Γεωργιάδης: Δεν είναι η ώρα για «αρπαχτές» - Κανονικά προς το παρόν οι εισαγωγές τροφίμων

Γεωργιάδης: Δεν είναι η ώρα για «αρπαχτές» - Κανονικά προς το παρόν οι εισαγωγές τροφίμων Facebook Twitter
1

Λίγες ώρες μετά την επιβολή προστίμου 50.000 ευρώ σε εταιρεία που πουλούσε αντισηπτικά, ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης διαμηνύει πως «δεν είναι ώρα για αρπαχτές», καταδικάζοντας τα φαινόμενα αισχροκέρδειας και από πρατηριούχους. 

Αναφερόμενος στο πρόστιμο που επιβλήθηκε αλλά και σε τρία ακόμα πρόστιμα που αναμένεται να επιβληθούν σε πρατηριούχους στην Κάρπαθο, ο υπουργός είπε πως από την έκδοση της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου με θεσπισμένο ανώτατο ποσοστό κέρδους έχουν γίνει περισσότεροι από 400 έλεγχοι.

Όπως επισήμανε, ήδη άρχισαν να πέφτουν οι τιμές υγρών καυσίμων σε όλα τα Δωδεκάνησα, ενώ για τις τιμές των αντισηπτικών και των υπόλοιπων υλικών στην Ελλάδα είπε ότι αυτές δεν διαφέρουν από των άλλων ευρωπαϊκών χωρών. Η εν λόγω εταιρεία αντισηπτικών επιχείρησε να ανεβάσει την τιμή, ώστε να αποκομίσει επιπλέον κέρδος της τάξης του 10%. «Αυτό είναι παντελώς απαράδεκτο. Πρέπει όλοι να συνειδητοποιήσουμε ότι δεν είναι η ώρα για εύκολο κέρδος» σχολίασε ο υπουργός. 

Πρόστιμα σε πρατηριούχους


«Από τη στιγμή που εντοπίσαμε τους τρεις πρατηριούχους στην Κάρπαθο, άρχισαν να πέφτουν οι τιμές σε όλα τα Δωδεκάνησα. Οι συγκεκριμένοι πρατηριούχοι όχι μόνο θα δεχτούν πρόστιμο, αλλά θα πάνε στην Επιτροπή Ανταγωνισμού για τα περαιτέρω. Δεν είχαν βάλει μόνο υψηλότερες τιμές αλλά φαίνεται ότι είχαν συνεννοηθεί μεταξύ τους για να έχουν τον έλεγχο της αγοράς καυσίμων του νησιού» είπε ο υπουργός.

«Δεν υπάρχει κανένα μέτρο που δεν θα λάβουμε για να πατάξουμε την αισχροκέρδεια. Στην κατάσταση που είναι η χώρα δεν συγχωρείται αδράνεια από την πολιτεία και δεν συγχωρείται αισχροκέρδεια από τον επιχειρηματία. Όποιο μέτρο χρειαστεί να λάβουμε, θα το λάβουμε. Να το καταλάβουν όλοι. Δεν είναι η ώρα για "αρπαχτές". Όποιος δεν το καταλάβει, θα το πληρώσει ακριβά».


Για τις εισαγωγές τροφίμων και την επάρκεια στην αγορά ο κ. Γεωργιάδης ανέφερε ότι «προς το παρόν» οι εισαγωγές τροφίμων δεν έχουν σταματήσει και η αγορά τροφοδοτείται κανονικά. «Γι' αυτό και δεν υπάρχει μεγάλη αύξηση τιμών στα τρόφιμα».

Πολιτική
1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σπαρτιάτες: Εκλεγμένος με 7.377 ψήφους στη Λάρισα ο βουλευτής Φλώρος που γρονθοκόπησε συνάδελφό του

Πολιτική / Σπαρτιάτες: Εκλεγμένος με 7.377 ψήφους στη Λάρισα ο βουλευτής Φλώρος που γρονθοκόπησε συνάδελφό του

Ο Κωνσταντίνος Φλώρος υπήρξε μέλος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας των «Σπαρτιατών» μέχρι τις 4 Φεβρουαρίου 2023, όταν ανεξαρτητοποιήθηκε με επιστολή του στον πρόεδρο της Βουλής
NEWSROOM
Ευρωεκλογές 2024: Ποια κόμματα θα συμμετάσχουν στις κάλπες της 9ης Ιουνίου

Πολιτική / Ευρωεκλογές 2024: Τα 31 κόμματα που θα συμμετάσχουν στις κάλπες της 9ης Ιουνίου - Μπλόκο στους Σπαρτιάτες

Από τα 46 κόμματα που ζήτησαν να λάβουν μέρος, ο Άρειος Πάγος ενέκρινε τη συμμετοχή για 31 κόμματα και συνασπισμούς κoμμάτων που θα συμμετάσχουν στις ευρωεκλογές του 2024
NEWSROOM
Συνελήφθη ο Κωνσταντίνος Φλώρος- Αντιδράσεις από τα κόμματα για τις γροθιές εντός Βουλήε

Πολιτική / Συνελήφθη ο Κωνσταντίνος Φλώρος- Αντιδράσεις από τα κόμματα για τις γροθιές εντός Βουλής

Οι πρώτες αντιδράσεις Νέας Δημοκρατίας, ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και Βελόπουλου μετά τον ξυλοδαρμό του Βασίλη Γραμμένου από τον Κωνσταντίνο Φλώρο, αλλά και την άμεση σύλληψή του
NEWSROOM

σχόλια

1 σχόλια