πανελλαδικών εξετάσεων έως τον Ιούλιο, σύμφωνα με τη Νίκη Κεραμέως που έδωσε διευκρινίσεις για την εξεταστέα ύλη. 

Μιλώντας στην ΕΡΤ, η υπουργός Παιδείας διαβεβαίωσε πως ακόμα και αν τα σχολεία αργήσουν να ανοίξουν, δεν θα επιβαρυνθούν οι υποψήφιοι. «Ακόμη και αν τα σχολεία ανοίξουν τον Μάιο, θα προχωρήσουμε κανονικά σε Πανελλαδικές Ιούνιο - Ιούλιο» είπε χαρακτηριστικά, εκφράζοντας την επιθυμία οι εξετάσεις να ξεκινήσουν όσο πιο κοντά στην καθιερωμένη ημερομηνία τους. 

Δεν αποκλείεται ο Σεπτέμβριος

Ωστόσο, δεν απέκλεισε το σενάριο του Σεπτεμβρίου: «Η μόνη περίπτωση που θα γίνουν τον Σεπτέμβριο είναι εφόσον οι ειδικοί μάς απαγορεύσουν να βρίσκονται οι υποψήφιοι μέσα στην ίδια αίθουσα το καλοκαίρι. Αυτός είναι ο λόγος που μπορώ να φανταστώ αυτήν τη στιγμή για τον οποίο δεν θα μπορούσαμε να κάνουμε εξετάσεις μέσα στο καλοκαίρι» ανέφερε η κ. Κεραμέως. Πρόσθεσε, όμως, ότι η προσπάθεια εστιάζει στην αποφυγή αυτού του σεναρίου. 

Με μειωμένη ύλη

 

Το πότε θα ανοίξουν τα σχολεία –τέλη Απριλίου, τον Μάιο ή και αργότερα– θα εξαρτηθεί από τους ειδικούς και από την εξάπλωση του ιού, είπε η ίδια, προσθέτοντας πως σε κάθε περίπτωση θα είναι μειωμένη η εξεταστέα ύλη: «Όπως και να έχει, θα προχωρήσουμε σε μείωση της ύλης, σε μια ενδεχόμενη επέκταση του διδακτικού έτους, προκειμένου να μπορέσουν οι Πανελλαδικές να γίνουν μέχρι τον Ιούλιο».

Η ίδια διευκρίνισε πως οι μαθητές της Γ' Λυκείου θα εξεταστούν μόνο στην ύλη που διδάχτηκαν στη φυσική τάξη. 

Πολιτική
6

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Κασσελάκης ρωτά τον Μητσοτάκη: Θα διαγραφεί ο ομοφοβικός βουλευτής Κυριαζίδης;

Πολιτική / Ο Κασσελάκης ρωτά τον Μητσοτάκη: Θα διαγραφεί ο ομοφοβικός βουλευτής Κυριαζίδης;

«Πρόεδρο; ο; η;» είπε ο βουλευτής Δράμας της ΝΔ για τον Στέφανο Κασσελάκη - Το βίντεο που ανάρτησε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ κατηγορώντας τον πρωθυπουργό ότι κατέβασε ένα «ανατριχιαστικό ακροδεξιό ψηφοδέλτιο» για τις ευρωεκλογές
NEWSROOM
Ευρωεκλογές 2024: Με απέπεμψαν επειδή το ζήτησε η Μπεκατώρου, καλή συνέχεια στον Κασσελάκη, λέει ο Παπανώτας μετά τη διαγραφή του

Πολιτική / Ευρωεκλογές 2024: «Με απέπεμψαν επειδή το ζήτησε η Μπεκατώρου», δηλώνει ο Παπανώτας μετά τη διαγραφή του

Μήπως η δημοφιλία μου ήταν «το κίνητρο για να με διώξουν;» διερωτήθηκε ο αποπεμφθείς από τη λίστα των υποψηφίων ευρωβουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, έπειτα από απαίτηση της συνυποψήφιάς του Σοφίας Μπεκατώρου
NEWSROOM

