Μετά την απόφαση της ιταλικής κυβέρνησης να επιβάλει καραντίνα λόγω κοροναϊού στην Λομβαρδία και σε άλλες δώδεκα μεγάλες πόλεις της χώρας, πολλοί Ιταλοί οι οποίοι ζουν στο Μιλάνο, αλλά κατάγονται από άλλες περιοχές, έσπευσαν να επιβιβαστούν σε τρένα με προορισμό τον ιταλικό Νότο.

 

Στους δυο κύριους σταθμούς του Μιλάνου (Τσεντράλε και Πόρτα Γκαριμπάλντι) καταγράφηκαν χθες στιγμές έντασης, διότι δεν μπόρεσαν να ανέβουν στα βαγόνια όλοι οι πολίτες οι οποίοι το επιθυμούσαν. «Αισθανόμαστε σαν πρόσφυγες, προτιμούμε να γυρίσουμε σπίτι μας», δήλωσαν ορισμένοι επιβάτες στους ιταλούς δημοσιογράφους.

 

Βίντεο δείχνουν πολίτες και επισκέπτες με βαλίτσες να τρέχουν για να προλάβει τρένα και να φύγουν πριν «σφραγιστεί» η περιοχή.

 

 

 

 

 

Ο Τύπος σήμερα σχολιάζει ότι ο συνωστισμός που προκλήθηκε παραβίασε τους κανόνες που έχει θέσει η κυβέρνηση για τήρηση απόστασης ασφαλείας τουλάχιστον ενός μέτρου μεταξύ των πολιτών.

 

Παράλληλα, κάποιοι κάτοικοι του Μιλάνου αποφάσισαν να φύγουν από την πόλη οδικώς, τόσο για να βοηθήσουν να επιστρέψουν συγγενείς τους που είχαν μεταβεί στην εξοχή λόγω σαββατοκύριακου, όσο και επειδή προτιμούν προς το παρόν να μετακινηθούν εκτός «κόκκινης ζώνης».

 

Ο Guardian μεταδίδει πως στην Ιταλία, ένα μεγάλο ερωτηματικό παραμένει σήμερα σε ότι αφορά πτήσεις και μεταφορές από την Λομβαρδία. Ενώ το διάταγμα για καραντίνα έχει υπογραφεί από τον πρωθυπουργό, χρειάζεται την έγκριση του Συμβουλίου των Υπουργών. 

 

Σύμφωνα με τον Guardian, οι αρχές φοβούνται ότι οι άνθρωποι που φεύγουν από τη Λομβαρδία,  μπορούν να διαδώσουν τον ιό περαιτέρω. Ο κυβερνήτης της Puglia, Michele Emiliano, υπέγραψε σήμερα εντολή, η οποία υποχρεώνει όλους τους κατοίκους της Puglia, που φθάνουν από την Λομβαρδία τις προσεχείς ώρες, να τεθούν σε καραντίνα.