Μητροπολίτης Μόρφου: Για τον κορωνοϊό φταίνε εκτρώσεις, σαρκικές αμαρτίες και αθεΐα

Μητροπολίτης Μόρφου: Για τον κορωνοϊό φταίνε εκτρώσεις, σαρκικές αμαρτίες και αθεΐα Facebook Twitter
17

Ο Μητροπολίτης Μόρφου Νεόφυτος κατηγόρησε την αθεΐα, τα σαρκικά αμαρτήματα και τις εκτρώσεις για την εξάπλωση του κορωνοϊού.

«Η Παλαιά Διαθήκη δεν λέει παραμύθια. Όταν απομακρυνθούμε από τον αληθινό Θεό, όποτε έχουμε επιμονή στην επανάληψη κάποιας αμαρτίας, ιδιαιτέρως των αμαρτιών που είναι σχετικές με τη πίστη, με τη μαγεία, με τις σαρκικές αμαρτίες. Επίσης όταν έχουμε αφύσικες σχέσεις εντός και εκτός γάμου και όταν κάνουμε την αμαρτία της έκτρωσης οδηγούμαστε στον κοροναϊό. Αυτές είναι οι τέσσερις ομάδες των αμαρτιών» ανέφερε ο ίδιος.

«Τι σχέση έχει με τον κοροναϊό αυτό το πράγμα; Έχει! Διότι για να φτάσουμε σε αυτές τις επιδημίες, γιατί τα αίτια των επιδημιών δεν είναι τα μικρόβια τα υλικά, τα σωματικά, είναι οι αμαρτίες όλων μας. Επαναλάβω. Οι μαγείες όλων των μορφών, τα αφύσικα σαρκικά αμαρτήματα, εντός και εκτός γάμου, οι εκτρώσεις, οι βλαστήμιες ή αθεΐες που γίνονται επάγγελμα πλέον, που γίνεται νόμος, που διδάσκονται. Νομίζετε πως αυτά θα μείνουν χωρίς συνέπειες; Και δεν τα φέρνει ο Θεός. Ο Θεός θα τα χρησιμοποιήσει για να κάνει θαύματα» ανέφερε ο Μητροπολίτης Μόρφου. 

Παράλληλα, κάλεσε τους πιστούς να προσέλθουν στις εκκλησίες, λέγοντας στους ιερείς να μην πιστεύουν όσα συνιστούν οι γιατροί για μετάδοση του ιού από τη Θεία Κοινωνία.

«Το λέω σε σας τους μικρούς παπάδες. Όχι αύριο να σας πουν θα κολλήσουμε από τη θεία κοινωνία. Ο θεός να μας φυλάει όχι από την αρρώστια αλλά από την ολιγοπιστία και τη μικροψυχία. Ο θεός θα χρησιμοποιήσει αυτές τις αρρώστιες για να λύσει προβλήματα, που τώρα φαίνονται σε μας άλυτα. Ένα μόνο θα σας πω. Θα λύσει το μεταναστευτικό μέσα σε αυτά τα προβλήματα. Και θα είναι ικανοποιημένοι όλοι» πρόσθεσε.

