Κοροναϊός: Δήμαρχοι αντιδρούν για την ακύρωση του καρναβαλιού - «Γιατί πανικοβάλλουν τον κόσμο;»

Κοροναϊός: Δήμαρχοι αντιδρούν για την ακύρωση του καρναβαλιού - «Γιατί πανικοβάλλουν τον κόσμο;» Facebook Twitter
EUROKINISSI
6

Την έντονη αντίδραση δημάρχων σε όλη την Ελλάδα προκάλεσε η απόφαση του υπουργού Υγείας Βασίλη Κικίλια να ματαιώσει όλες τις καρναβαλικές εκδηλώσεις λόγω κοροναϊού.

Μόνο στο καρναβάλι της Ξάνθης έχουν δηλώσει συμμετοχή φέτος 15.000 άνθρωποι από 37 συλλόγους σε όλη την Ελλάδα.

 «Για ποιο λόγο μια τόσο απότομη κίνηση; Για ποιο λόγο ξεκινούν τα προληπτικά μέτρα από τον πολιτισμό; Στα γήπεδα που συναθροίζονται χιλιάδες άνθρωποι δεν υπάρχει πρόβλημα; Στα θέατρα και τους κινηματογράφους; Γιατί πανικοβάλουν τον κόσμο;» δήλωσε o δήμαρχος Ξάνθης Εμμανουήλ Τσέπελης και πρόσθεσε: «Είναι μια βόμβα στην τοπική οικονομία όχι μόνο της Ξάνθης αλλά και της Καβάλας και της Χρυσούπολης. Εστιατόρια, μαγαζιά, ξενοδοχεία και επαγγελματίες περιμένουν να δουλέψουν».

«Ακόμη δεν έχουμε κάποιο επίσημο χαρτί στα χέρια μας το οποίο να μας εξηγεί την απόφαση του υπουργού» πρόσθεσε ο ίδιος, εξηγώντας πως βρίσκεται σε ανοιχτή επικοινωνία με τους δημάρχους σε Ρέθυμνο, Πάτρα, Καλαμάτα και Τρίκαλα, όπου διοργανώνονται οι σημαντικότερες καρναβαλικές εκδηλώσεις της χώρας το επόμενο τριήμερο, ώστε να συντονίσουν τις ενέργειές τους. 

«Για το τριήμερο περιμένουμε χιλιάδες επισκέπτες, οι καρναβαλιστές ετοιμάζουν άρματα στολές, τα μαγαζιά έχουν παραγγείλει προμήθειες δεν είναι τόσο απλό. Μιλάμε για μια προετοιμασία που γίνεται εδώ και έξι μήνες. Πρέπει να βρεθεί μια λύση, εκτός κι αν υπάρχει τόσο μεγάλο πρόβλημα με τον ιό και έχουν πάρει τόσο σοβαρές αποφάσεις», τόνισε ο Εμμανουήλ Τσέπελης. 

Από την πλευρά του ο δήμαρχος Ρεθύμνου Γιώργος Μαρινάκης, σχολίασε πως επίσης δεν έχει καμία επίσημη ενημέρωση από το αρμόδιο υπουργείο.

«Δεν είμαστε καλά, προσπαθούμε να διευκρινίσουμε τι θέλει να πει ο υπουργός Υγείας. Εμείς δεν έχουμε ακόμα κάποια επίσημη ενημέρωση. Δυστυχώς ποτέ και για τίποτα δεν ρωτάνε την τοπική αυτοδιοίκηση. Ούτε ενημέρωση έχουμε, ούτε κάποιο κρούσμα κοροναϊού έχουμε σε ολόκληρη την Κρήτη τίποτα», είπε. Πρόσθεσε δε ότι «για το καρναβάλι έχουν επιστρατευτεί χιλιάδες άνθρωποι σε μια διαδικασία εθελοντισμού. Από τις τσέπες τους έχουν ξοδευτεί εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ έξοδα δεν είναι απλά. Δηλαδή αύριο δεν θα πετάξουν τα αεροπλάνα, θα κλείσουν τα θέατρα, τα σινεμά, τα σχολεία; Τι θα γίνει. Προφανώς είναι σοβαρό το θέμα αλλά θέλει ψυχραιμία».

Όσο για το καρναβάλι της Πάτρας, το μεγαλύτερο και δημοφιλέστερο στην Ελλάδα, βρίσκεται ακόμη στον αέρα, ενώ σύμφωνα με ανθρώπους του Κοινωφελούς Οργανισμού που το διοργανώνει, η ματαίωσή του σημαίνει «καταστροφή» για την πόλη της Πάτρας. «Περιμένουμε την επίσημη ανακοίνωση από το υπουργείο. Θα βγει ανακοίνωση από το Δήμο Πατρέων σχετικά», ανέφερε η πρόεδρος του Οργανισμού κ. Κουρή, ενώ για τις οικονομικές επιπτώσεις επισήμανε «αυτό να το σκεφτεί ο υπουργός και ο πρωθυπουργός».

