MET GALA 2024

Αντιδράσεις για ρεκόρ Γκίνες: Συγκεντρώθηκαν 3.500 «Στρουμφάκια», παρά την έξαρση του κοροναϊού

Αντιδράσεις για ρεκόρ Γκίνες: Συγκεντρώθηκαν 3.500 «Στρουμφάκια», παρά την έξαρση του κοροναϊού Facebook Twitter
Ρεκόρ Γκίνες για τη μεγαλύτερη συγκέντρωση Στρουμφ σε πόλη της Γαλλίας (Πηγή φωτό Facebook)
1

Οι περίπου 3.500 άνθρωποι που έδωσαν ραντεβού σε μια μικρή πόλη στη Γαλλία ντυμένοι ως Στρουμφάκια πέτυχαν μεν ρεκόρ Γκίνες, αλλά προκάλεσαν και αντιδράσεις, λόγω της έξαρσης του κοροναϊού.

Συνολικά, 3.549 άνθρωποι κάθε ηλικίας συγκεντρώθηκαν στην πόλη Landerneau, το περασμένο Σάββατο. Είχαν βάψει μπλε τα πρόσωπά τους και φορούσαν τον χαρακτηριστικό σκούφο των Στρουμφ. Όλα αυτά, μία ημέρα προτού η Γαλλία απαγορεύσει τις συγκεντρώσεις άνω των 1.000 ατόμων, στο πλαίσιο των μέτρων για τον περιορισμό της εξάπλωσης του κοροναϊού.

Οι επικρίσεις για τη συγκέντρωση των Στρουμφ ήταν έντονες, ιδιαίτερα από τα ιταλικά ΜΜΕ, καθώς η χώρα είναι αντιμέτωπη με την πιο σφοδρή έξαρση της επιδημίας. Η La Repubblica χαρακτήρισε τη συγκέντρωση «πιθανώς πολύ επικίνδυνη βόμβα ιού», ενώ η Il Secolo XIX έκανε λόγο για «ανεύθυνη κίνηση» που μπορεί να αυξήσει σημαντικά τον κίνδυνο μετάδοσης του ιού.

Από την πλευρά του, ο Πατρικ Λεκλέρκ, δήμαρχος αυτής της μικρής πόλης στη δυτική Γαλλία, υπεραμύνθηκε της απόφασης να γίνει η συγκέντρωση των Στρουμφ. «Δεν πρέπει να σταματήσουμε να ζούμε... ήταν η ευκαιρία να πούμε ότι είμαστε ζωντανοί», δήλωσε στο AFP και επέμεινε ότι τα «Στρουμφάκια» δεν παραβίασαν καμία απαγόρευση, όπως και ότι η σύναξη αυτή ήταν ένα απαραίτητο «αντίδοτο» στην «ατμόσφαιρα κατήφειας».

«Προετοιμαζόμασταν για έναν μήνα. Αγοράσαμε τα κοστούμια μας από όλα τα μαγαζιά της περιοχής και κρίναμε ότι λίγη διασκέδαση θα έκανε σε όλους καλό αυτή τη στιγμή», είπε ένα από τα «Στρουμφάκια». «Ήταν πιο σημαντικό. Ο κοροναϊός δεν είναι μεγάλο θέμα. Δεν είναι τίποτα», δήλωσε άλλη από τους συγκεντρωμένους.

«Θεωρήσαμε ότι δεν πρέπει να ανησυχούμε και ότι ως Γάλλοι δεν πρέπει να εγκαταλείψουμε την προσπάθεια για το ρεκόρ. Δεν υπάρχει κίνδυνος. Θα... στρουμφίσουμε τον κοροναϊό», ήταν η άποψη ενός άλλου που έδωσε το παρών στη συγκέντρωση.

Διεθνή
1

MET GALA 2024

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

IDF για Ράφα: «Θα συνεχίσουμε να επιχειρούμε και να εξαλείφουμε κάθε απειλή κατά των Ισραηλινών πολιτών»

Διεθνή / IDF για Ράφα: «Θα συνεχίσουμε να επιχειρούμε και να εξαλείφουμε κάθε απειλή κατά των Ισραηλινών πολιτών»

Ο ισραηλινός στρατός υποστηρίζει ότι «4 όλμοι εκτοξεύθηκαν από την περιοχή της Ράφα προς το ισραηλινό έδαφος, μετά τις σειρήνες που ήχησαν στην περιοχή Κερέμ Σαλόμ»
NEWSROOM
«Κλάδος ελαίας» από τον πρίγκιπα Χάρι στη βασιλική οικογένεια, χωρίς ανταπόκριση

Διεθνή / «Κλάδος ελαίας» από τον πρίγκιπα Χάρι στη βασιλική οικογένεια, χωρίς ανταπόκριση

Κανένα μέλος της βασιλικής οικογένειας δεν θα παραβρεθεί στην εκδήλωση του πρίγκιπα Χάρι για τους Αγώνες Invictus Games - Θα συναντηθεί ο βασιλιάς Κάρολος με τον μικρότερο γιο του;
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ
Χειροτονήθηκε η πρώτη γυναίκα Ορθόδοξη διακόνισσα στη σύγχρονη εποχή στην Ζιμπάμπουε

Διεθνή / Χειροτονήθηκε η πρώτη γυναίκα διακόνισσα της ορθόδοξης εκκλησίας στην Ζιμπάμπουε

Η ορθόδοξη εκκλησία αλλάζει σελίδα - Η διακόνισσα Αγγελική, η πρώτη γυναίκα που μπήκε στο ιερό, σπουδάζει Γεωγραφία και Περιβαλλοντικές Σπουδές και έχει στόχο μέσα από το έργο της να προστατεύσει τον πλανήτη
NEWSROOM

σχόλια

1 σχόλια