ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ

ΒΓΑΛΕ ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΣΟΥ Ο,ΤΙ ΚΡΥΒΕΙΣ Ή ΦΟΒΑΣΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΔΕΧΤΕΙΣ.
 
 

Όλοι έχουμε πράγματα που θέλουμε να τα βγάλουμε από μέσα μας. Αλλά διστάζουμε να τα παραδεχτούμε ακόμα και στους πιο κοντινούς μας ανθρώπους. Όμως, αμαρτία εξομολογημένη, αμαρτία δεν είναι...

ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΣΕ ΙΑΤΡΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ Ή ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΤΗΣ ΣΤΗΛΗΣ ΔΕΝ ΕΓΚΡΙΝΟΝΤΑΙ
ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΟΥ
29.2.2020 | 19:18

Ρεστα

Παθαίνω πανικό όταν πρέπει να δώσω ρέστα.Τώρα σε λίγο καιρό θα πρέπει να δουλέψω ταμείο στο μαγαζί που θα πάω σαν πωλήτρια!Μόλις παίρνω τα λεφτά ένα μαύρο κενό,αγχώνομαι και τέλος.Στους στρογγυλους αριθμους δεν εχω θεμα..αλλα σε κατι 33.90 κτλ...! Βλέπω άλλους που τα δίνουν μηχανικά..τι στο διάολο τόσο άχρηστη είμαι.
18
 
 
 
 
σχόλια
Μην αγχώνεσαι. Δούλευα και εγώ σε ταμείο. Ναι μεν είχε οθόνη η/Υ να χτυπάς τα προϊόντα, αλλά το σκασμενο δεν έλεγε τα ρέστα ακριβως. Έτσι τι έκανα. Το έκανα μόνη μου σπίτι για να είμαι σωστή στη δουλειά, αλλά από άγχος έκανα κι εγώ βλακείες. Δηλ κόστιζαν 5.10 μου έδινε 5.50 και εγώ γύριζα πίσω 0.80 αντί για 0.90. όταν έκανα λάθος ζητούσα συγνώμη και έδινα τα υπόλοιπα κι όλα καλά.. Σε περίπτωση που δε το καταλαβαινε ο πελάτης και έμπαινα μέσα εκλεγα την τσέπη μου γιατί έπρεπε να τα Καλυψώ. Όταν ήμουν συν έκλαιγα εγώ για τον πελάτη. Κατέληξα στην καλύτερη μέθοδο για μένα...Κοστίζει 34,95 κάτι οκ; Και σου δίνει 40€ Μετράγα λοιπόν απ' τη συνέχεια.34,95 και Έπιανα το 5λεπτο απ' το ταμειο και έλεγα 35 και 5 αύριο ακόμα 40. Οπότε του έδινα 5.05. Αργά όσο και να βιάζονται στην αρχή κάνε αργά. Μην αγχώνεσαι. Καλή επιτυχία και καλή δύναμη...
Αυτό με τα χαστούκια κι εγώ το έκανα όταν δεν ήθελα να διαβάσω. Πολύ καλή μέθοδος. Για καλύτερα αποτελέσματα, προτείνω να χαστουκίζεται μπροστά από καθρέφτη.
Κάνε εξασκηση, βάζοντας στον εαυτό σου δύσκολες προσθέσεις και αφαιρέσεις, σε συγκεκριμένα δευτερόλεπτα. Μετά κάνε επαλήθευση με το κομπιουτεράκι για να δεις αν είσαι σωστή ή όχι. Δεν υπάρχει άλλος τρόπος.
Από προσωπική εμπειρία,το συνηθίζεις..Όταν δούλεψα πρώτη φορά ταμείο, φοβόμουν πολύ να μετρώ τα ρέστα, διότι δεν ήμουν ποτέ καλή στα μαθηματικά.. Όσο περνούσε ο καιρός,τα έκανα αυτόματα γιατί έμαθα τις τιμές και μετά το διασκέδαζα κ όλας...Θα γίνεις εξπέρ μην αγχώνεσαι καθόλου!!
Δεν είναι κάτι δύσκολο, είναι μέχρι να το συνηθίσεις. Μπορείς απλώς να μετράς.Για παράδειγμα, κάτι κοστίζει 33.90 και ο άλλος σου δίνει 50. Μετράς, 0.10 μέχρι τα 34, 6 ευρώ μέχρι τα 40 και άλλα 10 ευρώ μέχρι τα 50. Άρα, του οφείλεις ρέστα 16,10. Καλύτερα να είσαι λίγο πιο αργή στην αρχή, παρά να τα μπερδέψεις και να τρέχεις μετά.