Με πληροφορίες από Έθνος, newsit.gr, Πρώτο Θέμα

Ελλάδα
6

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γιάννης Καλλιάνος: «Το καλό παιδί τελείωσε, δεν σκαμπάζω από τις γλυκανάλατες ανακοινώσεις του Αττικόν»

Ελλάδα / Γιάννης Καλλιάνος: «Το καλό παιδί τελείωσε, δεν σκαμπάζω από τις γλυκανάλατες ανακοινώσεις του Αττικόν»

«Δεν φταις εσύ», ανέφερε ο μετεωρολόγος για τον Άδωνι Γεωργιάδη και αποκαλύπτει όλο το παρασκήνιο για την καθυστερημένη εισαγωγή του πατέρα του στη ΜΕΘ
NEWSROOM
Γιώργος Λυγγερίδης: Τι απαντά ο Δήμος Πειραιά για την απασχόληση 4 «ηγετών» της οπαδικής εγκληματικής οργάνωσης

Ελλάδα / Γιώργος Λυγγερίδης: Τι απαντά ο Δήμος Πειραιά για την απασχόληση 4 «ηγετών» της οπαδικής εγκληματικής οργάνωσης

«Καμία δημόσια ή δημοτική αρχή δεν μπορεί να γνωρίζει πως συμπεριφέρεται μετά την αποχώρηση από την εργασία ή υπηρεσία του οποιοσδήποτε εργαζόμενος»
NEWSROOM
Αφρικανική σκόνη

Ελλάδα / Αφρικανική σκόνη: 15 άνθρωποι μεταφέρθηκαν στα νοσοκομεία με αναπνευστικά προβλήματα την Τρίτη

Λιγότεροι από τους μισούς πολίτες που μεταφέρονται καθημερινά στα νοσοκομεία με αναπνευστικά προβλήματα χρειάστηκαν ασθενοφόρο για να φτάσουν στα νοσοκομεία της Αττικής
NEWSROOM

σχόλια

3 σχόλια
Είναι Ο ΙΔΙΟΣ ΙΟΣ για τον οποίο οι Κινέζοι έκλεισαν στα σπίτια τους εκατοντάδες εκατομμύρια. Και όμως για κάτι βλαχοδήμαρχους πρωτεύει το οικονομικόν!Το ότι έχει θνησιμότητα 3% για κάποιους είναι απλά στατιστικό στοιχείο, όταν όμως βρεθούν αυτοί ή κάποιος δικός τους σε αυτό το ποσοστό τότε θα σκούζουν για τον κακό υπουργό που δεν πήρε μέτρα...Δεν βγάζεις άκρη με τους ελληναράδες, πρέπει να αποχωρήσουμε από εδώ.
Ανακοινώθηκε επίσημα, ότι στην Ιταλία οι κάποιοι ποδοσφαιρικοί αγώνες θα γίνουν "κεκλεισμένων των θυρών", δηλαδή χωρίς φιλάθλους στα γήπεδα.Θα δούμε αν θα γενικευτεί. Κανείς δεν το εύχεται, αλλά και στην Ιταλία, κάποιοι θα πληγούν οικονομικά.Μόλις προ ολίγου, ο δήμαρχος Πατρέων αν πρόσεξα σωστά, ζήτησε να αποζημειωθεί ο Δήμος για την ακύρωση του καρναβαλιού !!Δηλαδή, να πληρώσουμε όλοι την επιχειρηματικότητα, λόγω των προληπτικών μέτρων για λόγους υγείας ! Όπως όταν υπήρχε κέρδος περιερχόταν εξ ολοκλήρου στην πόλη των Πατρών, μήπως θα έπρεπε ένα μέρος από αυτό τόσες δεκαετίες, να είχε δοθεί για ασφάλιση από εξωγενείς έκτακτους κινδύνους ,
«βόμβα στην τοπική οικονομία» Πηγή: www.lifo.grΣωστό και κατανοητό.Ωστόσο, η πρόληψη δεν σημαίνει πανικό.Τι να πουν και στη Βενετία ; Ή στην Κίνα ;Και τελικά - αν στοιχειοθετείται επιστημονικά -, να μην λειτουργούν για ένα διάστημα ούτε τα γήπεδα, ούτε τα θέατρα.Μην αρχίζουν οι στμφεροντολογικοί συμψηφισμοί και χύμα όλα, μπροστά σε τέτοιο θέμα.
Ποιό ακριβώς είναι το θέμα; Διότι χθες πέθαναν 7 άτομα από εποχική γρίππη - έχουν πεθάνει συνολικά 79 στην Ελλάδα φέτος. Καταλαβαίνεις την διαφορά; Ο συγκεκριμένος ιός είναι πολύ πιο ακίνδυνος από την γρίππη λοιπόν. Όλα τα υπόλοιπα είναι διασπορά πανικού, όχι πρόληψη. Αλλιώς δεν θα έπρεπε να λειτουργεί τίποτε κάθε χειμώνα.