ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ

ΒΓΑΛΕ ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΣΟΥ Ο,ΤΙ ΚΡΥΒΕΙΣ Ή ΦΟΒΑΣΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΔΕΧΤΕΙΣ.
 
 

Όλοι έχουμε πράγματα που θέλουμε να τα βγάλουμε από μέσα μας. Αλλά διστάζουμε να τα παραδεχτούμε ακόμα και στους πιο κοντινούς μας ανθρώπους. Όμως, αμαρτία εξομολογημένη, αμαρτία δεν είναι...

ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΣΕ ΙΑΤΡΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ Ή ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΤΗΣ ΣΤΗΛΗΣ ΔΕΝ ΕΓΚΡΙΝΟΝΤΑΙ
ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΟΥ
19.5.2013 | 22:53

Απο μια μεταναστρια...

Μενω στο εξωτεριΚο σχεδον 4χρονια...εφυγα λιγο πριν γινει το μεγαλο μπαμ με το εξωφυλλου του γερμανικου περιοδικου φοκους που απεικονιζε την Αφροδιτη της Μυλου να κανει κωλοδαχτυλο. Εφυγα για προσωπικους λογους και εχοντας στο πισω μερος του μυαλου μου οτι αν δεν παει καλα μπορω παντα να γυρισω πισω...Κατα τη διαρκεια των 4αυτων χρονων εκανα οτι δουλειες μπορειτε να φανταστειτε, εμπλουτισα το βιογραφικο μου, εμαθα μια ξενη γλωσσα, γνωρισα πανεμορφο κοσμο....και ασχημο...εκανα φιλους...και εχρους...αναγνωριστηκα και αμφισβητηθηκα...Σε τελικη αναλυση τα καταφερα ρε αδερφε. Ειμαι εδω. Μονη μου με τις εμπειριες μου και συνεχιζω τον αγωνα μου. Προσφατα εχω αρχισει να σκεφτομαι το ενδεχομενο επαναπατρισμου μου..και συνειδητοποιω οτι δεν ειναι και τοσο ευκολο...Πλεον ειμαι μεταναστρια...εγινα στην πορεια...δεν ημουν εξαρχης...Να γυρισω και να κανω τι;;; Ολοι οι φιλοι μου, μου λενε να μην το σκεφτομαι καν...ειναι ολοι μορφωμενοι, ανεργοι και χωρις προυπηρεσια...Οι μισθοι που ακουω οτι παιζουν ειναι για κλαμματα....πραγματικα δεν ξερω πως τα καταφερνουν τοσοι ανθρωποι να ζουν ουτε καν με τα απαραιτητα...Απο την αλλη σκεφτομαι οτι ισως θα μπορουσα να κανω κατι δικο μου..να εφαρμοσω ολα αυτα που εμαθα εξω, στην πολη μου...να κανω κατι πρωτοποριακο...να δειξω στους συμπολιτες μου κατι αλλο...διαφορετικο..να προσφερω....Δεν ξερω...θελει σκεψη το πραγμα..Μου λειπει η Ελλαδα. Οι δικοι μου.Χανω στιγμες...και για να ειμαι ειλικρινης δεν ξερω τι αξιζει τελικα...Να εχεις την ασφαλεια σου, το σπιτι σου και το λεφτα σου και να εισαι μονος...η τιποτα απο τα παραπανω και να χεις οικογενεια και φιλους...και βαρκα την ελπιδα..Δεν μετανιωνω για τιποτα. Απλα ειμαι σε φαση που εχω αρχισει να ψαχνω και για εναλλακτικες...καλο το εξω...αλλα και το μεσα μπορει να γινει καλυτερο(;)!Αυτα...θα χαρω αν καποιος εχει να προσθεσει κατι η να εκφρασει οποιαδηποτε γνωμη.Φιλικα,Α.
7
 
 
 
