«Οργή» ΝΔ για σκίτσο που ανάρτησε ο Κούλογλου: «Να πάρει θέση ο Τσίπρας για τις χυδαιότητες»

«Οργή» ΝΔ για σκίτσο που ανάρτησε ο Κούλογλου: «Να πάρει θέση ο Τσίπρας για τις χυδαιότητες» Facebook Twitter
6

Τις αναρτήσεις του ευρωβουλευτή Στέλιου Κούλογλου στα social media με σκίτσα του Γιάννη Δερμεντζόγλου από το Tvxs.gr σχολίασε μέσω ανακοίνωσης η Νέα Δημοκρατία, κάνοντας λόγο για «χυδαιότητες».

Όλα ξεκίνησαν από μια ανάρτηση του δημοσιογράφου Σωτήρη Καψώχα, με μια ρήση που αποδίδεται στον Καραϊσκάκη, «όταν γυρίσω θα σας γ*****». Η εν λόγω ανάρτηση έχει πλέον διαγραφεί. 

Λίγο αργότερα, ο δημοσιογράφος και ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Στέλιος Κούλογλου, φιλοξένησε στο σάιτ tvxs ένα σκίτσο το οποίο αναπαριστά έναν φανταστικό διάλογο του Καραϊσκάκη με τον Έλληνα φουστανελά: «Γιώργο Καραϊσκάκη, κόβουν το 50% στους μισθούς!», και εκείνος απαντά: «Μένω σπίτι αλλά όταν γυρίσω θα τους γ*****!».

Ο Στέλιος Κούλογλου δημοσίευσε το εν λόγω σκίτσο και στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter:


Με αφορμή το σκίτσο, η Νέα Δημοκρατία εξέδωσε αιχμηρή ανακοίνωση, στην οποία καλεί, μεταξύ άλλων, τον Αλέξη Τσίπρα να πάρει θέση για την ανάρτηση του ευρωβουλευτή, σημειώνοντας πως «αν δεν τις αποδοκιμάσει, σημαίνει ότι τις υιοθετεί».

Ειδικότερα, στην ανακοίνωσή της η ΝΔ αναφέρει: «Τις τελευταίες ώρες στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, μεταξύ των οποίων ο ευρωβουλευτής Στέλιος Κούλογλου, επιδίδονται σε διαγωνισμό χυδαιότητας την ώρα που η χώρα δίνει σκληρή μάχη με όλες της τις δυνάμεις για την αντιμετώπιση της πανδημίας. Καλούμε τον κ. Τσίπρα να πάρει θέση γι' αυτές τις χυδαιότητες. Αν δεν τις αποδοκιμάσει, σημαίνει ότι τις υιοθετεί. Αυτές τις κρίσιμες στιγμές χρειάζεται ενότητα και ομοψυχία και όχι μίσος και χυδαιότητα. Αλλά κάποιοι, όπως και στο παρελθόν, ποντάρουν στον πόνο μήπως κερδίσουν πολιτικούς πόντους. Ούτε ντράπηκαν, ούτε ντρέπονται!».

Μετά τον σάλο, ο Στέλιος Κούλογλου επέστρεψε με δεύτερη ανάρτηση, όπου απαντά τα εξής:

«Ο στόχος φυσικά δεν είμαι εγώ, είναι η ανεξάρτητη και πλήρης κάλυψη –και με χιούμορ, το χρειαζόμαστε πολύ– των εξελίξεων της πανδημίας από το Tvxs. Καταλαβαίνω πάντως τη ΝΔ. Στην αγωνιώδη προσπάθειά της να χειραγωγήσει την ειδησεογραφία, προσπαθεί να λογοκρίνει και τις γελοιογραφίες. Οι προηγούμενοι που το έκαναν αυτό ήταν κάποιοι τύποι που δολοφόνησαν τη συντακτική επιτροπή του "Charlie Hebdo". Συστήνω ανεπιφύλακτα στην κυβέρνηση να πάψει να ασχολείται με τις γελοιογραφίες, σπαταλώντας τον χρόνο που της έδωσαν οι πολίτες με την υπεύθυνη στάση τους. Να φροντίσει την οχύρωση του δημόσιου συστήματος υγείας, εφαρμόζοντας επιτέλους τις οδηγίες του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, τη στιγμή που οι νοσηλευτές στο νοσοκομείο της Χαλκίδας καλούνται να φτιάξουν αυτοσχέδιες μάσκες. Και να οχυρώσει τη κοινωνία, για την οποία έχει πάρει τα πιο τσιγκούνικα μέτρα σε όλη την Ευρώπη».


Τη δική του απάντηση έδωσε και ο σκιτσογράφος του Tvxs.gr, Γιάννης Δερμεντζόγλου: «Μπλέξανε την απαγόρευση κυκλοφορίας με την απαγόρευση κριτικής. Το μόνο μακάβριο είναι ότι είπαν σε μια γυναίκα με άσθμα, μητέρα τριών παιδιών που ανήκε σε ομάδα υψηλού κινδύνου, να μείνει σπίτι, με αποτέλεσμα να πεθάνει σπίτι. Έχουμε ηθική υποχρέωση να αναφερόμαστε σε αυτά. Όσο για τη ρήση του Καραϊσκάκη, η κοινωνική οργή που θα φέρει η βίαιη μείωση των μισθών και οι απολύσεις θα λύσει τις απορίες τους. Είναι πάγια τακτική να επικαλούνται στις κρίσεις την εθνική ομοψυχία για να κάνουν όσους ελέγχουν την εξουσία να το βουλώσουν. Και είναι υποχρέωση δική μας να μην το κάνουμε».

