Η πρόσδεση του πλοίου «Αδαμάντιος Κοραής» στη Σίκινο - Με ανέμους 8 Μποφόρ

Η πρόσδεση του πλοίου «Αδαμάντιος Κοραής» στη Σίκινο - Με ανέμους 8 Μποφόρ Facebook Twitter
4

Βίντεο που κάνει τον γύρο του διαδικτύου δείχνει το πλοίο «Αδαμάντιος Κοραής» να καταπλέει και να δένει στο λιμάνι της Σικίνου παρά τους  ισχυρούς νότιους ανέμους έντασης οχτώ μποφόρ.

Το βίντεο λήφθηκε χθες, Τετάρτη, και ενώ στο Αιγαίο έπνεαν πολύ ισχυροί άνεμοι με αποτέλεσμα να δημιουργηθούν προβλήματα στις ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες, ενώ σε άλλες περιπτώσεις οι πλοίαρχοι επιστράτευσαν όλη τους την εμπειρία για να δέσουν στα λιμάνια.

Το «Αδαμάντιος Κοραής» που αυτή την περίοδο αντικαθιστά το «Διονύσιος Σολωμός» της ίδιας εταιρείας, λόγω της ετήσιας ακινησίας του, ξεκίνησε κανονικά το δρομολόγιο των Δυτικών Κυκλάδων χθες το πρωί. Στο βίντεο φαίνεται το πλοίο να κρατιέται πάνω στη δεξιά του άγκυρα ενώ τα κύματα σκεπάζουν τον ντόκο του λιμανιού και οι καβοδέτες δίνουν μάχη για να πιάσουν τους κάβους του. Το «Αδαμάντιος Κοραής» ρίχνει κανονικά καταπέλτη, η επιβίβαση και η αποβίβαση οχημάτων και επιβατών γίνεται μέσα σε ελάχιστο χρονικό διάστημα και το πλοίο αποπλέει για τον επόμενο προορισμό του. 

 


Ο έμπειρος καπετάνιος του Κυριάκος Μουζάκης με τον ύπαρχο Γιώργο Θεοχάρη, τον υποπλοίαρχο Δημήτρη Πατέλη, το πλήρωμα και τους καβοδέτες έκαναν για μια ακόμη φορά το καθήκον τους.

Ελλάδα
4

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

4 σχόλια