 
σχόλια
Follow your heart !!! Πήγαινε εκεί που θα νιώθεις μέσα σου καλά και ευτυχισμένη. Μπορεί στο εξωτερικό κάποιος να βγάζει αρκετά χρήματα αλλά να παλεύει με στενοχώρια, μην πω κατάθλιψη. Ενώ εδώ να χρειαστεί να παλέψει πολύ για να τα καταφέρει, αλλά το μέσα να είναι σε γαλήνη και σε φως. Δική σου ζωή, δική σου απόφαση :)Love and light E.
Γεια σου και από μένα. Στη ίδια κατάσταση, 2 χρόνια έξω για σπουδές και έπεται το μετά...Θέλω να γυρίσω γιατί όλα είναι στην Ελλάδα αλλά όλοι μου λένε να κάτσω εδώ.Και κάτι ξέρουν υποθέτω..εμένα αυτό που με κρατάει πίσω είναι η ανασφάλεια της Ελλάδος.Δε θα είχα πρόβλημα να γυρίσω και να μου πουν πάρε 700 ευρώ.Αλλά να ξέρω ότι οι φόροι μου είναι σταθεροί, αν χάσω τη δουλειά μου υπάρχει κοινωνική πρόνοια, τα παιδιά μου θα έχουν θέρμανση στο σχολείο κλπ. Δε το λένε όμως.Για την ώρα εγώ θα κάτσω έξω και αν καλυτερέψουν έστω και λίγο τα πράγματα θα είμαι από τους πρώτους που θα πάω όπως λες να προσφέρω. Αλλά ας μου δώσει κάτι και η Ελλάδα,για να της δώσω και εγώ!Από την άλλη,αυτός είμαι εγώ. Ρεαλιστής και απόλυτος. Αν εσύ είσαι δυστυχισμένη έξω και δεν αντέχεις,δεν υπάρχει λόγος να βασανίζεσαι. Γύρισε αλλά να είσαι προετοιμασμένη για όλα όσα πρόκειται να αντιμετωπίσεις.Καλή τύχη!
και εγω είμαι έξω πια, και σε καταλαβαίνω.εγώ πχ δεν το βλέπω να γυρνάω γιατί βρήκα δουλειά που στη ελλαδα δεν υπήρχε περίπτωση γιατί ειναι μικρή αγορά και εδώ είμαι σε έναν απο τους κολοσσούς. ¨Αρα τουμπέκι. ΑΝ μπορείς βρείς δουλειά, το πρόβλημα για μένα είναι η σταθερότητα και η αξιοπιστία των εργοδοτών, βρίσκεις, με πόσα?, θα σε πληρώνουν? μη ξεχνας πόσοι δουλευουν και ζουν πια με έναντι. Κανόνια βαρανε το ένα μετά το άλλο. Αν μπορείς να κάνεις κάτι δικό σου βεβαίως, αλλά να υπολογίσεις τη μειωμένη αγοραστική δύναμη πια του συνόλου. Εκτός αν απευθύνεσαι σε τουρίστες επίσης , που είναι καλό. Σκέψου τη φορολογία, βασικά ζύγισετε τα ολα. Πουθένα δεν είναι απολύτα καλά και απολυτα κακά. Επίσης πουθενα δε λεεί πως όπου πας πρέπει να ριζώσεις κιολας. και πάντα το γρασίδι έιναι πιο πράσινο στην άλλη πλευρά, ή η θάλασσα πιο μπλε στη πατρίδα.
Θα σου έλεγα να μείνεις εκεί που είσαι..Θα το μετανιώσεις αν γυρίσεις..Έμαθες σε άλλο τρόπο ζωής και θα σου κακοφανεί εδώ..Αν είσαι τυχερή και βρεις δουλειά, θα δουλεύεις περισσότερο από τώρα για το 1/5 του μισθού που παίρνεις...Έχουν δίκιο οι φίλοι σου..Ωραίες οι ιδέες σου αλλά όχι για τώρα..Ίσως σε 5-10 χρόνια,αλλά όχι τώρα.Αντί να γυρίσεις, καλύτερο θα είναι να βοηθήσεις τους φίλους σου να έρθουν και εκείνοι στο εξωτερικό..Είναι άνεργοι και μορφωμένοι..Οπότε το χρειάζονται..Είναι καλύτερο να είσαι μόνος αλλά να έχεις την δουλειά σου,το δικό σου σπίτι και τα λεφτά σου παρά το αντίστροφο..Γιατί το "μόνος" διορθώνεται ενώ τα υπόλοιπα δεν τα βρίσκεις με τίποτα στην Ελλάδα(προς το παρόν τουλάχιστον).Κάτσε εκεί που είσαι,μάζεψε και άλλες εμπειρίες και σε μερικά χρόνια που θα είναι καλύτερα τα πράγματα επιστρέφεις..Μέχρι τότε, η Ελλάδα είναι γαμάτη για διακοπές...Καλά να περνάς σου εύχομαι!!:-)!!!
Και κάτι τελευταίο που έλεγε ένας φίλος μου:Σκοτωνόμαστε να βρούμε το καλό.Όταν το βρούμε, αναρωτιόμαστε μήπως υπάρχει και καλύτερο.Και έτσι χάνουμε το καλό, ψάχνοντας το καλύτερο ενώ μπορούσαμε να το φτιάξουμε εμείς αφού είχαμε την πρώτη ύλη.Something to think about.
Δε νομίζω πως μπορεί κανείς να σε βοηθήσει στο τι αξίζει περισσότερο.Οι πιο ρομαντικοί ανάμεσά μας θα σου πουν ότι το να χάνεις στιγμές δεν καλύπτεται με καμιά ασφάλεια.Οι πιο κυνικοί/ρεαλιστές θα σου πουν ότι καλές οι στιγμές, αλλά αν δε μπορείς καν να επιβιώσεις, τι να τις κάνεις;Κάτσε και ζύγισέ τα μόνη σου. Εσύ ξέρεις τη δουλειά σου, εσύ ξέρεις τι κατάσταση επικρατεί στον τομέα σου στην Ελλάδα και - ακόμα και αν δεν το παραδέχεσαι - ξέρεις πάνω-κάτω τι σε περιμένει αν γυρίσεις.Το ερώτημα που πρέπει να κάνεις στον εαυτό σου είναι αν αξίζει να θυσιάσεις μια κατάσταση που όπως την περιγράφεις είναι καλή στην αναζήτηση μιας καλύτερης που μπορεί όμως να είναι και λίγο ουτοπική.Ελπίζω να βρεις μια άκρη, συμπατριώτισσα ;)

ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΜΑΪΟΥ