ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ

ΒΓΑΛΕ ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΣΟΥ Ο,ΤΙ ΚΡΥΒΕΙΣ Ή ΦΟΒΑΣΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΔΕΧΤΕΙΣ.
 
 

Όλοι έχουμε πράγματα που θέλουμε να τα βγάλουμε από μέσα μας. Αλλά διστάζουμε να τα παραδεχτούμε ακόμα και στους πιο κοντινούς μας ανθρώπους. Όμως, αμαρτία εξομολογημένη, αμαρτία δεν είναι...

ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΣΕ ΙΑΤΡΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ Ή ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΤΗΣ ΣΤΗΛΗΣ ΔΕΝ ΕΓΚΡΙΝΟΝΤΑΙ
ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΟΥ
28.3.2020 | 15:26

Καραντίνα

Ξέρω ότι όλα αυτά γίνονται για καλό κ' θέλει υπομονή.. αλλά ρε παιδιά.. θα μουρλαθούμε αν κάτσουμε άλλον ένα μήνα μες το σπίτι. Χωρίς ούτε καν να μπορούμε να περπατήσουμε έστω όπως πριν, χωρίς να μπορούμε να δούμε έστω έναν που αγαπάμε, έστω να μείνουμε μόνο σπίτι.. δεν ξέρω.. πολλοί πάντως δεν είναι θετικοί για τις 6 Απριλίου. κ' λένε για μάιο..
20
 
 
 
