Αποχώρησαν το πρωί της Πέμπτης από το λιμάνι της Μυτιλήνης οι δυνάμεις των ΜΑΤ που βρίσκονταν στο νησί. 

 

Ειδικότερα, οι διμοιρίες επιβιβάστηκαν στο πλοίο Νήσος Ρόδος το οποίο σύμφωνα με τον ιστότοπο stonisi.gr πραγματοποίησε έκτακτο δρομολόγιο για την μεταφορά των ανδρών των ΜΑΤ.


Παρόν στο λιμάνι ήταν ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου, Κώστας Μουτζούρης ενώ ο ο βουλευτής Ν. Λέσβου του ΣΥΡΙΖΑ, Γιάννης Μπουρνούς που ανάρτησε σχετική φωτογραφία με την παράταξη προς επιβίβαση στο πλοίο των ΜΑΤ σχολίασε: «Η δεύτερη μεγάλη νίκη του λεσβιακού λαού, μετά τη χθεσινή αποχώρησή τους από Διαβολόρεμα και Καράβα, είναι γεγονός».  

 


Όπως ανακοίνωσε την Τετάρτη ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, έχουν κληθεί για συνάντηση με τον πρωθυπουργό στο Μέγαρο Μαξίμου την Πέμπτη στις 17.00 ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου, οι αντιπεριφερειάρχες και οι δήμαρχοι των νησιών σε μια προσπάθεια να πέσουν οι τόνοι και να υπάρξει αποκλιμάκωση.

 

«Οι αστυνομικές δυνάμεις δεν έχουν λόγο να είναι εκεί. Θα επιστρέψουν στη βάση τους. Κάποιες από τις δυνάμεις της Αστυνομίας που ήταν εκεί για ενίσχυση θα αποσυρθούν. Κάποιες άλλες θα παραμείνουν», δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας μιλώντας στον Alpha σημειώνοντας πως η πρώτη φάση του σχεδίου της κυβέρνησης για την κατασκευή των κλειστών κέντρων ολοκληρώθηκε στη Μυτιλήνη και αύριο ολοκληρώνεται στη Χίο.


Όπως τόνισε μάλιστα ο ίδιος το σχέδιο της κυβέρνησης θα προχωρήσει και πρέπει «να δούμε με ποιο τρόπο θα προχωρήσει καλύτερα». Επισήμανε δε ότι το σχέδιο της κυβέρνησης είναι προς όφελος των τοπικών κοινωνιών.

 

Με πληροφορίες από stonisi