Αθώος ο ηθοποιός Γιώργος Καρκάς για την υπόθεση βιασμού οδηγού ταξί

Αθώος ο ηθοποιός Γιώργος Καρκάς για την υπόθεση βιασμού οδηγού ταξί Facebook Twitter
8

Αθώος κρίθηκε από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο ο ηθοποιός Γιώργος Καρκάς για την υπόθεση βιασμού οδηγού ταξί. 

Οι ένορκοι με 4 ψήφους έκριναν αθώο τον κατηγορούμενο ενώ διαφορετική άποψη είχαν οι 3 τακτικοί δικαστές. Αντιθέτως ο ηθοποιός κρίθηκε ένοχος για το αδίκημα της κατοχής ναρκωτικών ουσιών και αναμένεται η ποινή του για το συγκεκριμένο αδίκημα όπως και η απόφαση επί των ελαφρυντικών.

Νωρίτερα σήμερα, την αθώωση του 30χρονου ηθοποιού Γιώργου Καρκά είχε ζητήσει η Εισαγγελέας Έδρας του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου. Η εισαγγελική λειτουργός, μετά από πολυήμερη ακροαματική διαδικασία, ζήτησε από το δικαστήριο να κηρύξει αθώο λόγω αμφιβολιών για την κατηγορία του βιασμού τον ηθοποιό που παραμένει προσωρινά κρατούμενος επί 15 μήνες και να τον καταδικάσει μόνο για κατοχή μικροποσότητας ναρκωτικών ουσιών. Κατά την κρίση της, στην υπόθεση «έχουν διατυπωθεί εκατέρωθεν αντικρουόμενοι ισχυρισμοί για το τι έχει συμβεί την επίμαχη βραδιά. Για όλα όσα έχουν διατυπωθεί υπάρχει ένας αντίλογος».

«Δεν είμαι ο δράκος των ταξιτζήδων. Πιστεύω ακράδαντα ότι θα αθωωθώ» είχε αναφέρει σε συνέντευξη που είχε παραχωρήσει λίγες μέρες μετά τη σύλληψή του τον Δεκέμβριο του 2018, ενώ τονίζει πως έχει διασυρθεί στο πανελλήνιο «από μία κατηγορία που κι εγώ δεν ξέρω από πού προκύπτει». «Δεν τον βίασα, δεν υπήρξε φλερτ, δεν υπήρξε τίποτα ανάμεσά μας», είχε σημειώσει ενώ παράλληλα είχε υποστηρίξει γνωρίστηκαν με τον οδηγό ταξί εκείνη την ημέρα.

Λίγες μέρες πριν τη δίκη του, που ξεκίνησε τον Νοέμβριο του 2019, με ένα μήνυμα στο Facebook, ο Γιώργος Καρκάς ζητούσε στήριξη από τον κόσμο σημειώνοντας πως η δίκη θα είναι ανοιχτή. Κατήγγειλε επίσης πως η προφυλάκισή του και η δημοσιοποίηση της φωτογραφίας του από την Αστυνομία ήταν ο κοινωνικός του θάνατος.

Κατά την απολογία του ο ηθοποιός είχε χαρακτηρίσει «ατιμωτική» την κατηγορία βιασμού που τον βάραινε. «Αυτός που περιγράφετε δεν είμαι εγώ. Ο καταγγέλλων με κατηγορεί γιατί θέλει να διώξει από πάνω του οτιδήποτε ομόφυλο», είχε δηλώσει ο νεαρός ηθοποιός.

Ελλάδα
8

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

4 σχόλια
Οι οριστικές αποφάσεις πρέπει να έχουν τον σεβασμό που τους πρέπει. Και ο Έλλην νομοθέτης, δηλαδή ο διαμορφωτής του νόμου και του δικαϊκού συστήματος, επίσης."Οι ένορκοι με 4 ψήφους έκριναν αθώο τον κατηγορούμενο ενώ διαφορετική άποψη είχαν οι 3 τακτικοί δικαστές".Σε απλά ελληνικά αυτοί που ξέρουν ξέρουν και οι λοιποί αποφασίζουν. Ήσσονος σημασίας υπόθεση βέβαια. Εδώ τα ίδια και χειρότερα γίνονται σε ληστείες με καλάσνικοφ.Απλά να πούμε ότι σε κάθε δίκη η κάθε αθώωση δεν μπορεί να επιφέρει αποζημίωση στον κατηγορούμενο για την ικανοποίηση -κατά το δοκούν- του αισθήματος λαϊκής δικαιοσύνης (το οποίο είναι διαφορετικό πράγμα από το κοινό περί δικαίου αίσθημα). Άλλο πράγμα η ψευδής καταμήνυση η οποία είναι ποινικό αδίκημα και άλλο η αθώωση λόγω αμφιβολιών με οριακή πλειοψηφία και μάλιστα από τους κληρωτούς...
Στον Καρκά έσπευσαν να αναρτήσουν φωτογραφία του. Στον άλλο που ομολόγησε ότι χτύπησε και άφησε νεκρό στο δρόμο τον 25χρονο ούτε που ξέρουμε ποιος είναι.
...Άλλοι μένουν μέσα στη φυλακή με τόσες αμφιβολίες, ενώ άλλοι δεν βλέπουν ούτε μία μέρα φυλακή για πολύ χειρότερα. Άλλους τους χαϊδεύουν και τους χαϊδεύουν όταν, ποικιλοτρόπως, κακοποιούν και όταν φτάσουν, ξέρω γω, να δολοφονήσουν τότε και μόνο υπάρχει κινητοποίησις, αλλά και εκεί σίγουρο δεν είναι.