Κορωνοϊός: Σε τροχιά επαναφοράς η Κίνα - Άνοιξαν κάποια σχολεία μετά από ένα μήνα

Κορωνοϊός: Σε τροχιά επαναφοράς η Κίνα - Άνοιξαν κάποια σχολεία μετά από ένα μήνα Facebook Twitter
2

Μετά από ένα μήνα γενικής «παράλυσης», λόγω της πανδημίας κορωνοϊού που ξεκίνησε από την Κίνα και έπληξε τη χώρα με σαρωτική ορμή, η χώρα μοιάζει να επιστρέφει σε ρυθμούς κανονικότητας.

Όπως μετέδωσε η κρατική τηλεόραση CCTV, οι μαθητές κάποιων τάξεων των επαρχιών Guizhou, Qinghai και Xinjiang στα κεντροδυτικά της χώρας, επιστρέφουν στα σχολεία.

Παρά το άνοιγμα κάποιων σχολείων, ωστόσο, τα έκτακτα αυστηρά μέτρα κατά της διάχυσης της κρίσης, εξακολουθούν να είναι σε ισχύ. Στα μέτρα αυτά περιλαμβάνονται έλεγχοι με συσκευές σκαναρίσματος της θερμοκρασίας, κλιμακωτά ωράρια διδασκαλίας και συγκεκριμένες διαδρομές προς και από το σχολείο.

Στην Κίνα έκλεισαν όλα τα σχολεία τέλη Ιανουαρίου, σε μία προπάθεια αποτροπής της εξάπλωσης του κορωνοϊού.

Η Κίνα, η σοβαρότερα πληττόμενη χώρα του πλανήτη, μετρά πάνω από 3.200 νεκρούς και περισσότερες από 80.880 επιβεβαιωμένα κρούσματα κορωνοϊού.

Με πληροφορίες από BBC

Διεθνή
2

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Χαμάς έδωσε στη δημοσιότητα βίντεο όπου εμφανίζεται Ισραηλινοαμερικανός όμηρος

Διεθνή / Η Χαμάς έδωσε στη δημοσιότητα βίντεο όπου εμφανίζεται Ισραηλινοαμερικανός όμηρος

Στο βίντεο διάρκειας σχεδόν τριών λεπτών, ο Γκόλντμπεργκ-Πόλιν, ο οποίος φαίνεται να του λείπει το ένα χέρι, αυτοπαρουσιάζεται και ζητά από την ισραηλινή κυβέρνηση να τους επιστρέψει στο σπίτι
NEWSROOM

σχόλια

1 σχόλια
Οπότε και θα ξανά έχουν κρούσματα πολύ σύντομα! Η καραντίνα σταματά τη εξάπλωση, αλλά μόνο το εμβόλιο μπορεί να εξαλείψει τον ιό δυστυχώς. Πρέπει να μείνουμε σε καραντίνα για έναν χρόνο ή έως ότου τέλος πάντων βρεθεί το εμβόλιο! Αυτό για κάποιους που νομίζουν ότι σε 14 μέρες όλα.θα έχουν τελειώσει!
Έχεις δίκιο, αλλά είναι αδύνατον να μείνει ο πλανήτης σε καραντίνα για 4-5 μήνες. Δεν αντέχει η οικονομία. Δεν θα πεθάνεις απ' τον ιο και θα πεθάνεις απ' την πείνα. Κάποια στιγμή θα επανέλθει η αγορά στα κανονικά της κι ότι γίνει. Είναι μονόδρομος.