ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ

ΒΓΑΛΕ ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΣΟΥ Ο,ΤΙ ΚΡΥΒΕΙΣ Ή ΦΟΒΑΣΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΔΕΧΤΕΙΣ.
 
 

Όλοι έχουμε πράγματα που θέλουμε να τα βγάλουμε από μέσα μας. Αλλά διστάζουμε να τα παραδεχτούμε ακόμα και στους πιο κοντινούς μας ανθρώπους. Όμως, αμαρτία εξομολογημένη, αμαρτία δεν είναι...

ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΣΕ ΙΑΤΡΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ Ή ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΤΗΣ ΣΤΗΛΗΣ ΔΕΝ ΕΓΚΡΙΝΟΝΤΑΙ
ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΟΥ
18.3.2020 | 12:14

Θλίψη. Βαθύτατη.

Χθες ένα άτομο του φιλικού μου περιβάλλοντος στη διάρκεια συνομιλίας μας στο viber, μου έστειλε ''για να γελάσουμε'' το στιγμιότυπο όπου απεικονίστηκε ένας ηλικιωμένος συμπολίτης μας με πάνα αντί για μάσκα στο κεφάλι σε επίσκεψή του στη λαική. Το είδα και μου σφίχτηκε η καρδιά. Και γυρίζω και απαντώ στο εν λόγω άτομο ''Σοβαρά πως μπορείς και γελάς; Που ξέρεις αν αυτός ο άνθρωπος είναι ολομόναχος και δεν είχε κανέναν να του αγοράσει μια μάσκα ή να του ψωνίσει ένα φρούτο και αναγκάστηκε να προβεί σε αυτό επειδή φοβόταν για τη ζωή του; (από την μία η ανάγκη τροφής και από την άλλη ο ιός). Ξέρεις, στη θέση του μπορούσε να είναι ο πατέρας σου, ο πατέρας μου, ή ακόμη εσύ κι εγώ, όταν γεράσουμε'' Ο συνομιλητής μου κοκκάλωσε. Εύχομαι να συνειδητοποίησε έστω και λίγο πόσο ΝΤΡΟΠΙΑΣΤΙΚΟ είναι να κοροιδεύεις τον συνάνθρωπό σου. Πόσο μάλλον έναν ηλικιωμένο.Όσοι γέλασαν με αυτή την εικόνα, ξεχνούν πως δεν είμαστε αθάνατοι προφανώς. Και πως παρά τα όσα μας σύγχρονα επιτεύγματα, ως νοοτροπία έχουμε ΠΟΛΛΑ ακόμη να μάθουμε, με κυριότερο να ΤΟ ΡΑΒΟΥΜΕ εκεί που πρέπει.
3
 
 
 
 
σχόλια
Όποιος το βρίσκει κωμικό/ξεκαρδιστικό/κλπ, ουσιαστικά χλευάζει τον παππού που αψήφησε την αισθητική και εστίασε στην προφύλαξη της υγείας του στην προκειμένη περίπτωση. Και δεν νομίζω ότι κανείς μας θα ήθελε στα γηρατειά του να τον χλευάζουν έτσι φτηνά σε τόσο δύσκολες και απαιτητικές (από άποψη προσωπικής προφύλαξης) ημέρες.Στο πρόσωπο του ηλικιωμένου βρήκαμε να αναπτύξουμε όλοι τη θεωρία μας περί αισθητικής; Δηλαδή το αισθητικό κομμάτι είναι πιο σημαντικό από την υγεία;Δεν μπορώ να γελάσω με κάτι τέτοιο, αντίθετα αναδύονται μέσα μου ερωτήματα όπως "γιατί οι ευπαθείς ομάδες να μην εφοδιάζονται δωρεάν με προστατευτικό εξοπλισμό εν καιρώ πανδημίας;"