ΣΚΛΗΡΕΣ ΑΛΗΘΕΙΕΣ

Αχτσιόγλου: Η κυβέρνηση θεσμοθετεί την εκ περιτροπής εργασία με 50% του μισθού

Αχτσιόγλου: Η κυβέρνηση θεσμοθετεί την εκ περιτροπής εργασία με 50% του μισθού Facebook Twitter
EUROKINISSI
6

Ο ΣΥΡΙΖΑ κατηγορεί την κυβέρνηση ότι προωθεί την εκ περιτροπής εργασία με διαδικασίες φαστ - τρακ, ακόμα και για κερδοφόρες επιχειρήσεις, με την Πράξη Νομοθετικό Περιεχομένου για τον κορωνοϊό

Με αφορμή την ΠΝΠ της κυβέρνησης, η Έφη Αχτσιόγλου δήλωσε πως το συγκεκριμένο μέτρο θα μπορεί να επιβάλλεται μονομερώς από την εκάστοτε επιχείρηση, ανεξαρτήτως εάν έχει περιορισμό δραστηριοτήτων ή είναι κερδοφόρα. Η βουλευτής Επικρατείας και τομεάρχης Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ κατηγορεί την κυβέρνηση πως αντιμετωπίζει την κρίση από την πανδημία ως «ευκαιρία για γενικευμένη επίθεση στην εργασία».

«Η κατάσταση είναι κρίσιμη. Τέτοιες ενέργειες δεν συμπιέζουν μόνο το εισόδημα των εργαζομένων αλλά πλήττουν συνολικά την οικονομία και την κοινωνική συνοχή για μεγάλο χρονικό διάστημα, προσθέτει. Κατά την ίδια, «χρειάζεται πλήρης προστασία των υφιστάμενων συμβάσεων εργασίας, κάλυψη των μισθών και του δώρου Πάσχα από το κράτος». Όπως υποστηρίζει η πρώην υπουργός Εργασίας «οι δημοσιονομικές δυνατότητες υπάρχουν». Η κυβέρνηση πρέπει επειγόντως να αλλάξει κατεύθυνση στα εργασιακά».

Αναλυτικά η δήλωση της Έφης Αχτσιόγλου

«Μετά την φαστ-τρακ διαδικασία μαζικών απολύσεων, το υπουργείο Εργασίας θεσμοθετεί και φαστ-τρακ διαδικασία εκ περιτροπής εργασίας, στην οποία οι εργαζόμενοι θα αμείβονται με το 50% του μισθού τους για 6 μήνες! Μάλιστα, το μέτρο αυτό θα επιβάλλεται μονομερώς από την επιχείρηση ανεξαρτήτως εάν έχει περιορισμό δραστηριοτήτων ή είναι κερδοφόρα.

»Αυτές οι παρεμβάσεις βαφτίζονται από το υπουργείο ως «μέτρα προστασίας της εργασίας». Στην πραγματικότητα φαίνεται ότι η κυβέρνηση αντιμετωπίζει αυτή την κρίση ως ευκαιρία για γενικευμένη επίθεση στην εργασία. Η κατάσταση είναι κρίσιμη. Τέτοιες ενέργειες δεν συμπιέζουν μόνο το εισόδημα των εργαζομένων αλλά πλήττουν συνολικά την οικονομία και την κοινωνική συνοχή για μεγάλο χρονικό διάστημα.

»Δεν θα κουραστούμε να το επαναλαμβάνουμε. Χρειάζεται πλήρης προστασία των υφιστάμενων συμβάσεων εργασίας, κάλυψη των μισθών και του δώρου Πάσχα από το κράτος. Οι δημοσιονομικές δυνατότητες υπάρχουν. Η κυβέρνηση πρέπει επειγόντως να αλλάξει κατεύθυνση στα εργασιακά». 

Πολιτική
6

ΣΚΛΗΡΕΣ ΑΛΗΘΕΙΕΣ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΤΡΕΝΑ ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΟΣ ΑΝΑΡΤΗΣΗ

Πολιτική / Μητσοτάκης: Ο στόχος μας είναι ένας σιδηρόδρομος, τον οποίο οι πολίτες θα εμπιστεύονται ξανά

«Τα νέα τρένα είναι εξοπλισμένα με τα πιο σύγχρονα συστήματα διαχείρισης κυκλοφορίας με σκοπό να ενισχύσουν ακόμα περισσότερο την ασφάλεια των μετακινήσεων», δήλωσε μεταξύ άλλων ο πρωθυπουργός
THE LIFO TEAM
ΝΤΟΚΟ ΦΑΡΣΕΡ ΜΑΚΙΓΙΑΖ ΤΕΧΝΗΤΗ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗ

Πολιτική / Υπόθεση Ντόκου: «Χρησιμοποιήσαμε μακιγιάζ και σίγουρα όχι τεχνητή νοημοσύνη» λένε οι δύο Ρώσοι φαρσέρ

