Μαλαισία: Αναζητούν 5.000 ανθρώπους που ίσως εκτέθηκαν στον κοροναϊό σε θρησκευτική τελετή

Μαλαισία: Αναζητούν 5.000 ανθρώπους που ίσως εκτέθηκαν στον κοροναϊό σε θρησκευτική τελετή Facebook Twitter
1

Οι αρχές στη Μαλαισία αναζητούν περίπου 5.000 ανθρώπους σε όλη τη χώρα που πιστεύεται ότι έχουν εκτεθεί στον κοροναϊό στη διάρκεια θρησκευτικής τελετής στα περίχωρα της Κουάλα Λουμπούρ.

Ο εντοπισμός των επαφών ξεκίνησε αφού το γειτονικό Μπρουνέι κατέγραψε το πρώτο του επιβεβαιωμένο κρούσμα χθες Τρίτη, έναν 53χρονο άνδρα που συμμετείχε στην ίδια τελετή που πραγματοποιήθηκε σε τέμενος μεταξύ της 27ης Φεβρουαρίου και της 1ης Μαρτίου, εξήγησε το υπουργείο Υγείας.

«Βάσει των προκαταρκτικών πληροφοριών στη θρησκευτική τελετή συμμετείχαν περίπου 10.000 άνθρωποι από διάφορες χώρες, περιλαμβανομένης της Μαλαισίας», επεσήμανε ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Νουρ Χίσαμ Αμπντουλά.

«Το υπουργείο καλεί όλους όσοι συμμετείχαν στην εκδήλωση να συνεργαστούν με τους αξιωματούχους ώστε να διασφαλιστεί ότι η covid-19 δεν θα συνεχίσει να εξαπλώνεται στις κοινότητες», πρόσθεσε.

Η Μαλαισία κατέγραψε σήμερα 20 νέα κρούσματα του νέου κοροναϊού, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό των κρουσμάτων σε 149.

Η κυβέρνηση της χώρας ανακοίνωσε νωρίτερα σήμερα ότι επιβάλλει απαγόρευση εισόδου στη χώρα σε όλους τους Ιρανούς, τους Ιταλούς και Νοτιοκορεάτες εξαιτίας της εξάπλωσης της επιδημίας covid-19 στις τρεις αυτές χώρες.

Επιπλέον οι πολίτες Μαλαισίας που επιστρέφουν από το Ιράν, την Ιταλία και τη Νότια Κορέα θα τίθενται σε καραντίνα για 14 ημέρες.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ

Διεθνή
1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΗΠΑ ΙΡΑΝ ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ

Διεθνή / Συμφωνία ΗΠΑ-Ιράν: Ολοκληρώθηκε ο πρώτος γύρος συνομιλιών εν μέσω νέων απειλών του Τραμπ

«Όσο κι αν μιλούν, εμείς είμαστε εκείνοι που δρούμε», ήταν η απάντηση του προέδρου του ιρανικού Κοινοβουλίου, Μοχάμαντ Γκαλιμπάφ, στις απειλές του Αμερικανού προέδρου
THE LIFO TEAM
ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ ΗΠΑ ΙΡΑΝ ΛΙΒΑΝΟΣ ΕΛΒΕΤΙΑ

Διεθνή / Τραμπ προς Ιράν: «Θα χτυπήσουμε ξανά πολύ πιο σκληρά» αν δεν σταματήσει τη Χεζμπολάχ

Η προειδοποίηση του Αμερικανού προέδρου ήρθε ενώ βρίσκονται σε εξέλιξη οι συνομιλίες ΗΠΑ - Ιράν στην Ελβετία, με το Λίβανο και τα Στενά του Ορμούζ να κυριαρχούν στην ατζέντα
THE LIFO TEAM
ΤΖΕΙ ΝΤΙ ΒΑΝΣ ΕΛΒΕΤΙΑ ΙΡΑΝ ΗΠΑ

Διεθνή / Στην Ελβετία ο Τζέι Ντι Βανς: «Το πρόβλημα είναι ότι κάποιος θα ανοίξει πυρ και κάποιος θα απαντήσει»

Σήμερα οι διαπραγματεύσεις ΗΠΑ - Ιράν στην Ελβετία με φόντο τον Λίβανο, τα Στενά και τα διόδια Τραμπ - Οι δηλώσεις του αντιπροέδρου των Ηνωμένων Πολιτειών ενόψει των νέων διαπραγματεύσεων με το Ιράν
THE LIFO TEAM
ΚΙΡ ΣΤΑΡΜΕΡ ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ ΒΡΕΤΑΝΙΑ

Διεθνή / Βρετανία: Παραιτείται τη Δευτέρα ο Στάρμερ; - Τι θα ακολουθήσει εάν το κάνει

Πιο έντονη από ποτέ η δυσαρέσκεια των Βρετανών απέναντι στο πολιτικό σύστημα της χώρας, με τις πιέσεις προς τον Κιρ Στάρμερ να αυξάνονται και τα σενάρια για το μέλλον του να πληθαίνουν
THE LIFO TEAM

σχόλια

1 σχόλια
Γενικά, οι περισσότερες εστίες μαζικής διασπορας διεθνώς είναι οι θρησκευτικές τελετές, βλ. Νότια Κορέα, Νέα Υόρκη, Ιράν. Και κάπως έτσι η οποιαδήποτε θρησκεία γίνεται όντως το όπιο του λαού, κι όχι μόνο μεταφορικά.