 
σχόλια
Εδώ, έχει πάρει ήδη παράταση μέχρι τις 30 Απριλίου και θα πάρει κι άλλο, σιγουράκι. Μακάρι να καλυτερεύσουν τα πράγματα, να ξεκινήσουν έστω κάποιες βασικές πτήσεις για Ελλάδα. Μακάρι ο κόσμος να καταλάβει και να μείνει όντως σπίτι του, ειδάλλως Πρωτοχρονιά σε καραντίνα θα κάνουμε.
Προσπάθησε να βρεις κάτι που θα σου αρέσει να ασχολείσαι εντός σπιτιού. Μόνο στη lifo αν κοιτάξεις έχει πολλές ωραίες ιδέες. Επίσης υπάρχει το pinterest. Επιπλέον!... Αν ίσως να μην είναι πολύ σοφό αυτό που θα πω...ζούμε στην εποχή του ίντερνετ! Κάψε το! Μπορείς να βγαίνεις μια μικρή βόλτα την ημέρα για περπάτημα ή ότι άλλο σου αρέσει...Ας μη κοιτάμε αυτό που δεν έχουμε γιατί έχουμε ήδη τόσα πολλά. Φαντάσου να συνέβαινε αυτό πριν απο 20 χρόνια! Τότε πραγματικά θα παρέλυαν τα πάντα.Πρέπει όλοι να κάνουμε υπομονή. Δεν θα διαρκέσει για πάντα. Σκέψου τα οφέλη.Sorry αν είμαι Captain Obvious.
Είναι κάτι δύσκολο αλλά δεν είναι το πιο δύσκολο πράγμα του κόσμου! Ειδικά όταν είσαι υγιής άνθρωπος κι έχεις γύρω σου όλα τα δημιουργικά μέσα για να περάσει εποικοδομητικα τον χρόνο σου.
6 Απριλίου αποκλείεται να τελειώσει. Σίγουρα θα πάει τουλάχιστον μέχρι το Μάιο. Τώρα αν θα αντέξουμε είναι στο χέρι μας. Μου δίνει δύναμη να σκέφτομαι τη όμορφη θα είναι η βόλτα μου στο κέντρο, μόλις τελειώσει όλο αυτό.
Εμένα πάλι ξέρεις τι με εκενυριζει; Ότι κάθονται και το ρίχνουν στον κόσμο. Αν ήθελαν να μη φύγει ο κόσμος το προηγούμενο πσκ, ας έκλειναν τα διόδια και τα λιμάνια. Αλλά ήθελα δικαιολογία για να βάλουν απαγόρευση. Ξέρεις τι άλλο μου τη δίνει; Μένω σε περιοχή με άλσος και άπειρα πάρκα και είναι όλα γεμάτα. Ενώ ΥΠΟΤΊΘΕΤΑΙ θα τα είχαν κλείσει όλα. Και ξέρεις τι θα γίνει αυριο ή μέσα στην άλλη εβδομάδα; Θα απαγορεύσουν την άθληση επειδή θα πουν ο κόσμος πήγαινε σε πάρκα και άλση το σκ. Να κόβουν πρόστιμα ξέρουν, να κρατήσουν τους χώρους που ΥΠΟΤΊΘΕΤΑΙ έκλεισαν, κλειστούς, δεν ξερουν. Προφανώς, ούτε εγώ θέλω να πάρει παράταση η απαγόρευση. Κυρίως, γιατί αναγνωρίζω ότι πρώτα έπρεπε να έχουν πάρει αλλα μέτρα, αλλά δεν το έκαναν και πήγαν αμέσως στην απαγόρευση.
VenetiaK τα ίδια ακριβώς ερωτήματα θέτω κι εγώ στον εαυτό μου. Από την αρχή το σχέδιό τους ήταν ο απόλυτος εγκλεισμός στο σπίτι. Αλλά όπως πάντα, το κάνουν δια της πλάγιας οδού. Για μια ακόμα φορά ο κόσμος φταίει. Πάντα ο κόσμος. Ποτέ αυτοί.Από την άλλη όμως αν κι εμείς τηρούσαμε κατά γράμμα τις οδηγίες, δεν θα τους δίναμε τις αφορμές που ζητάνε.
Μα τι κάθεστε και λέτε ρε παιδιά. Μήπως διαβάζετε πολλά συριζοτρολ του πληκτρολογίου;Τι έπρεπε να κάνουν, να κάνουν στρατιωτικό lockdown από την πρώτη μέρα; Πιστεύετε ότι θα το ανεχόταν ο κόσμος έτσι απλά με το πρώτο; Έδωσαν τα περιθώρια ώστε να μην καθηλωθεί το σύμπαν. Να μπορούν να προσαρμοστεί ο κόσμος, να κάνει προμήθειες, να πάρει αποφάσεις, να κλείσει υποθέσεις όσο γίνεται κλπ. Άλλωστε στην ανάπτυξη ενός φαινομένου (εν προκειμένω μιας επιδημίας) υπάρχουν διάφορα χρονικά σημεία στα οποία ενδείκνυνται ή δεν ενδείκνυνται συγκεκριμένες τακτικές και πράξεις. Το ίσιο συμβαίνει και σε διάφορες επιστήμες, δεν γίνονται όλα άντε αμέσως όλα στο κόκκινο.
