Έντονες αντιδράσεις έχει προκαλέσει ο αντιπρύτανης του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, Ανδρέας Γιαννακουδάκης, για πρόσφατες δηλώσεις του σχετικά με τον κοροναϊό

 

«Πιθανολογώ ότι ο ιός αυτός είναι κατασκευασμένος, δεν μπορεί να αποκλειστεί αυτή η πιθανότητα [...] μπορώ επίσης να υποθέσω ότι και το εμβόλιο είναι ήδη από πριν γνωστό. Υπάρχει δηλαδή αυτή τη στιγμή το εμβόλιο», δήλωσε ο αντιπρύτανης Διοικητικών Υποθέσεων, μιλώντας στην εκπομπή «Τα Λόγια της Πόλης», στον τηλεοπτικό σταθμό TV100, χωρίς να υποστηρίξει με κάποιο στοιχείο την υπόθεσή του. 

 

Μάλιστα ο κ. Γιαννακουδάκης επέμεινε πως το «πότε θα ανακοινωθεί η ανακάλυψή του εμβολίου ή θα διατεθεί εξαρτάται από τους λόγους της σκοπιμότητας. Όταν οι συνθήκες διάδοσης επιβάλλουν τον υποχρεωτικό εμβολιασμό όλου του πληθυσμού της γης, τότε θα γίνει αυτό το πράγμα».

 

«Μια σκέψη είναι αυτή. Βέβαια δεν βοηθά σε τίποτα ούτε αυτή η σκέψη. Και αυτές οι σκέψεις θα επιβεβαιωθούν εκ των υστέρων [...] όταν αρχές του χειμώνα θα είναι υποχρεωτικός εμβολιασμός. Ένας ακόμα υποχρεωτικός εμβολιασμός. Αυτό που με κάνει να σκέφτομαι έτσι δεν είναι η επικινδυνότητά του, αλλά είναι η ικανότητά του να διαδίδεται. Αυτό μου κάνει εντύπωση». 

 

Την ίδια ώρα, η επιστημονική κοινότητα δίνει «αγώνα δρόμου» για την ανάπτυξη ενός εμβολίου, ενώ πάνω από 100.000 κρούσματα έχουν καταγραφεί παγκοσμίως και τουλάχιστον 3.491 άνθρωποι έχουν χάσει την ζωή τους από τον COVID-19. 

 

Δείτε το βίντεο με τις επίμαχες δηλώσεις