«Του στείλαμε απλά ένα email και απάντησε το γραφείο του» δήλωσαν, μεταξύ άλλων, ενώ εξέφρασαν την έκπληξή τους «όταν είδαμε τις εξηγήσεις του για αυτή τη συνομιλία»
THE LIFO TEAM
ΝΙΚΟΣ ΦΑΡΑΝΤΟΥΡΗΣ ΣΥΖΥΓΟΣ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΕΕ

Πολιτική / Φαραντούρης: Απαντά σε δημοσιεύματα για την απόσπαση της συζύγου του στη Μόνιμη Ελληνική Αντιπροσωπεία στην Ε.Ε

«Είναι θλιβερό και αποκαλυπτικό, γυναίκες σαν τη Δώρα να γίνονται στόχος ανδρών με πλαστά πτυχία ή ανύπαρκτα προσόντα», αναφέρει, μεταξύ άλλων, ο ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ
THE LIFO TEAM
ΚΑΡΑΜΕΡΟΣ ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ ΣΥΡΙΖΑ

Πολιτική / Παραιτήθηκε ο Γιώργος Καραμέρος από τον ΣΥΡΙΖΑ και από τη θέση του βουλευτή

Μεταξύ άλλων, αναφέρει ότι «από την αρχή υποστήριξα πως η πρωτοβουλία του Αλέξη Τσίπρα και στη συνέχεια η συγκρότηση της ΕΛ.Α.Σ δημιουργούν προοπτική για την Ελλάδα» - Ολόκληρη η ανακοίνωσή του
THE LIFO TEAM
ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΝΟΜΟΣ ΚΑΤΡΟΥΓΚΑΛΟΥ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΗ

Πολιτική / Μητσοτάκης για περικοπή συντάξεων χηρείας μετά την τριετία: Μία ακόμη παρέμβαση κοινωνικής δικαιοσύνης

«Με νομοθετική ρύθμιση καταργείται η περικοπή των συντάξεων χηρείας μετά την 3ετία, στο 35% όπως όριζε ο νόμος Κατρούγκαλου», αναφέρει ο πρωθυπουργός
THE LIFO TEAM

σχόλια

2 σχόλια
Ακόμη και αν ισχύει αυτό που λέει η κ. Αχτσιόγλου, η μόνη διαφορά με την τετραετία 2015-2019, ήταν ότι η "εκ περιτροπής" εργασία ή τα 12ωρα που επίσημα εμφανίζονταν σαν 4ωρα (ιδιαίτερα στα εποχιακά ή χωρίς ειδίκευση επαγγέλματα), μόνον η ίδια - όντας σε "αυταπάτη" - δεν το είχε αντιληφθεί.Μεταξύ των - δυστυχέστατα - δύο κακών, πιο ασφαλές εργασιακά / ασφαλιστικά και πιο έντιμο ηθικά για τους εργαζόμενους, νομίζω είναι το θεσμοθετημένο. Τουλάχιστον δεν κοροϊδευόμαστε μεταξύ μας.Γιατί και όταν γινόντουσαν έλεγχοι πριν, με το κατάλληλο λάδωμα, ο ελεγκτής τα έβρισκε όλα εντάξει. Και η μαύρη εργασία πήγαινε σύννεφο (και τώρα). Ή όχι ;
Εν μέσω μία παγκόσμιας, όχι εθνικής, τραγωδίας, ο ΣΥΡΙΖΑ έχει ξεκινήσει μία νέα επιχείρηση fake news και λάσπης, σε μία απέλπιδα προσπάθεια να κάνει αντιπολίτευση. Νομίζω ότι όλα τα μέσα οφείλουν να καταδείξουν στον αναγνώστη και τηλεθεατή το τερατώδες του πράγματος, από τους ψεύτικους θανάτους μέχρι τα ανύπαρκτα capital controls.
...Αχ όχι, όχι, να χαρείς τα ματάκια σου τα δυό: και πνίγομαι και δεν έχω όρεξη (όπως προείπα).Σ' άλλα νέα; Η μανούλα και ο πατερούλης επείσθησαν περί του covid ή συνεχίζει της συνωμοσιολογίας το ανάγνωσμα;
https://www.google.com/amp/s/www.tanea.gr/2020/03/24/economy/sok-gia-12-ekat-ergazomenous-menoun-me-miso-mistho/amp/https://www.google.com/amp/s/www.in.gr/2020/03/24/politics/apagoreytikan-oi-apolyseis-gia-ena-mina-epitrepontai-oi-meioseis-misthon-kata-50-gia-eksi-mines/amp/https://www.flash.gr/politiki/1578784/giannis-broytsis-meiwsi-misthwn-kata-50-gia-exi-mines-vid-https://m.popaganda.gr/newstrack/giannis-vroutsis-miosi-misthon-kata-50-gia-exi-mines-vinteo/Παραθέτω γιατί δεν καταλαβαίνω πού είναι τα fake news. Οι παραπάνω πηγές είναι πάρα πολύ γνωστές. Άς αγνοήσουμε την Αχτσιογλου κ το ΣΥΡΙΖΑ γενικώς. Το περιεχόμενο της είδησης, τι λέει;(Θα το εκτιμούσα αν δημοσιεύατε αυτό το σχόλιο. Ευχαριστώ)