Κοροναϊός: Σε καραντίνα γιατροί και νοσηλευτές στο «Αλεξάνδρα» - Λόγω κρούσματος

Κοροναϊός: Σε καραντίνα γιατροί και νοσηλευτές στο «Αλεξάνδρα» - Λόγω κρούσματος Facebook Twitter
2

Συναγερμός έχει σημάνει στο νοσοκομείο «Αλεξάνδρα» όπου σε καραντίνα έχουν τεθεί γιατροί και νοσηλευτές λόγω κρούσματος κοροναϊού.

Σύμφωνα με το ethnos.gr, ασθενής που πήγε στα εξωτερικά ιατρεία του νοσοκομείου το πρωί της Τρίτης και για ώρες πήγαινε από δωμάτιο σε δωμάτιο, διαπιστώθηκε αργά το βράδυ πως είναι θετικός στον κοροναϊό.

Όπως περιγράφει στο ethnos.gr ο Πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ Μιχάλης Γιαννάκος, ένας 70χρονος με τη σύζυγό του πήγαν χθες στο Νοσοκομείο Αλεξάνδρας καθώς ο άνδρας παρουσίαζε αναπνευστικά προβλήματα.

Γιατροί και εργαζόμενοι τον εξέτασαν χωρίς τις απαραίτητες προφυλάξεις στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών όπου παρέμεινε για αρκετές ώρες. Χρειάσθηκε να περάσουν αρκετές ώρες για να μεταφερθεί σε πεντάκλινο θάλαμο προκειμένου να αντιμετωπισθούν τα προβλήματα που παρουσίασε. Όπως καταγγέλλουν οι εργαζόμενοι, ουδείς είχε υποψιαστεί κάτι μέχρι εκείνη την ώρα καθώς ο 70χρονος δεν ενέπιπτε στα ύποπτα περιστατικά αφού δεν είχε ταξιδέψει και δεν είχε έρθει σε επαφή με ύποπτο κρούσμα. Τελικώς το μεσημέρι ένας εκ των γιατρών, όπως καταγγέλλουν εργαζόμενοι του Αλεξάνδρα, υποψιάστηκε ότι πιθανώς να πρόκειται για κοροναϊό. Έτσι απέστειλε δείγμα στο Ινστιτούτο Παστέρ προς έλεγχο.

Στις 22:00 το βράδυ το δείγμα βρέθηκε θετικό όπως καταγγέλλει η ΠΟΕΔΗΝ, αλλά στο μεταξύ είχε μεταφερθεί και σε άλλο θάλαμο προκειμένου να γίνει παροχή οξυγόνου, αφού το πεντάκλινο δεν διέθετε.

Μετά την εξέλιξη αυτή ο 70χρονος μεταφέρθηκε εσπευσμένα στο νοσοκομείο «Ευαγγελισμός», το οποίο είναι «αναπληρωματικό» νοσοκομείο αναφοράς του νοσοκομείου «Σωτηρία».

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, έχουν μπει σε «καραντίνα» τουλάχιστον οκτώ γιατροί και εργαζόμενοι. Ταυτόχρονα ξεκίνησε η απολύμανση στα δωμάτια από όπου πέρασε ο 70χρονος προκειμένου να περιορισθεί η πιθανότητα εξάπλωσης του ιού.

Με πληροφορίες από ethnos.gr/protothema.gr

Ελλάδα
2

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

2 σχόλια
Το γεγονός αυτό θυμίζει τρομακτικά πολύ την Ιταλία, στην αρχή της επιδημίας. Γιατροί και νοσηλευτές σε δημόσιο νοσοκομείο εν μέσω τεράστιας επιδημίας από ένα παθογόνο που είναι πιο μεταδοτικό από τον ιό Έμπολα, στους οποίους δεν τους περνάει καν από το μυαλό ότι ένα περιστατικό με δύσπνοια μπορεί να έχει κορωναϊό!!! Και πρέπει να περάσουν ώρες, ώστε κάποιος να το σκεφτεί, αφού πρώτα έχει μεταδώσει σε υψηλού κινδύνου χώρο. Δείχνει απόλυτη υποτίμηση από το ιατρικό προσωπικό, απόλυτη έλλειψη προετοιμασίας και καμία συναίσθηση της κατάστασης. Δείχνει γιατρούς που δεν ενημερώνονται και δεν έχουν κριτήριο. Και φυσικά ανεύθυνους, γιατί εφόσον μπαίνουν οι ίδιοι κι οι νοσηλευτές τωρα σε καραντίνα, καταλαβαίνουμε όλοι ότι το φορτίο πέφτει σε αυτούς που μένουν, που θα κάνουν διπλή και τριπλή δουλειά κατάκοποι. Ανησυχώ βαθιά για αυτά που έρχονται αν αυτή είναι η κατάσταση στα δημόσια νοσοκομεία που θα σηκώσουν το βάρος.
Εντάξει τώρα!... ..«κράζουμε» (και πολύ καλά κάνουμε) την εκκλησία και τις μεσαιωνικές αντιλήψεις της με την «θαυματουργή» μετάληψη, χωρίς ίχνος ρεαλιστικής κατανόησης της κατάστασης, αλλά και οι γιατροί (ακόμα χειρότερα) δεν πάνε πίσω. Ένας ασθενής μπήκε στα έκτακτα περιστατικά. Δεν εξετάστηκε με τις κατάλληλες προφυλάξεις, προφανώς όπως και όλοι οι υπόλοιποι που εξετάζονται με τον ίδιο -πρόχειρο τρόπο- και παρουσιάζουν ύποπτη κλινική εικόνα πρώιμων συμπτωμάτων που δυνητικά μπορούν να ανήκουν στον νέο στέλεχος κοροναϊού (2019-nCoV) όπως αποδείχτηκε στη συνέχεια για τον 70χρονο, που σουλατσάριζε ανενόχλητος από δωμάτιο σε δωμάτιο και συν αυτών τον έβαλαν και σε πολύκλινο δωμάτιο με τον άμεσο κίνδυνο να μολύνει και τους υπόλοιπους ασθενείς (όπως πολύ πιθανώς να έγινε)!...Ο Ιός, όπως φαίνεται, θα αρχίζει να χτυπάει και στη χώρα μας συνεχόμενα «Τζακ Ποτ» στους αριθμούς των νουσούντων και οι κληρώσεις θα αργήσουν πάρα πολύ να βγάλουν το νικητήριο εμβόλιο!...Υ.Γ.: «Όπως καταγγέλλουν οι εργαζόμενοι, ουδείς είχε υποψιαστεί κάτι μέχρι εκείνη την ώρα καθώς ο 70χρονος δεν ενέπιπτε στα ύποπτα περιστατικά αφού δεν είχε ταξιδέψει και δεν είχε έρθει σε επαφή με ύποπτο κρούσμα». Λοιπόν, ας αλλάξουν τρόπο αντιμετώπισης οι υγειονομικές αρχές γιατί όπως φαίνεται η «ιχνηλάτηση» άρχισε να μην παίζει κανέναν ρόλο καθώς ο ιός αρχίζει να εξαπλώνεται ανεξέλεγκτος. Μέχρι να εντοπιστούν οι επόμενοι που ήρθαν σε επαφή με τον συγκεκριμένο ηλικιωμένο, εκείνοι θα έχουν έρθει σε επαφή με άλλους και πάει λέγοντας!...