Η Ευρωπαϊκή Ένωση προτρέπει να εκκενωθούν οι υπερπλήρεις δομές φιλοξενίας στα ελληνικά νησιά λόγω κορωνοϊού

Η Ευρωπαϊκή Ένωση προτρέπει να εκκενωθούν οι υπερπλήρεις δομές φιλοξενίας στα ελληνικά νησιά λόγω κορωνοϊού Facebook Twitter
Η Ευρωπαϊκή Ένωση προτρέπει να εκκενωθούν οι υπερπλήρεις δομές φιλοξενίας στα ελληνικά νησιά λόγω κορωνοϊού (Eurokinissi)
6

Η Ευρωπαϊκή Ένωση παροτρύνει να εκκενωθούν οι δομές, που φιλοξενούν υπερβολικό αριθμό μεταναστών, στα ελληνικά νησιά υπό τον φόβο της εξάπλωσης του κορωνοϊού.

Συγκεκριμένα, η Επιτροπή Πολιτικών Ελευθεριών, Δικαιοσύνης και Εσωτερικών Υποθέσεων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου ζήτησε την εκκένωση 42.000 ανθρώπων από τα ελληνικά νησιά ως «επείγον προληπτικό μέτρο για την αποφυγή πολλών θανάτων» από τον κορωνοϊό.

Οι ευρωβουλευτές φοβούνται ότι εάν εξαπλωθεί ο ιός, αυτό θα ήταν καταστροφικό καθώς χιλιάδες άνθρωποι ζουν σε ανθυγιεινές συνθήκες διαβίωσης, συχνά χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα, θέρμανση ή τρεχούμενο νερό.

«Πολλοί από εκείνους που βρίσκονται στις δομές φιλοξενίας είναι ήδη σε επισφαλή κατάσταση εξαιτίας των κακών συνθηκών που ζουν εδώ και αρκετό καιρό» αναφέρει η επιστολή του ο πρόεδρος της Επιτροπής, Juan Fernando López Aguilar.

«Δεν υπάρχει καμία πιθανότητα απομόνωσης ή κοινωνικής αποστασιοποίησης, ούτε είναι δυνατόν να εξασφαλιστούν οι κατάλληλες συνθήκες υγιεινής», πρόσθεσε

Με πληροφορίες του Guardian

Διεθνή
6

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΕΜΑΝΟΥΕΛ ΜΑΚΡΟΝ ΠΥΡΟΒΟΛΙΣΜΟΙ ΤΡΑΠ

Διεθνή / Μακρόν για πυροβολισμούς στην Τραπ: «Σημείο καμπής» για τη Δημοκρατία η τρομοκρατική και ρατσιστική επίθεση

«Είναι η πρώτη φορά που σημειώνεται μια τρομοκρατική ενέργεια με σκοπό να σκοτώσει τους συμπατριώτες μας, τα παιδιά μας, λόγω της θρησκείας τους ή του χρώματος του δέρματός τους», είπε
THE LIFO TEAM
ΡΩΣΙΚΟ ΝΤΙΖΕΛ ΗΠΑ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΠΟΥΤΙΝ ΤΡΑΜΠ

Διεθνή / Ρωσικό ντίζελ: Στον δρόμο για τις ΗΠΑ το πρώτο δεξαμενόπλοιο μετά τη συμφωνία Πούτιν - Τραμπ

Το μεσαίου μεγέθους δεξαμενόπλοιο «Agioi Fanendes», με σημαία Μάλτας, φέρεται να ξεκίνησε το ταξίδι του - Θα είναι το πρώτο που θα εισαχθεί στις ΗΠΑ μετά την απαγόρευση που είχε ανακοινώσει το 2022 ο Τζο Μπάιντεν
THE LIFO TEAM
ΟΥΚΡΑΝΙΑ ΡΩΣΙΑ ΠΟΛΕΜΟΣ ΗΠΑ STARLINK

Διεθνή / Ουκρανία: Παραμένουν τα όρια ταχύτητας στο Starlink, παρά τους ισχυρισμούς Τραμπ περί αποκατάστασης

Τα τεχνικά προβλήματα του Κιέβου με τα δορυφορικά συστήματα του Έλον Μασκ εκδηλώνονται σε μια περίοδο που οι σχέσεις Τραμπ και Ζελένσκι βρίσκονται στο χειρότερο σημείο τους
THE LIFO TEAM
ΚΕΝΥΑ ΝΑΙΡΟΜΠΙ ΚΑΤΑΡΡΕΥΣΗ ΚΤΗΡΙΟΥ

Διεθνή / Κένυα: Κατέρρευσε πολυώροφο κτίριο στο Ναϊρόμπι – Φόβοι για πολλούς εγκλωβισμένους

Μια γυναίκα ανασύρθηκε τραυματισμένη από τα συντρίμμια, ενώ συγγενείς αγνοουμένων αναφέρουν ότι δέχτηκαν τηλεφωνήματα για βοήθεια – Οι διασώστες δίνουν μάχη με τον χρόνο
THE LIFO TEAM

σχόλια

5 σχόλια
Ο guardian συστηματικά μας κάνει επιθέσεις γιατί φυσικά είναι φιλοτουρκικός. Οι υπόλοιποι που το λένε αυτά απλά το παίζουν δημοκράτες και ανθρωπιστές μέχρι να φτάσει στην πόρτα τους βέβαια. Αν μπορούσε να εξασφαλιστεί ότι θα μπορούσαν οι πρόσφυγες να περιοριστούν και να μην κυκλοφορούν μια χαρά θα ήταν. Αλλά είναι βέβαιο ότι δε θα συμβεί αυτό.
Καταγγέλλω δημόσια πως στην δημοκρατική μας χώρα των ίσων δικαιωμάτων και υποχρεώσεων, λειτουργούν κανονικότατα καφενεία αλλοδαπών με αρκετούς μάλιστα πελάτες και παρά τις κλήσεις σε αστυνομία δεν γίνεται τίποτα. Άλλη μια υγειονομική βόμβα έτοιμη να σκάει αλλά αν πούμε κάτι θα μας πουν ρατσιστές. Ωραία πάμε. Ισότητα κατά τ'άλλα... μια έρευνα απλά θα πείσει πολλούς. Κοντά στην Ομόνοια είναι τα μαγαζιά που αναφέρω.
Ναι βρήκαμε αφορμή τώρα. Και που θα πάνε με το καλό; Εδώ θα μείνουν λογικά. Αυτός όμως ο ανθρωπισμός σε ξένες πλάτες πολύ εκνευριστικός έχει καταντήσει. Ένωση κατά τ'άλλα. Το νόμπελ ειρήνης τους μάρανε τους Ευρωπαίους...