Χιλιάδες δρομείς έτρεξαν σήμερα σε ημιμαραθώνιο στην Αγγλία - Οργή για την ανευθυνότητα

Χιλιάδες δρομείς έτρεξαν σήμερα σε ημιμαραθώνιο στην Αγγλία - Οργή για την ανευθυνότητα Facebook Twitter
1

Κανονικά πραγματοποιήθηκε σήμερα ο ημιμαραθώνιος στο Μπαθ της Βρετανίας, παρά την κατακραυγή για την διεξαγωγή του εν μέσω της επιδημίας του κορωνοϊού.

Οι αγώνες της Premier League και Football League ακυρώθηκαν το σαββατοκύριακο αλλά οι διοργανωτές του ημιμαραθωνίου προχώρησαν κανονικά την διοργάνωση, επιμένοντας πως δεν επέδειξαν ανευθυνότητα ενώ σημείωσαν πως έλαβαν μέρος 6.200 δρομείς- περίπου οι μισοί από τον συνήθη αριθμό.

Ο Άντριου Τέιλορ, διευθυντής της διοργάνωσης, ανέφερε πως δεν έλαβε καμία σύσταση από τους αρμόδιους υγειονομικούς φορείς να ακυρώσει τον αγώνα. Ταυτόχρονα τόνισε πως οι συμβουλές από ειδικούς -Εθνικό Σύστημα Υγείας και τοπική επιτροπή- «συμφωνούσαν πως πρόκειται για χαμηλού κινδύνου εκδήλωση, με απολύτως κανένα λόγο να μην διεξαχθεί». 

Χιλιάδες δρομείς έτρεξαν σήμερα σε ημιμαραθώνιο στην Αγγλία - Οργή για την ανευθυνότητα Facebook Twitter
Χιλιάδες δρομείς έτρεξαν σήμερα σε ημιμαραθώνιο στην Αγγλία - Οργή για την ανευθυνότητα Facebook Twitter

Η επίσημη σελίδα στο Facebook κατακλύστηκε από εκατοντάδες σχόλια χρηστών, που διχάστηκαν σχετικά με την διεξαγωγή του αγώνα, με την συντριπτική πλειονότητα να ζητά την ακύρωσή του για λόγους δημόσιας υγείας.

Ωστόσο οι διοργανωτές σημείωσαν πως «εξέτασαν προσεκτικά, άκουσαν και συζήτησαν» πριν αποφασίσουν να γίνει ο ημιμαραθώνιος, επιμένοντας πως υπαίθριες δραστηριότητες έχουν χαμηλό κίνδυνο μετάδοσης του ιού «και δεν υπάρχουν επιδημιολογικές ή ιατρικές αποδείξεις» που υποδεικνύουν την ακύρωσή τους.

Μάλιστα ανέφεραν πως ακόμη και αν ακύρωναν τον ημιμαραθώνιο σε αυτή την φάση, οι χιλιάδες δρομείς που είχαν φτάσει στην πόλη για τον αγώνα, θα εμφανίζονταν όπως και να έχει για να τρέξουν. «Νιώθουμε πως το χρωστούσαμε σε αυτούς τους δρομείς, δεδομένου πως οι παροχές ήταν έτοιμες να τους φροντίσουν», εξήγησαν. 

Χιλιάδες δρομείς έτρεξαν σήμερα σε ημιμαραθώνιο στην Αγγλία - Οργή για την ανευθυνότητα Facebook Twitter
Χιλιάδες δρομείς έτρεξαν σήμερα σε ημιμαραθώνιο στην Αγγλία - Οργή για την ανευθυνότητα Facebook Twitter
Χιλιάδες δρομείς έτρεξαν σήμερα σε ημιμαραθώνιο στην Αγγλία - Οργή για την ανευθυνότητα Facebook Twitter

Οι υγειονομικές αρχές της χώρας ανακοίνωσαν σήμερα πως τα επιβεβαιωμένα κρούσματα του νέου κορονοϊού στη Βρετανία κατέγραψαν αύξηση 20% τις τελευταίες 24 ώρες και ανέρχονται πλέον σε 1.372, ενώ ο αριθμός των θανάτων αυξήθηκε σε 35 από 21 χθες. 

Συνολικά 40.279 άνθρωποι έχουν υποβληθεί σε εξετάσεις στη χώρα, επισήμανε το υπουργείο Υγείας της Βρετανίας.

Η Βρετανία επιβεβαίωσε το πρώτο κρούσμα του Covid-19 στις 31 Ιανουαρίου.

Με πληροφορίες από BBC, Independent

*Διαβάστε επίσης: «Θέλουμε να κολλήσετε άμεσα» – Το ρίσκο της σούπερ αμφιλεγόμενης τακτικής της Βρετανίας για τον Κορωνοϊό

 

Διεθνή
1

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Λούβρο: Σε απεργία από σήμερα οι εργαζόμενοι του μουσείου

Διεθνή / Λούβρο: Σε απεργία από σήμερα οι εργαζόμενοι του μουσείου - «Έχουμε εξαντληθεί»

«Αυτός είναι ο μόνος τρόπος που μας έχει απομείνει για να ακουστούμε. Τα προβλήματα συσσωρεύονται εδώ και χρόνια και η ληστεία τα έφερε όλα στην επιφάνεια», δήλωσε εργαζόμενος του μουσείου
THE LIFO TEAM
Χιλή εκλογές Τραμπ

Διεθνή / Εκλογές στη Χιλή: Ο «Χιλιανός Τραμπ» προηγείται ενόψει δεύτερου γύρου

Γιος πρώην μέλους του ναζιστικού κόμματος και δηλωμένος θαυμαστής του δικτάτορα Αουγκούστο Πινοτσέτ, ο Καστ είναι γνωστός για τις θέσεις του κατά των αμβλώσεων και του γάμου ομοφύλων
THE LIFO TEAM
«Απλώς προσπαθούν να πλουτίσουν»: Η «επόμενη ημέρα» στη Γάζα και τα συμφέροντα που τη διεκδικούν

Διεθνή / «Απλώς προσπαθούν να πλουτίσουν»: Η «επόμενη ημέρα» στη Γάζα και τα συμφέροντα που τη διεκδικούν

Το κόστος ανοικοδόμησης εκτιμάται ότι θα ξεπεράσει τα 70 δισ. δολάρια, γεγονός που καθιστά τη μεταπολεμική φάση ένα εξαιρετικά ελκυστικό πεδίο για ορισμένες εταιρείες
THE LIFO TEAM

σχόλια

1 σχόλια