Caravan, αν θες να σου απαντήσουμε, να ανοίγεις τα σχόλιά σου, διότι δεν έχεις την επιλογή για απάντηση. Επίσης, σου φαίνεται από αυτά που λένε να θέλουμε στρατιωτικό lockdown; Γιατί και από την ανωτέρω απάντηση, βλέπω ότι δεν έχει καταλάβει για τι μιλάμε. Δεν έχει να κάνει με κόμματα, αλλά με απλή λογική. Λυπάμαι που το βλέπεις έτσι. Δεύτερον, όσο αφορά την απάντησή σου παραπάνω, που μάλλον δεν κατάλαβες καν έγραψα, να σου αναφέρω ότι ο Άδωνις έλεγε ανέκαθεν ανακρίβειες, οι 19 εβδομάδες χρειάστηκαν σε κρούσματα ΓΟΥΧΑΝ και εγώ ανέφερα κάτι τελείως άλλο. Ότι ζήτησαν να κλείσουν τα διόδια για να μην φύγει ο κόσμος διακοπές. Αν είχαν σκοπό να κρατήσουν τόσο την απαγόρευση, ΔΕΝ ΘΑ ΣΥΖΗΤΟΎΣΑΝ ΓΙΑ ΔΙΌΔΙΑ, γιατί πολύ απλά, ΑΠΑΓΟΡΕΎΕΤΑΙ Η ΚΥΚΛΟΦΟΡΊΑ. Btw, εμείς τόση ώρα λέμε ότι πήγε η κυβέρνηση αμέσως στο κόκκινο χωρίς να επιχειρήσουν όσα έλεγαν πριν για κλειστά πάρκα, άλση κλπ. Δηλαδή, το ακριβώς αντίθετο.
Αν καθίσουμε μέσα με απαγόρευση αυστηρή ΟΛΟ τον Απρίλιο, υπάρχει μια μικρή πιθανότητα (αν κλειστεί η χώρα και δεν βγαίνει, δεν μπαίνει κανείς) να κατορθώσουμε να βγούμε τον Μάϊο. Δεδομένου ότι ο χρόνος επώασης δεν είναι μεγαλύτερος των 3 βδομάδων στις ακραίες περιπτώσεις.
Το ξέρεις ότι βγήκε εκπρόσωπος της κυβέρνησης και είπε ότι μεγάλη εβδομάδα θα κλείσουν τα διόδια για να μην πάνε στα χωριά ο κόσμος να κάνει Πάσχα; Συγγνώμη, αλλά από την στιγμή που αφήνουν στον αέρα το αν θα παραταθεί η απαγόρευση, πως βγαίνει κάποιος και λέει κάτι τέτοιο και δεν το έχει πάρει ακόμα πισω; Μεγάλη Δευτέρα έχουμε στις 13 Απριλίου. Δηλαδή, σα να μας λένε ότι άμα πάρει παράταση, θα πάρει ίσα ίσα μια εβδομάδα ακομα. Ή αν πάρει για περισσότερο, αυτός ο άνθρωπος βγήκε και είπε κάτι τελείως ανακριβές. Το διάβασα σε πολύ γνωστή εφημερίδα και έχει ανέβει και στην ιστοσελίδα αυτής.
Aν αναφέρεσαι στον Άδωνι, δεν ξέρω αν αυτόν εννοείς, είπε ότι η απαγόρευση θα πάρει πολύ περισσότερο από τις 6 Απριλίου. Απροσδιόριστα πολύ. Μπορεί -με τη λογική αυτή- να αρθεί και τον Ιούλιο ας πούμε! (υποθετικά μιλώντας). Δεν έδωσε καποιο όριο.Για τα διόδια προφανώς δεν πρέπει να πάει ο κόσμος στα χωριά του να διασπείρει τον ιό κι όπου ο ιός δεν έχει πάει ακόμη. Δεν χρειάζεται ειδική διευκρίνιση επ'αυτού, προκύπτει από τα συμφραζόμενα. Δεν βρίσκω κάποια σύγκρουση μεταξύ των δύο ως προς το λεκτικό πάντως ώστε να χρειάζονται ανακλήσεις κλπ: θα κλείσουν τα διόδια, ο κόσμος δεν θα πάει πουθενά, κι η απαγόρευση θα εξακολουθεί να ισχύει επ'αόριστον. (Άλλωστε δεν αποφασίζουν πολιτικά, αλλά επιστημονικά. Όταν θα έχει γίνει μελέτη ότι νόσησαν και ανάρρωσαν όσοι ήταν να νοσήσουν/διασπείρουν/εκπνεύσουν, ΤΟΤΕ και μόνο τότε θα αρθεί η απαγόρευση. Που είναι και το λογικό από πλευράς μαθηματικής λογικής.)Το είπε ο Bill Gates, χρειάζονται 10 εβδομάδες απαγόρευσης, δηλαδή 2μιση μήνες. Αυτό ισχύει παντού, όχι μόνο σε μας. Τα παραδείγματα είναι από Κίνα και Νότιο Κορέα.

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