Πρόστιμο σε 82χρονο: Είπε πως πήγαινε στη δουλειά του - Δεν είχε δήλωση μετακίνησης

Πρόστιμο σε 82χρονο: Είπε πως πήγαινε στη δουλειά του - Δεν είχε δήλωση μετακίνησης Facebook Twitter
3

Πρόστιμο επιβλήθηκε σε 82χρονο άνδρα, ο οποίος είπε στους δημοτικούς αστυνομικούς πως πήγαινε στη δουλειά του, προκειμένου να λάβει από το γραφείο του ένα χαρτί που ήταν απαραίτητο, χωρίς όμως να έχει μαζί του την υπεύθυνη δήλωση για μετακίνηση και χωρίς να τηρεί τα μέτρα ατομικής προστασίας.

«Δυστυχώς, αναγκαστήκαμε να βεβαιώσουμε κι εμείς ως δημοτική αστυνομία τις πρώτες παραβάσεις. Είναι κάτι το οποίο δεν θέλουμε να συμβαίνει αλλά είμαστε αναγκασμένοι από το νόμο να το πράττουμε προκειμένου να προστατεύσουμε τη δημόσια υγεία», δήλωσε στο Αθηναϊκό - Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο εντεταλμένος δημοτικός σύμβουλος, αρμόδιος για τη δημοτική αστυνομία, Δημήτρης Δαγκλής.


Εντατικά συνεχίζονται -για τρίτη ημέρα- οι έλεγχοι στη Θεσσαλονίκη από τη δημοτική αστυνομία προκειμένου να διαπιστωθεί εάν οι πολίτες τηρούν τους περιορισμούς των μετακινήσεων που εξαγγέλθηκαν από την κυβέρνηση, στο πλαίσιο των μέτρων για τον περιορισμό της εξάπλωσης του κορονοϊού.

Περιπολικά της δημοτικής αστυνομίας σε μπλόκα που έστησαν σε κεντρικούς δρόμους της πόλης έλεγξαν από τα ξημερώματα της 25ης Μαρτίου, έως και λίγο μετά τις 10 το πρωί, συνολικά 34 άτομα και διαπίστωσαν τις πρώτες τέσσερις παραβάσεις.

Σημειώνεται πως έως χθες, Τρίτη, σε 331 ελέγχους από τη δημοτική αστυνομία η συμμόρφωση των πολιτών ήταν 100% και όλοι είχαν τα απαραίτητα έγγραφα. Οι έλεγχοι θα συνεχίζονται κανονικά κατά τη διάρκεια της ημέρας, ενώ θα γίνονται και βραδινές περιπολίες.

Επίσης, η δημοτική αστυνομία ενημερώνει τους άστεγους για τις δομές του δήμου Θεσσαλονίκης προκειμένου να κατευθύνονται για φαγητό, διαμονή ή παροχή ατομικής φροντίδας και υγιεινής είτε στο Κέντρο Ημερήσιας Υποδοχής και το Υπνωτήριο Αστέγων.

Ελλάδα
3

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Γιάννης Καλλιάνος αποχαιρετά τον πατέρα του: Ο πόνος της απώλειας μού σχίζει την ψυχή

Ελλάδα / Ο Γιάννης Καλλιάνος αποχαιρετά τον πατέρα του: Ο πόνος της απώλειας μου σκίζει την ψυχή

«Ο καθηγητής έλεγε ότι πας καλά και ότι δεν χρειάζεσαι παραπάνω υποστήριξη όταν εσύ έσβηνες από τη δύσπνοια» γράφει ο βουλευτής της ΝΔ και μετεωρολόγος στο τελευταίο αντίο προς τον πατέρα του Δημήτρη
NEWSROOM
Δίκη για το τροχαίο στη Βουλή: Προκλητικές μαρτυρίες για τον θάνατο του Ιάσονα Λαλαούνη

Ελλάδα / Δίκη για τροχαίο στη Βουλή: «Η μηχανή έκανε παράνομη προσπέραση» είπε ο συνοδηγός του υπηρεσιακού που σκότωσε τον Ιάσονα Λαλαούνη

«Η ουσία είναι ότι μας έχει δει από 60 μέτρα και δεν κόβει ταχύτητα» είπε ο βασικός μάρτυρας και συνοδηγός του υπηρεσιακού οχήματος επιχειρώντας να μεταθέσει την ευθύνη στον 23χρονο Ιάσονα
NEWSROOM

σχόλια

2 σχόλια
Υπέροχο νέο για να του κοπεί η μαγκιά. Αν είναι αρκετά έξυπνος να έχει δουλειά γραφείου στα 82 του είναι αρκετά έξυπνος να ξέρει τι πρέπει να κάνει για να μετακινηθεί χωρίς κυρώσεις. Απλά θεωρεί ότι το μέτρο δεν τον αφορά. Μπράβο και πάλι στην αστυνομία που τον έγραψε.
Το λογικό και το ανθρώπινο θα ήταν να πει ο 82χρονος "συγγνώμη, δεν άντεχα και βγήκα να πάρω μία ανάσα". Αν σου λέει ότι πήγαινε στην δουλειά ένας 82χρονος (!) όταν όλα σχεδόν είναι κλειστά (άρα, ποιον θα εξυπηρετούσε;) σε δουλεύει, αλλά ΚΑΙ θέλει να την "σκαπουλάρει", σαν κλασσικός κουτοπόνηρος Ελληνάρας.Πρόστιμο λοιπόν και αν θέλει, ας κάνει ένσταση και ας πάει δικαστήριο. Γιατί επί πλέον, εφόσον είναι 82 ετών και άρα ανήκει και στις ευπαθείς ομάδες που δυνητικά μπορούν να μολύνουν και άλλους, δεν του λες "εντάξει παππού, μην το ξανακάνεις". Τέτοιο έλεος να λείπει και δείχνει περίεργη "ιδεολογική" ευσπλαχνία, που τώρα τελευταία έχει αρχίσει να εμφανίζεται από μία νέα γενιά σχολιαστών.