Η Εκκλησία ζητά να λάβουν ψάλτες και νεωκόροι το επίδομα των 800 ευρώ

Η Εκκλησία ζητά να λάβουν ψάλτες και νεωκόροι το επίδομα των 800 ευρώ Facebook Twitter
8

Η Εκκλησία της Ελλάδας ζητά να λάβουν εργαζόμενοί της, την ειδική αποζημίωση των 800 ευρώ λόγω κορωνοϊού.

Συγκεκριμένα, με επιστολή της, η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος στις 24 Μαρτίου προς τον υπουργό Εργασίας, Γιάννη Βρούτση, ζητάει την ένταξή της στους ΚΑΔ εργοδοτών στην Εργάνη προκειμένου οι εργαζόμενοί της, να αποζημιωθούν από το κράτος.

«Προς αποκατάσταση της αλήθειας και αποφυγή λάθους περί του αιτήματος της Εκκλησίας της Ελλάδος προς το υπουργείο Εργασίας για ένταξη των κληρικών στα μέτρα χορηγήσεως της σχετικής ειδικής αποζημιώσεως της πλατφόρμας υποστηρίξεως ΕΡΓΑΝΗ», ασφαλείς εκκλησιαστικές πηγές διευκρινίζουν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι «το εν λόγω αίτημα της Ιεράς Συνόδου δεν αφορά κληρικούς, ήτοι μητροπολίτες, εφημέριους, διακόνους και ιεροκήρυκες, αλλά μόνο τους λαϊκούς εργαζόμενους, δηλαδή ψάλτες και νεωκόρους».

Μάλιστα, επισημαίνουν ότι το αίτημα κατατέθηκε λόγω του καθεστώτος απαγόρευσης λειτουργίας των Ιερών Ναών και των Ιερών Μονών, φυσικών εργασιακών χώρων των λαϊκών εργαζομένων.

Επιπρόσθετα, σημειώνουν ότι οι Ιεροί Ναοί και οι Ιερές Μονές δεν χρηματοδοτούνται από το Δημόσιο.

Ελλάδα
8

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μάτι: 7 χρόνια από την τραγωδία με τους 104 νεκρούς

Ελλάδα / Εικόνες από τις εκδηλώσεις μνήμης για την 7η επέτειο από την τραγωδία στο Μάτι

Στο πλαίσιο της 7ης «μαύρης» επετείου από τη φωτιά στο Μάτι ο Σύλλογος Συγγενών Θανόντων και Εγκαυματιών από την πυρκαγιά στο Μάτι, διοργάνωσε σήμερα εκδηλώσεις μνήμης «για να μην ξεχαστεί το έγκλημα της 23ης Ιουλίου 2018»
LIFO NEWSROOM
Εισαγγελική έρευνα για εταιρείες πιστοποίησης βιολογικών προϊόντων σε Αττική και Ηράκλειο

Ελλάδα / Εισαγγελική έρευνα για εταιρείες πιστοποίησης βιολογικών προϊόντων σε Αττική και Ηράκλειο

Οι έλεγχοι αφορούν συνολικά περισσότερες από δέκα ιδιωτικές εταιρείες που δραστηριοποιούνται στον τομέα της πιστοποίησης αγροτικών και κτηνοτροφικών προϊόντων ως βιολογικών
LIFO NEWSROOM

σχόλια

6 σχόλια
Η Εκκλησία έχει λεφτά και μάλιστα πολλά, ας τους πληρώσει η ίδια. Αν ισχυριστεί ότι δεν έχει, όπως κάνει πάντα, να της γίνει ένας έλεγχος, σοβαρός όμως, να δούμε τι ακριβώς έχει. Διότι τη μισή Ελλάδα έχει.
"...δεν αφορά κληρικούς, ήτοι μητροπολίτες, εφημέριους, διακόνους και ιεροκήρυκες, αλλά μόνο τους λαϊκούς εργαζόμενους, δηλαδή ψάλτες και νεωκόρους" Πηγή: www.lifo.grΠότε θα γίνει επιτέλους ο διαχωρισμός Κράτους - Εκκλησίας ;
Δεν μιλούσα για το "τεχνικό" θέμα.Μιλούσα για την πολιτική υποστήριξη από πλευράς κομμάτων να αναθεωρηθεί το σχετικό άρθρο.Και ήταν η ΝΔ που το μπλόκαρε το περασμένο φθινόπωρο. Αφού προφανώς αυτό ζητούσαν οι ψηφοφόροι της.Το θέμα είναι λοιπόν να καταλάβουν οι ψηφοφόροι την διαφορά Κράτους - Εκκλησίας.
Λυπάμαι ειλικρινά για τη στάση που έχει υιοθετήσει η Εκκλησία όλο αυτόν τον δύσκολο καιρό. Αντί να βοηθήσει δίνοντας μέρος του πλούτου της στο σύστημα υγείας, όλη την ώρα ζητάει χρήματα και το άνοιγμα των εκκλησιών μην τυχόν και δε γεμίσουν τα παγκάρια της. Απο τα χρήματα λοιπόν που διαθέτει, ας πληρώσει τους ψάλτες και τους νεωκόρους. Δεν είδα ποτέ τον Χριστό να προσεύχεται μέσα σε έναν χώρο με χρυσούς πολυελαίους κλπ. Ας πουλήσει στην τελική ό,τι χρειαστεί για το κοινό καλό!