Νέα Υόρκη: Συνέδριο για τον κοροναϊό ακυρώθηκε εξαιτίας του κοροναϊού

Νέα Υόρκη: Συνέδριο για τον κοροναϊό ακυρώθηκε εξαιτίας του κοροναϊού Facebook Twitter
ΕΡΑ
5

Ένα συνέδριο στη Νέα Υόρκη για τον κοροναϊό ακυρώθηκε, εξαιτίας του κοροναϊού, σύμφωνα με αμερικανικά Μέσα. 

Το "Council on Foreign Relations" θα διοργάνωνε στρογγυλό τραπέζι με θέμα "Doing Business Under Coronavirus" (Επιχειρώντας υπό τον κοροναϊό) την Παρασκευή αλλά ακυρώθηκε καθώς, σύμφωνα με όσα μεταδίδει το Bloomberg, η διοργανώτρια αρχή εξέφρασε τους φόβους της για την εξάπλωση του ιού. Η μη κερδοσκοπική δεξαμενή σκέψης, που επικεντρώνεται σε ζητήματα εξωτερικής πολιτικής των ΗΠΑ και διεθνών σχέσεων ακύρωσε επίσης μία σειρά από συναντήσεις σε Νέα Υόρκη και Ουάσινγκτον από την 3η Μαρτίου ως την 3η Απριλίου. 

«Δεν υπάρχουν διοργανώσεις. Παρακαλώ ελέγξτε στο μέλλον για νέες διοργανώσεις», διαβάζει κάποιος στη σελίδα του think tank. Το ακυρωθέν γεγονός είναι ένα ακόμη από τα πολλά που ακυρώνονται στην πολιτεία της Νέας Υόρκης στην οποία έχουν σημειωθεί τα περισσότερα κρούσματα κοροναϊού στις ΗΠΑ. Στη Νέα Υόρκη ακυρώθηκε και η Διεθνής Έκθεση Αυτοκινήτων η οποία θα πραγματοποιηθεί στα τέλη Αυγούστου. Σύμφωνα με το Bloomberg, στις ΗΠΑ, τουλάχιστον 50 μεγάλες εταιρικές διοργανώσεις έχουν ακυρωθεί. Τα εταιρικά αυτά γεγονότα θα προσέλκυαν περίπου 1 εκατ. συμμετέχοντες. 

Στην πολιτεία της Νέας Υόρκης έχουν καταγραφεί 176 επιβεβαιωμένα κρούσματα κοροναϊού. 

Με πληροφορίες από Bloomberg/New York Post

Διεθνή
5

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Συνελήφθησαν δύο ύποπτοι για την επίθεση στον πιο έμπιστο συνεργάτη του Ναβάλνι

Διεθνή / Συνελήφθησαν δύο ύποπτοι για την επίθεση στον πιο έμπιστο συνεργάτη του Ναβάλνι

Ο Λεονίντ Βολκόφ οργάνωνε τις πολιτικές εκστρατείες του Αλεξέι Ναβάλνι, ζώντας αυτοεξόριστος στη Λιθουανία και πρόσφατα δέχτηκε επίθεση εκεί με σφυρί. Τώρα δύο ύποπτοι συνελήφθησαν στην Πολωνία
NEWSROOM
Η διάδοχος του θρόνου της Ολλανδίας, πριγκίπισσα Αμαλία, «κρυβόταν» για ένα χρόνο στην Ισπανία

Διεθνή / Η διάδοχος του θρόνου της Ολλανδίας, πριγκίπισσα Αμαλία, «κρυβόταν» για ένα χρόνο στην Ισπανία

Την αποκάλυψη έκανε ο βασιλιάς Βίλεμ Αλεξάντερ κατά την διάρκεια ομιλίας του σε δείπνο προς τιμήν του βασιλικού ζεύγους της Ισπανίας - Η πριγκίπισσα Αμαλία δεχόταν απειλές από τον χώρο του οργανωμένου εγκλήματος
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ
Γαλλία: Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 49 ετών «ο άνθρωπος με τα τρία πρόσωπα»

Διεθνή / Γαλλία: Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 49 ετών «ο άνθρωπος με τα τρία πρόσωπα»

Το 2018 ο 49χρονος Ζερόμ Αμόν, έγινε ο πρώτος άνθρωπος στον κόσμο που έχει υποβληθεί σε δύο μεταμοσχεύσεις στο πρόσωπο - Η τραγική ιστορία της ζωής του ανθρώπου, που το όνειρό του ήταν να μπορεί να δουλέψει
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ

σχόλια

2 σχόλια
(Το είδα ως σχόλιο κάμποσες φορές και στο Twitter) Όχι δεν είναι «ινσέψιο». Είναι απλώς ειρωνεία (good old irony). Που θα ήταν ακόμα μεγαλύτερη εάν το συνέδριο είχε ως αντικείμενο του πχ“The Consequences of Coronavirus Pandemics on International Conferences in a Hyperconnected World: New Strategies for Preventing Cancellations” ή κάτι τέτοιο.Το Inception (που κυριολεκτικά σημαίνει έναρξη) περιγράφει ένα σύστημα από αλληλουχίες μέσα σε αλληλουχίες που κάθε φορά που ολοκληρώνονται ξεκινούν από την αρχή και επαναλαμβάνονται συνεχώς μέχρι που αυτοαναιρούνται, είναι μιας μορφής recursion (ένα πρόγραμμα που αυτοτροφοδοτείται και ενεργοποιεί τον εαυτό του) όπου όμως το όλο σύστημα καθιστά τον ίδιο τον εαυτό λογικά παράδοξο ή τοπολογικά αδύνατο. Στην ταινία αυτές οι παραδοξότητες ξεπερνιούνται γιατί μιλάμε για όνειρα μέσα σε όνειρα.Δεν βλέπω τίποτα τέτοιο στο συγκεκριμένο παράδειγμα. Υπάρχει αυτοαναφορικότητα αλλά δεν επαναλαμβάνεται. Απλά ανακαλύπτουμε πως η αρρώστια δεν είναι μεταφορά—όπως θα έλεγε και η Susan Sontag. Είναι κάτι πολύ πραγματικό. If that blows your mind σε μερικούς,τι να πω.
Έχεις δίκιο και ωραία η επισήμανσή σου συνολικά (το εννοώ, δεν ειρωνεύομαι).Το ανέφερα προφανώς με βάση το πώς έχει κάτσει στο συλλογικό ασυνείδητο η έννοια του inception από την ταινία του Νόλαν κι έπειτα. Στη λογική ότι η ειρωνεία με αυξημένη δόση αυτοαναφορικότητας τείνει να παραπέμπει πλέον στην (παρ)ερμηνεία που έχει αποκτήσει το inception.
Εν τω μεταξύ η ειρωνεία γίνεται καλύτερη αν δει κανείς τον πραγματικό τίτλο του συνεδρίου που ακυρώθηκε (που δεν ήταν ιατρικό ή επιστημονικό συνέδριο αλλά συζήτηση στρογγυλής τραπέζης με θέμα τις επιπτώσεις του κορονοϊού στην επιχειρηματικότητα):The Council on Foreign Relations was due to hold a roundtable titled “Doing Business Under Coronavirus” on Friday, but decided to cancel it amid fears that it could lead to a spread of the deadly bug, Bloomberg News reported.Όντως η αυτοαναφορικότητα χτυπάει κόκκινο!