σχόλια

2 σχόλια
Καλά, βλακείες. Είναι η μόνη υπουργός που θέτει χρονοδιαγράμματα ενώ είναι αβέβαιη η τήρηση τους λόγω του ιού. Τι θα κάνει, θα βρεί αντίδοτο κατά της ασθένειας ή θα το ξορκίσει; Το δεύτερο μάλλον πιο πιθανό είναι, θα πάει σε καμιά εκκλησία, στο Harvard έτσι τους μαθαίνουν...Τρία απλά πράγματα ας κάνει:1. Να μην δίνει υποσχέσεις. 2. Να φροντίσει το online σύστημα εξ αποστάσεως εκπαίδευσης των σχολείων να λειτουργεί ομαλά και ας επιστρατεύσει όλους τους τεχνικούς Η/Υ του Υπουργείου αν χρειαστεί. 3. Να μειώσει την σχολική ύλη στη Γ Λυκείου εκτακτως για να μη χρειαστούν παραπάνω χρόνο δίχως 2η κουβέντα. Τελικά όμως λογικευεται ως προς αυτο. Νισάφι πια να δώσουν ντε και καλά Πανελλήνιες σαν να μην συνέβη τίποτα πιο πριν. Δεν λέω τα παιδιά και γονείς της Γ Λυκείου έχουν μάτια μόνο για τις Πανελλήνιες αλλά ας δείξουν κατανόηση. Το να δώσουν και έναν ή δύο μήνες αργότερα, δεν θα τους καταστρέψει. ΥΓ: Οι Έλληνες του Εξωτερικού δίνουν πάντα Σεπτέμβρη και διαβάζουν συχνά και μες στο κατακαλόκαιρο...και μια χαρά τα καταφέρνουν και μια χαρά διεξάγονται οι εξετάσεις. Οπότε ας αφήσουμε το πολύ δράμα. Θα έχουν και πιο πολύ χρόνο προετοιμασίας και λιγότερη ύλη παράλληλα οπότε βασικά κερδισμένοι θα βγουν αν το καλοσκεφτείς...
Να φροντίσει το online σύστημα εξ αποστάσεως εκπαίδευσης των σχολείων να λειτουργεί ομαλά Πηγή: www.lifoΚαλά, τι είπες τώρα! Ο μέσος καθηγητής που προσπάθησε να συνδεθεί με το Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο και να ανεβάσει υλικό για τους μαθητές του έχει ρίξει περισσότερες βρισιές από όσες ακούγονται κατά τη διάρκεια ενός ολόκληρου φεστιβάλ ραπ!
Εδώ κινδυνεύει η ζωή όλων μας ( απο όλες τις πλευρές, παγκοσμίως ) με την έξαρση του ύπουλου αυτού ιού και η κ.υπουργός ασχολείται μονίμως με την ημερομήνία των πανελλαδικών εξετάσεων. Ας γίνουν αργότερα οταν θα είμαστε σε θέση να περιορίσουμε και να ελέγξουμε την κατάσταση ή ας μην γίνουν καθόλου λόγω των κρίσιμων καταστάσεων που ζούμε. Δεν είναι αυτή η προτεραιότητα μας αυτή την στιγμή.Η προτεραιότητα μας είναι να διαφυλάξουμε την υγεία όλων μας και οταν το επιτύχουμε αυτό τότε συζητάμε και για τα άλλα θέματα !!!
Συγνώμη κα Μαρία δεν αντιλαμβάνεστε την κρισιμότητα της παγκόσμίας πραγματικότητας την ιογενή περίοδο που διανύουμε? Το αν θα διενεργηθούν οι Πανελλήνιες εξετάσεις για τα παιδιά της Γ΄Λυκείου τώρα ή σε 2-3 μήνες είναι το ζητούμενο τώρα? Μόνο εδώ γίνονται αυτά...εχετε δεί υπουργό ή άλλο πολιτικό πρόσωπο σε όλον τον κόσμο να ασχολείται με ημερομηνίες εισαγωγής μαθητών σε εκπαιδευτικά ιδρύματα στη παρούσα φάση???Το ζητούμενο είναι να περιοριστεί ο ιός και να σωθούν ανθρώπινες ζωές, οσο για τα υπόλοιπα αν εχουμε την υγειά μας όλα θα γίνουν!!!