Επείγουσα επιστολή προς τα υπουργεία Εσωτερικών, Ναυτιλίας και Μεταφορών απέστειλε ο δήμαρχος Σκιάθου ζητώντας απαγόρευση εισόδου στο νησί για τον φόβο μετάδοσης του κορωνοϊού.

 

Στην επιστολή του προς την πολιτική ηγεσία των υπουργείων Εσωτερικών, Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής και Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων, ο Θοδωρής Τζούμας ζητά απαγόρευση μετακινήσεων προς το νησί, για όσο διάστημα είναι σε ισχύ η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου, η οποία προβλέπει την λήψη έκτακτων μέτρων για την αποτροπή διασποράς του ιού.

 

«Στην απευκταία περίπτωση που εισαχθεί ένα κρούσμα στο νησί δεν έχουμε την υποδομή να το περιθάλψουμε. Τα νησιά έχουν τρομερό πρόβλημα σε αυτή την κατεύθυνση. Φοβόμαστε για την υγεία των 5000 μόνιμων κατοίκων. Συνιστούμε σε όλους να μένουν στα σπίτια τους, αλλά υπάρχει κίνδυνος να έχουμε εισαγόμενο κρούσμα με επισκέπτη. Γι΄αυτό ζητάμε να απαγορευτούν οι μετακινήσεις προς το νησί, τόσο ακτοπλοϊκώς, όσο και αεροπορικώς», επισημαίνει ο κ. Τζούμας και προσθέτει: «Εξαιρούμε την μεταφορά προϊόντων και την μετακίνηση για επείγουσα ανάγκη, όπως λόγου χάρη για θέματα υγείας, την οποία όμως και θα κρίνει μια ειδική ομάδα εργασίας».

 

«Λαμβάνοντας υπόψη την αδυναμία λόγω των αντικειμενικών δυσκολιών να αντιμετωπιστεί το ενδεχόμενο διάδοσης του ιού από την υποστελέχωση και υπολειτουργία του Κέντρου Υγείας και των συνεπειών που θα επιφέρει τόσο στην υγεία των πολιτών, όσο και στην οικονομική ζωή του νησιού, το παραπάνω μέτρο είναι επιβεβλημένο», αναφέρεται στην επιστολή του δημάρχου, ο οποίος θα επικοινωνήσει σήμερα και τηλεφωνικά με την πολιτική ηγεσία των συναρμόδιων υπουργείων.

 

Όπως εξηγεί, δέχεται καθημερινά παράπονα από ανθρώπους που δραστηριοποιούνται στον τουρισμό, οι οποίοι βρίσκονται σε απόγνωση λόγω των απανωτών ακυρώσεων στις κρατήσεις. 

 

«Τούτες τις ώρες, είναι απολύτως αναγκαίο να τηρήσουμε όλοι υπεύθυνη στάση, προστατεύοντας τον εαυτό μας, τους συνανθρώπους μας, το κοινωνικό σύνολο. Ακολουθούμε πιστά τις οδηγίες! Δεν φοβόμαστε-προστατευόμαστε! Μένουμε σπίτι!Τα υπόλοιπα θα τα δούμε όταν περάσει η κρίση», τονίζει ο δήμαρχος.

 

Σημειώνεται πως η Σκιάθος έχει καθημερινή ακτοπλοϊκή σύνδεση με τον Βόλο και τα άλλα νησιά των Σποράδων, καθώς και πέντε πτήσεις την εβδομάδα από και προς την Αθήνα. Το τελευταίο διάστημα έχει παρατηρηθεί πως αλλοδαποί, κυρίως από την Αγγλία, αλλά και αλλού, που διατηρούν σπίτια στο νησί του Παπαδιαμάντη, έχουν μετακομίσει σε αυτά, φοβούμενοι για πιθανή εξάπλωση του κορονοϊού στις πατρίδες τους. Τις προηγούμενες μέρες έφτασαν και δύο Ιταλοί επιχειρηματίες από το Μιλάνο, οι οποίοι ενδιαφέρονται να νοικιάσουν κατάστημα, αλλά μόλις έγινε γνωστή η άφιξή τους, έχουν τεθεί από τις υγειονομικές αρχές σε καραντίνα και παραμένουν στην πανσιόν που τους φιλοξενεί.

 

Με πληροφορίες από Έθνος

 

Ακολουθήστε το LiFO.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο LiFO.gr