ΑΠΕΡΓΙΑ ΓΣΕΕ

Κοροναϊός: Όλη η Ιταλία σε καραντίνα - Διάγγελμα Kόντε - «Κόκκινη ζώνη» παντού

Κοροναϊός: Όλη η Ιταλία σε καραντίνα - Διάγγελμα Kόντε - «Κόκκινη ζώνη» παντού Facebook Twitter
Ο Ιταλός πρωθυπουργός Τζουζέπε Κόντε δήλωσε πως όλη η Ιταλία θα αποτελέσει "Κόκκινη Ζώνη" και ισχύει παντού καραντίνα
1

Δραματικές είναι οι εξελίξεις στην Ιταλία λόγω της εξάπλωσης του κοροναϊού, καθώς η κυβέρνηση Κόντε επεκτείνει τους έκτακτους περιορισμούς καραντίνας σε όλη την χώρα.

Η αιφνιδιαστική ανακοίνωση έγινε με τηλεοπτικό διάγγελμα του Ιταλού πρωθυπουργού Τζουζέπε Κόντε.

Όλη η Ιταλία θα τεθεί υπό τις συνθήκες που επιβλήθηκαν μέχρι τώρα στη λεγόμενη «κόκκινη ζώνη» στο βόρειο τμήμα της χώρας, δήλωσε ο ιταλός πρωθυπουργός. Οι περιορισμοί θα περιλαμβάνουν την απαγόρευση όλων των δημόσιων συγκεντρώσεων και όλων των μετακινήσεων εκτός από αυτών για εργασία και τις καταστάσεις έκτακτης ανάγκης. Σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters, ο Κόντε δήλωσε ότι η απόφαση ήταν απαραίτητη για την προστασία των πιο ευάλωτων πολιτών της Ιταλίας και ότι αυτό που είναι τώρα σωστό είναι να παραμείνουν οι άνθρωποι στο σπίτι.

Οι πρώτες αντιδράσεις από την ανακοίνωση κάνουν λόγο για σοκ, ενώ ο Κόντε δήλωσε πως τα μέτρα ισχύουν από την Τρίτη το πρωί.

Ο  Κόντε δήλωσε πριν λίγο ότι τα μέτρα περιορισμού που ισχύουν στην Λομβαρδία, στο Βένετο και στην Εμίλια Ρομάνια, στο εξής θα εφαρμόζονται σε όλη την χώρα. «Είμαστε υποχρεωμένοι να επιβάλουμε θυσίες σε όλους τους πολίτες. Το μέτρο αυτό ονομάζεται "εγώ μένω σπίτι"», πρόσθεσε. «Είναι η στιγμή της ευθύνης, θα πρέπει να αποφεύγονται οι μετακινήσεις πολιτών σε όλη την χώρα, εκτός αν υπάρχουν λόγοι υγείας, επαγγελματικές ανάγκες που πρέπει να αποδεικνύονται και άλλες έκτακτες ανάγκες» , είπε ο Τζουζέπε Κόντε. 

Ο Ιταλός πρωθυπουργός, παράλληλα, τόνισε: «Πρέπει να παρέμβουμε για να προστατέψουμε τους ασθενέστερους και πιο ευάλωτους πολίτες» και εξήγησε ότι σταματά και το πρωτάθλημα ποδοσφαίρου της ιταλiκής Α' Εθνικής.

60 εκατομμύρια άνθρωποι επηρεάζονται από την απόφαση. Το διάταγμα που υπογράφει απόψε κιόλας ο Κόντε προβλέπει απαγόρευση όλων των δημόσιων εκδηλώσεων, το κλείσιμο κινηματογράφων, θεάτρων, γυμναστηρίων, ντίσκο και παμπ και ακύρωση όλων των αθλητικών εκδηλώσεων. Όλα τα σχολεία και τα πανεπιστήμια θα παραμείνουν κλειστά έως τις 3 Απριλίου

«Θα επιβληθούν σκληροί κανόνες παντού, με μεγαλύτερη αυστηρότητα και θυσίες όλων μας. Όλη η Ιταλία θα είναι σαν την Λομβαρδία», δήλωσε πριν λίγο ο Ιταλός υπουργός Εξωτερικών, Λουίτζι Ντι Μάιο, σε σχέση με την υιοθέτηση νέων μέτρων πρόληψης της μετάδοσης του κοροναϊού.