Διεθνή
17

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

11 σχόλια
Όλα αυτά τα λέει χρησιμοποιώντας μικρόφωνο. Αν δεν πιστεύει στις επιστήμες, πώς εμπιστεύεται/εξηγεί τη λειτουργία του μικροφώνου; Με τι ενέργεια λειτουργεί; Το έφτιαξε ο θεός κι αυτό; Ή μήπως είναι επιλεκτικός ο κύριος Μόρφου και κρατάει αυτά που τον συμφέρουν απο την επιστήμη;
Οι σουνίτες Σαουδάραβες έχουν ήδη κλείσει το προσκύνημα της Μέκκας και σημειωτέον είναι από τις πλέον μαύρες περιπτώσεις θρησκευτικού φονταμενταλισμού και σκοταδισμού.Μπροστά στον ιμάμη Μόρφου, μάλλον είναι αθώα γατάκια με κλειστά ματάκια...
Ο χομεινι του Ιραν εκλεισε τα τζαμια με συνοπτικες διαδικασιες η Σαουδικη Αραβια ακυρωσε το προσκυνημα συη Μεκκα που η σημαντικοτερη μουσουλμανικη γιορτη οποτε σιγουρα ειναι πολυ καλυτερη απο τους δικους μας.
Κάποτε (και σήμερα) σε κάποια χωριά κάνανε καζούρα με αυτούς του τύπους (εξού και η παροιμία «ο τρελός του χωριού!...»). Τον συγκεκριμένο όμως, μεγάλο ποσοστό τον πιστεύει!..όταν ο αντιπρύτανης του ΑΠΘ, κ. Ανδρέας Γιαννακουδάκης ισχυρίστηκε πως ο νέος κοροναϊός μπορεί να είναι και κατασκευασμένος εργαστηριακά, έστω εργαστηριακός ιός που από λάθος διέφυγε των μέτρων ασφαλείας, πέσανε να τον φάνε και ανακάλεσε. Το ίδιο και ο Σταμάτης Κραουνάκης. Παρότι είναι ένας ρεαλιστικός ισχυρισμός - που μπορεί να συμβεί, μετά το... «κράξιμο» ανακάλεσαν ή αναδίπλωσαν τις δηλώσεις τους.Ο Μητροπολίτης αυτός ούτε πρόκειται να ανακαλέσει ούτε να αναδιπλώσει τις παραληρηματικές απόψεις του. Απεναντίας θα επιμείνει με σθένος σε αυτές!...Και αλλοίμονο σε όποιον του εναντιωθεί!...Υ.Γ.: Αποφασίστηκε να κλείσουν και τα μεμονωμένα, εμπορικά καταστήματα για τις επόμενες 15 ημέρες (με πιθανότητα επέκτασης των ημερών). Τα σούπερ μάρκετ εξυπηρετούν υπό συγκεκριμένα μέτρα (έλεγχος αριθμού εισερχομένων και αποστάσεις ασφαλείας). Γιατί συνεχίζεται να μένουν ανοικτές οι εκκλησίες;;; Οι κίνδυνοι πιθανοτήτων μετάδοσης του ιού μέσα σε αυτές είναι πολύ μεγαλύτεροι. Πιστοί φιλάνε τις εικόνες ο ένας μετά τον άλλο, πιάνουν κεριά από το ίδιο παγκάρι, κάθονται δίπλα ο ένας στον άλλο για αρκετή ώρα όσο κρατάνε οι εκάστοτε λειτουργίες, ακουμπώντας τις ίδιες θέσεις και στασίδια. Ο κάθε πιστός μπορεί να προσευχηθεί και στο σπίτι του.
Οι ρασοφόροι (και τουρμπανοφόροι, κλπ) είναι πάντα επικίνδυνοι όταν ξεφεύγουν από τα στενά θρησκευτικά τους καθήκοντα και ανακατεύονται με την πολιτική και την υπόλοιπη κοινωνική ζωή.Ολες οι κοινωνίες που έχουν προοδεύσει τους έχουν περιορίσει στη στενή σφαίρα της ιδιωτικής ζωής των πιστών τους
Ποιός να τους μαζέψει;;;Το έχω ξαναγράψει για όσους δεν το έχουν αντιληφθεί. Η εκκλησία αποτελεί συνταγματική εξουσία πάνω από όλα (ανεξαιρέτως πολιτεύματος). Αναφέρεται ρητώς και αμετακλήτως (εκτός και αν υπάρξει ολική, συνταγματική αναθεώρηση). Το σύνταγμα της χώρας μας έχει συνταχθεί, πρώτα απ΄όσα αναφέρει στα άρθρα του, «Εις το όνομα της Aγίας και Oμοουσίου και Aδιαιρέτου Τριάδος». Γίνεται κατανοητό τι σημαίνει αυτό;;;.....
Εεεε, η Δημοκρατία της Κύπρου είναι ανεξάρτητο κράτος που ουδεμία σχέση με το συνταγματικό δίκαιο της Ελλάδα. Πέραν του κοινού εθνικού ύμνου.Ο Μητροπολίτης Μόρφου είναι στην Μόρφου της Κύπρου... Σε μια άλλη χώρα που μας ενώνουν πολλά αλλά όχι το κοινό συνταγματικό δίκαιο.Επίσης, και σε κάθε περίπτωση, στην ορθόδοξη εκκλησία, εν αντιθέσει με την καθολική, πέραν της αυτοκεφαλίας υπάρχει και λειτουργική ανεξαρτησία των τοπικών εκκλησιών και το Οικουμενικό Πατριαρχία (η αυτοκέφαλη εκκλησία της Ελλάδας ουδεμία σχέση) μόνο πνευματική ηγεσία έχει επ'αυτών.Απλά για να κατανοούμε τι διαβάζουμε και να ξέρουμε ποιοι λένε τι.