Η Βενεζουέλα έχει ξεμείνει από χαρτί υγείας

Η Βενεζουέλα έχει ξεμείνει από χαρτί υγείας Facebook Twitter
8

Η Βενεζουέλα αντιμετωπίζει έλλειψη ενός πολύ βασικού προϊόντος – του χαρτιού υγείας, όπως γράφει η Guardian.

 

Η κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι θα εισάγει 50 εκατομμύρια ρολά για να καλύψει τις ανάγκες, κατηγορώντας για την έλλειψη τους πολιτικούς της αντιπάλους.

Ο πρόεδρος Νίκολας Μαντούρο, ο οποίος επελέγη από τον ετοιμοθάνατο Ούγκο Τσάβες για να συνεχίσει την «μπολβαριανή επανάσταση», υποστηρίζει ότι οι αντικυβερνητικές δυνάμεις, συμπεριλαμβανομένου του ιδιωτικού τομέα, προκαλούν τις ελλείψεις, σε μια προσπάθεια να αποσταθεροποιήσουν τη χώρα.

Η κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι εκτός από τις εισαγωγές χαρτιού υγείας, θα εισάγει επιπλέον 70 τόνους τροφίμων.

Ο Υπουργός Εμπορίου Alejandro Fleming δήλωσε ότι η έλλειψη προκλήθηκε λόγω «υπερβολικής ζήτησης», η οποία δημιουργήθηκε ως αποτέλεσμα της «εκστρατείας των ΜΜΕ, με στόχο την διατάραξη της χώρας».

«Η επανάσταση θα φέρει στη χώρα το ισοδύναμο των 50 εκατομμυρίων ρολών χαρτιού υγείας», φέρεται να δήλωσε στο ειδησεογραφικό πρακτορείο AVN. «Θα γεμίσουμε την αγορά έτσι ώστε ο κόσμος να ηρεμήσει».

8

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΙΡΑΝ

Διεθνή / Το Ιράν επιδιώκει να ποινικοποιήσει κάθε επαφή με ξένα μέσα ενημέρωσης

Ακόμη και πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης που το ιρανικό καθεστώς θεωρεί ότι «χρηματοδοτούνται» από άλλη χώρα, όπως το Instagram και το X, θα μπορούσαν να εμπίπτουν στις διατάξεις του νέου νομοσχεδίου
THE LIFO TEAM
ΡΩΣΙΑ ΠΟΛΙΤΕΣ ΣΤΡΑΤΟΣ

Διεθνή / Ρωσία: Πιέσεις σε πολίτες να υπογράψουν στρατιωτικά συμβόλαια ενόψει νέας επιστράτευσης

Ουκρανοί αξιωματούχοι, μεταξύ των οποίων και ο Πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι, υποστηρίζουν επανειλημμένα ότι οι ρωσικές αρχές προετοιμάζουν νέο κύμα επιστράτευσης
THE LIFO TEAM

σχόλια

7 σχόλια
Σε εμάς, πάντως, δε θα συνέβαινε με τίποτα αυτό αν επικρατούσαν οι εδώ μπολιβαριανοί. Νομίζω ότι θα μας γέμιζαν με κωλ..., συγγνώμη, με χαρτί υγείας, ήθελα να πω: τα χαρτονομίσματα που θα τύπωναν. :)
ε,μην ανησυχεις..με τουτη εδω την Κυβερνηση δεν θα χρειαζεσαι πολυ καιρο ακομα χαρτι υγειας..δεν θα εχουμε να φαμε κ δεν θα αφοδευουμε(χεστηκα για το Συριζα-λογοπαιγνιο,χαχα-αλλα μην κραζουμε τους Συριζαιους για τα παντα)
Η έλλειψη λέγεται ότι οφείλεται στην πολιτική της κυβέρνησης να καθορίζει δϊά νόμου τις τιμές πολλών αγαθών σε επίπεδα κάτω του κόστους, με αποτέλεσμα ο ιδιωτικός τομέας με την επάρατη λατρεία του κέρδους να προτιμά την αδιαφορία για τις ανάγκες του κοινωνικού συνόλου απ’ τη χρεοκοπία.
Το ρεπορτάζ είναι μισό.Στη χώρα-πρότυπο του Αλέξη,(ακόμη του στέλνει βαρέλια με πετρέλαιο ο μακαρίτης σύντροφος) του Κού-κου ε και άλλων λοβοτομημένων, εκτός απ το χαρτί υγείας ελλείψεις παρατηρούνται στο λάδι, ρύζι, καλαμποκάλευρο, καφέ και σειρά παίρνουνοδοντόκρεμα και οδοντόβουρτσες.Viva ChavezViva Maduro