Λίγο νωρίτερα έγινε γνωστό πως οι νεκροί έφθασαν τους 463 και τα κρούσματα που έχουν καταγραφεί είναι 9,172.

Διεθνή
1

ΑΠΕΡΓΙΑ ΓΣΕΕ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Λονδίνο: Επισκέπτες στο Ρίτσμοντ Παρκ προσπαθούν να αφαιρέσουν δια της βίας τα κέρατα από τα ελάφια

Διεθνή / Λονδίνο: Επισκέπτες στο Ρίτσμοντ Παρκ προσπαθούν να αφαιρέσουν δια της βίας τα κέρατα από τα ελάφια

Η αστυνομία βασιλικών πάρκων στο Ηνωμένο Βασίλειο εξέδωσε σχετική προειδοποίηση, μετά από καταγγελίες που έλαβε το Σαββατοκύριακο - Οδυνηρή πράξη για τα ζώα και ποινικό αδίκημα, αναφέρει η αστυνομία
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ
«Θα κάνουμε ό,τι χρειάζεται»- Ζήτημα χρόνου τα ισραηλινά αντίποινα κατά του Ιράν

Διεθνή / «Θα κάνουμε ό,τι χρειάζεται»- Ζήτημα χρόνου τα ισραηλινά αντίποινα κατά του Ιράν

H Wall Street Journal σε δημοσίευμά της ανέφερε ότι Αμερικανοί και δυτικοί αξιωματούχοι αναμένουν ότι το Ισραήλ θα απαντήσει γρήγορα στην επίθεση του Ιράν, πιθανότατα ακόμη και σήμερα
NEWSROOM

σχόλια

1 σχόλια
Πολύ σωστά. Τα μέτρα έπεσαν σε ώτα μη ακουόντων (όπως απέδειξε το κύμα φυγής από Μιλάνο προς το Νότο) και η κυβέρνησή τους αποφάσισε να μην αφήσει νησίδες διαφυγής για τους αμέριμνους που θεωρούν ότι μόνο η δική τους ζωή έχει αξία ανάλογη με του χρυσού ενώ των υπολοίπων, δε βαριέσαι, ανήκουν και στις ευπαθείς ομάδες, είναι και άνω των 70, θα ωφεληθεί και η οικονομία αν τους ξεπαστρέψουμε, θα μειωθούν τα ελλείμματα, το δημοσιονομικό κενό. Στο μεταξύ το κενό στις ψυχές μας αλλά και στον εγκέφαλό μας μεγαλώνει τρομακτικά και ο κορωναϊός είναι ακόμη μια τραγική ευκαιρία για να το διαπιστώσουμε. Όσο ασχολούμαστε με τις βουτιές των χρηματιστηρίων, τόσο πιο βαθιά θα βυθιζόμαστε στην αναισθησία μας, την αναλγησία μας, τη νοσηρή ομφαλοσκόπηση, τις απάνθρωπες γνώμες μας. Η μεγαλύτερη και χειρότερη κατάντια της ανθρωπότητας: αυτή η ψυχρή λογική που μετατρέπει τους θανάτους σε στατιστικά στοιχεία και δεν σταματά εκεί αλλά προχωρά και τους συσχετίζει με τη βελτίωση των οικονομικών μεγεθών. Η Ιταλία έκλεισε τον Βορρά όπου χτυπά η καρδιά της παγκόσμιας βιομηχανίας της μόδας ξέροντας ότι ρισκάρει οικονομικά. Οι άνθρωποι νίκησαν τους αριθμούς.