Χαρδαλιάς: Υγειονομική βόμβα οι πτήσεις επαναπατρισμού από Ισπανία - Παραβίασαν την καραντίνα πολίτες σε απομόνωση

Χαρδαλιάς: Υγειονομική βόμβα οι πτήσεις επαναπατρισμού από Ισπανία - Παραβίασαν την καραντίνα πολίτες σε απομόνωση Facebook Twitter
7

Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς τόνισε για ακόμη μια φορά πως οι πολίτες αντιλαμβάνονται τα μέτρα για τον κορωνοϊό ενώ ανακοίνωσε και νέα στοιχεία που είχαν να κάνουν με τους Έλληνες οι οποίοι έφτασαν με πτήσεις από την Ισπανία.

Η συντριπτική πλειοψηφία της ελληνικής κοινωνίας δείχνει να αντιλαμβάνεται την αναγκαιότητα των μέτρων που έχουν ληφθεί και να ακολουθεί τις οδηγίες που έχουν δοθεί πιστά, ανακοίνωσε ο Νίκος Χαρδαλιάς.

Μιλώντας αμέσως μετά τον λοιμωξιολόγο και εκπρόσωπο του υπουργείου Υγείας για τον κορονοϊό, Σωτήρη Τσιόδρα, ο κ. Χαρδαλιάς είπε πως σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης, κατά το πρώτο 24ωρο εφαρμογής του μέτρου 1,3 εκατ. sms διεκπεραιώθηκαν, αλλά ένα υψηλό ποσοστό δεν κατάφερε να ολοκληρώσει τη διαδικασία. Διαμήνυσε πως «όσο πιο αυστηρά εφαρμόσουμε τα μέτρα τόσο πιο γρήγορα θα πάρουμε πίσω τις ζωές μας».

Μίλησε για ομαλοποίηση στα σούπερ μάρκετ σούπερ μάρκετ και επιβεβαίωσε το νέο ωράριο που δεν περιλαμβάνει άνοιγμα τις Κυριακές.

Ανέφερε πως έγιναν 17 έλεγχοι σε πολίτες που είχαν διαγνωστεί με κορωνοϊό και όλοι ήταν στα σπίτια τους σε καραντίνα που τους έχει επιβληθεί. Αλλά από 161 έλεγχους σε high και low risk πολίτες σε απομόνωση που είχαν έρθει σε επαφή με επιβεβαιωμένα κρούσματα, σε σύνολο 161 ελέγχων σε όλη την επικράτεια οκτώ βρέθηκαν εκτός σπιτιού και σε αυτούς επιβλήθηκαν πρόστιμα 5000 ευρώ.

Απαντώντας στην κριτική για την απομόνωση επιβατών που επαναπατρίστηκαν ανέφερε πως «δυστυχώς οι φόβοι μας επιβεβαιώθηκαν». «Ευτυχώς για την κοινωνία το κράτος έκανε ότι έπρεπε. Προλάβαμε μία υγειονομική βόμβα έτοιμη να εκραγεί», ανέφερε στη συνέχεια γνωστοποιώντας πως 21 από τους συνολικά 263 πολίτες που επαναπατρίστηκαν από την Ισπανία βρέθηκαν θετικοί στον κορωνοϊό. Η κυβέρνηση λειτούργησε με μοντέλα ρίσκου για να αποφασίσει να θέσει σε καραντίνα αυτά τα άτομα.

«Στην πτήση από την Βαρκελώνη εντοπίστηκαν θετικοί στον ιό 11 άνδρες και τρεις γυναίκες, ενώ στην πτήση από την Μαδρίτη οι νοσούντες ήταν επτά, 6 γυναίκες και ένας άνδρας. 21 νοσούντες δηλαδή από δύο πτήσεις», είπε και τόνισε πως όλοι θα παραμείνουν σε καραντίνα και οι υπόλοιποι θα επιστρέψουν σπίτια τους, αλλά υπό επιτήρηση. «Φανταστείτε να μην είχαμε πάρει μέτρα και όλοι αυτοί να κυκλοφορούσαν τώρα ανάμεσά μας».

Ελλάδα
7

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Υπόθεση Κολωνού: «Ζητώ συγγνώμη που δε μίλησα από την αρχή, φοβόμουν» δηλώνει η 12χρονη

Ελλάδα / Υπόθεση Κολωνού: «Ζητώ συγγνώμη που δε μίλησα από την αρχή, φοβόμουν» δηλώνει η 12χρονη

«Πήγαινα στην πλατεία με το ποδήλατο μου, όπως όλα τα παιδιά της γειτονιάς. Μακάρι να μην είχε εμφανιστεί ποτέ αυτό το τέρας μπροστά μου. Όμως εμφανίστηκε» εξηγεί το παιδί, λίγο πριν την απόφαση της Δικαιοσύνης
NEWSROOM

σχόλια

1 σχόλια
Κάποιοι άνθρωποι είναι πραγματικά άξιοι της μοίρας τους. Είδαν τι έγινε στην Ισπανία αλλά μας έγραψαν κανονικότατα. Κανονικά φυλάκιση έπρεπε όχι πρόστιμο απλά μπας και βάλουν τον κ..ο τους κάτω.