Κοροναϊος: Ανακοινώθηκαν τα πρώτα κρούσματα στην υποσαχάρια Αφρική, στη Λιθουανία και στη Νέα Ζηλανδία

Κοροναϊος: Ανακοινώθηκαν τα πρώτα κρούσματα στην υποσαχάρια Αφρική, στη Λιθουανία και στη Νέα Ζηλανδία Facebook Twitter
1

Ένα κρούσμα του νέου κοροναϊού επιβεβαιώθηκε χθες Πέμπτη στη Νιγηρία, το πρώτο στην υποσαχάρια Αφρική, ανακοίνωσε σήμερα το ομοσπονδιακό υπουργείο Υγείας της πολυπληθέστερης χώρας της ηπείρου.

Το υπουργείο Υγείας «επιβεβαίωσε ένα κρούσμα του κοροναϊού στην πολιτεία Λάγκος. Αυτό το κρούσμα που επιβεβαιώθηκε την 27η Φεβρουαρίου 2020 είναι το πρώτο που καταγράφεται από την έναρξη της επιδημίας» πνευμονίας που προκαλεί ο κοροναϊός, διευκρίνισε το υπουργείο μέσω του ιστότοπου κοινωνικής δικτύωσης Twitter.

Πριν από μερικές ώρες η Νέα Ζηλανδία ανακοίνωσε επίσης πως έχει το πρώτο κρούσμα. Η πρωθυπουργός Τζασίντα Αρντέρν επιβεβαίωσε πως η χώρα της έχει το πρώτο επιβεβαιωμένο κρούσμα του Covid-19 και πως πρόκειται για μόνιμο κάτοικο της χώρας που είχε ταξιδέψει πρόσφατα στο Ιράν.

Η Λιθουανία ανακοίνωσε επίσης πως κατεγράφη το πρώτο κρούσμα στη χώρα, όπως μεταδίδει το BBC. Πρόκειται για μια γυναίκα που επέστρεψε από ταξίδι στην Ιταλία και αυτή τη στιγμή είναι σε καραντίνα σε νοσοκομείο της Βερόνα. Πλέον ο ιός έχει εξαπλωθεί σε 48 χώρες ενώ τα κρούσματα είναι πάνω από 80.000 και οι νεκροί ξεπέρασαν τους 2800.

Διεθνή
1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο βασιλικός «πόλεμος της μαρμελάδας»: Τα ανάκτορα του Μπάκιγχαμ και η Μέγκαν Μαρκλ διαφημίζουν το ίδιο προϊόν

Διεθνή / Ο βασιλικός «πόλεμος της μαρμελάδας»: Τα ανάκτορα του Μπάκιγχαμ και η Μέγκαν Μαρκλ διαφημίζουν το ίδιο προϊόν

Την περασμένη εβδομάδα η Μέγκαν Μαρκλ έστειλε στους φίλους της τα πρώτα βάζα μαρμελάδας του νέου της brand «American Riviera Orchard» - Την Τετάρτη το παλάτι διαφήμισε την δική του μαρμελάδα φράουλα.
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ

σχόλια

1 σχόλια