Πολιτική
6

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Διπλή Ανάπλαση»: Οι 10 παρεμβάσεις του δήμου Αθηναίων - Το καρφί Δούκα και η απάντηση Μπακογιάννη στις «μισές αλήθειες»

Πολιτική / «Διπλή Ανάπλαση»: Οι 10 παρεμβάσεις του δήμου Αθηναίων - Το καρφί Δούκα και η απάντηση Μπακογιάννη στις «μισές αλήθειες»

Ο δήμαρχος παραλαμβάνει στρωμένο έργο με εξασφαλισμένη χρηματοδότηση €230 εκατ. απαντά ο Μπακογιάννης - Ο καθυστερήσεις οφείλονται στον προηγούμενο δήμαρχο, λέει ο Δούκας
NEWSROOM
Τέμπη: Συνωμοσιολογία το «μπάζωμα», λέει ο Τριαντόπουλος και εξηγεί ότι οι ενέργειες καθορίστηκαν από το Ειδικό Σχέδιο Ανθρώπινων Απωλειών

Πολιτική / Τέμπη: Συνωμοσιολογία το «μπάζωμα», λέει ο Τριαντόπουλος και εξηγεί ότι οι ενέργειες καθορίστηκαν από το Ειδικό Σχέδιο Ανθρώπινων Απωλειών

Δεν έχουν σχέση με την πραγματικότητα ισχυρισμοί που αναφέρονται στη διαμόρφωση του χώρου στα Τέμπη, δήλωσε ο Χρήστος Τριαντόπουλος
NEWSROOM

σχόλια

5 σχόλια
Το στόρι πάντως της γελοιογραφίας, δημιουργεί τον συνειρμό ότι ο Καραϊσκάκης είναι ...ο Τσίπρας.Κάνω λάθος ; Αν ναι, ας μας πει κάποιος, πως συνδυάζεται με ...χιούμορ τύπου "Κούλογλου", η επάνοδος του ...βαρβάτου Καραϊσκάκη με την αποκατάσταση των κομένων μισθών. Δεν θυμίζειι κάτι από "θα τα σκίσω με ένα άρθρο και ένα νόμο" ;Να θυμίσω πάντως κάτι από παλιά, ο κ. Κούλογλου είχε πει απαξιωτικά για την Κική Δημουλά το 2013, "κάθε χώρα – ή, καλύτερα, κάθε Ακαδημία – έχει τη Δημουλά που της αξίζει. .."Έγινε σάλος και το 2015 εξελέγη ευρωβουλευτής ΣΥΡΙΖΑ.Παραδόξως, με αφορμή τον θάνατο της Δημουλά, το γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ.ανακοίνωσε ότι θλίβονται και εγκωμίασε την ποιήτρια λέγοντας ότι "άφησε το δικό της ξεχωριστό στίγμα στο διεθνές πολιτιστικό στερέωμα".Αυτά τα μπερδέματα γίνονται, όταν ούτε σοβαρός είσαι, ούτε χιούμορ έχεις.
Από πλευράς χιούμορ, εντελώς ανέμπνευστο σκίτσο, μου θύμισε τα τελευταία σκίτσα του Αρκά. Από εκεί και πέρα, η οργή για το τσαλαπάτημα των δικαιωμάτων των εργαζόμενων είναι απόλυτα δικαιολογημένη.Παρεμπιπτόντως, να μην ξεχνάμε ότι ο -"αγιογραφημένος" στο όνομα του εθνικού καθωσπρεπισμού- ήρωας Καραϊσκάκης χρησιμοποιούσε μια γλώσσα που θα έκανε πολλούς ράπερ να κοκκινίζουν...
Δεν είναι το θέμα το σκίτσο και το καταλαβαίνεις, στη Δημοκρατία ο γελοιογράφος έχει το δικαίωμα στη σαχλαμάρα, ο ευρωβουλευτής όχι.Δηλαδή αν ο Βορίδης τουιτάριζε σκίτσο με τον Κολωκοτρώνη να λέει φωτιά και τσεκούρι σε αυτους που ψήφισαν πχ το νόμο Παρασκευόπουλου το σχόλιο θα ήταν "ανέμπνευστο σκίτσο";
Ο κυριος Κουλογλου να ασχοληθεί έμπρακτα με τα προβλήματα της Ευρώπης και της Ελλάδας την οποία εκπροσωπεί στο ΕΚ. Αν υπάρχει καταπάτηση εργασιακών δικαιωμάτων έμπρακτα να ασχοληθεί με αυτό, ας αφήσει τα ποσταρισματα για τους τινειτζερς. Η ταύτιση μιας τοποθέτησης σχετικά με την γελοιογραφία με τους δολοφόνους που σκότωσαν εν ψυχρό ανθρώπους στον χώρο εργασίας τους είναι τουλάχιστον χυδαία. Δεν περιμένω φυσικά καμμία συνεπεια και συναίσθηση από ανθρώπους που μιλούσαν για ευρωτσολιαδες, σκίζαν τα ιμάτια τους για το «όχι» στο δημοψήφισμα αλλά στον αγιο ευρωμισθουλακο τους λένε ΝΑΙ με κεφαλαία, μεγάλη η χάρη του.