Προσλήψεις στους δήμους λόγω κορωνοϊού - 400 θέσεις στην Αθήνα

Προσλήψεις στους δήμους λόγω κορωνοϊού - 400 θέσεις στην Αθήνα Facebook Twitter
Προσλήψεις σε δήμους λόγω κορωνοϊού - 400 θέσεις στην Αθήνα (Eurokinissi)
2

Προσλήψεις προκειμένου να καλυφθούν έκτακτες ανάγκες που δημιουργεί η πανδημία του κορωνοϊού εξήγγειλαν οι αρμόδιοι φορείς

Η κυβέρνηση έδωσε τη δυνατότητα να προχωρήσουν αυτές οι προσλήψεις με την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου της 14ης Μαρτίου 2020, καθώς αναμένονται αρκετές απουσίες λόγω των ειδικών μέτρων και των αδειών ειδικού σκοπού που θα λάβουν δημοτικοί υπάλληλοι.

Σύμφωνα με το diakiologitika.gr ήδη, ο Δήμος Αθηναίων ετοιμάζεται να προχωρήσει σε 400 προσλήψεις προσωπικού, με διάρκεια τεσσάρων μηνών, που αφορούν κυρίως σε κάλυψη θέσεων στους τομείς των υπηρεσιών υγείας, καθαριότητας και Κοινωνικής Πρόνοιας.

Η σχετική απόφαση θα ληφθεί αύριο 23 Μαρτίου 2020 στην Οικονομική Επιτροπή η οποία θα συνεδριάσει δια περιφοράς και χωρίς την φυσική παρουσία των μελών της στο Δημαρχείο.

Τα μέλη θα δηλώσουν την ψήφο τους αφού διαβάσουν το εισηγητικό έγγραφο στο οποίο περιλαμβάνονται αναλυτικά οι θέσεις που είναι:

80 YE Εργατών/τριών Καθαριότητας Εξωτερικών χώρων

76 ΔΕ Οδηγών Αυτοκινήτων Γ Κατηγορίας
44 ΥΕ Εργατών Γενικών Καθηκόντων
37 ΠΕ/ΤΕ Κοινωνικοί Λειτουργοί
24 ΠΕ Νοσηλευτών/τριών (εν ελλείψει ΤΕ ή ΔΕ)
22 ΥΕ Φυλάκων
21 ΤΕ Νοσηλευτών/τριών (εν ελλείψει ΔΕ)
20 ΔΕ Χειριστών Μηχανημάτων Εργου (Σαρώθρου)
20 ΥΕ Εργατών Κοιμητηρίων
12 ΔΕ Ηλεκτρολόγων (Εναερίτες) Στ Ειδικότητας
10 ΥΕ Καθαριστών/τριών
6 ΤΕ Επισκεπτών Υγείας
6 ΔΕ Οδηγών Γ Κατηγορίας με Αδεια Οδήγησης Καλαθοφόρου
4 ΤΕ Διοικητικού/Διοικητικού Οικονομικού
4 ΤΕ Εποπτών Δημόσιας Υγείας
4 ΠΕ Διοικητικού
4 ΠΕ Κοινωνιολόγοι
3 ΔΕ Οδηγών Γερανοφόρων
2 ΠΕ Πληροφορικής (εν ελλείψει ΤΕ)
1 ΔΕ Χειριστών Μηχανημάτων Έργου

Όπως αναφέρεται στην εισήγηση, το κόστος για τον Δήμο Αθηναίων από τις 400 προσλήψεις αναμένεται να είναι συνολικά 2 εκατομμύρια ευρώ. Οι υποψήφιοι θα τοποθετηθούν στους πίνακες κατάταξης σύμφωνα με τα απαραίτητα τυπικά προσόντα και επιπρόσθετα με τον χρόνο ανεργίας που θα καταθέσουν (μοριοδοτούνται 4 έως 12 μήνες).

Σε περίπτωση ισοβαθμίας η κατάταξη θα προκύπτει από δημόσια κλήρωση που θα κάνει τριμελής επιτροπή η οποία θα καθοριστεί με απόφαση του Δημάρχου Κώστα Μπακογιάννη.

Οικονομία
2

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

2 σχόλια
Είναι πάντως μιας πρώτης τάξεως ευκαιρία, τώρα που δεν κυκλοφορεί ψυχή και έχουν μαζευτεί τραπεζοκαθίσματα κλπ, να βάλουν όλοι οι δήμοι μπροστά και να καθαρίσουν τους κοινόχρηστους χώρους. Θα ναι πράγματι μια αισιόδοξη νότα όταν με το καλό λήξει η καραντίνα, ο κόσμος στους δρόμους να δει φρεσκάδα και όχι εγκαταλειψη!!!!