Χίος: Κάτοικοι ξυλοκόπησαν άνδρες των ΜΑΤ στο ξενοδοχείο τους - Σκληρές εικόνες

Χίος: Κάτοικοι ξυλοκόπησαν άνδρες των ΜΑΤ στο ξενοδοχείο τους - Σκληρές εικόνες Facebook Twitter
alithia.gr
24

Ομάδα ατόμων στη Χίο εισέβαλε σε ξενοδοχείο που διέμεναν αξιωματικοί των ΜΑΤ και τους ξυλοκόπησε. 

Το μεσημέρι της Τετάρτης, και άλλοι αστυνομικοί είχαν μεταφερθεί στο νοσοκομείου Χίου, μετά από συμπλοκές που σημειώθηκαν με κατοίκους του νησιού.

Ντόπιοι εισέβαλαν στα δωμάτια που διέμεναν αστυνομικοί των ΜΑΤ και τους λιντσάρισαν. Το περιστατικό συνέβη στις 2 το μεσημέρι. Όπως μετέδωσε ο τοπικός ραδιοφωνικός σταθμός «Αλήθεια» οι πολίτες ήταν εκτός ελέγχου, εισέβαλαν στο ξενοδοχείο και στα δωμάτια που κοιμόντουσαν οι αστυνομικοί και τους ξυλοκόπησαν.

 

Χίος: Κάτοικοι ξυλοκόπησαν άνδρες των ΜΑΤ στο ξενοδοχείο τους - Σκληρές εικόνες Facebook Twitter
alithia.gr

Σύμφωνα με πληροφορίες του politischios.gr έχουν τραυματιστεί 6 αστυνομικοί, ενώ με επέμβαση αξιωματούχου στη Διεύθυνση Αστυνομίας Χίου τα πνεύματα αυτήν την ώρα φαίνεται ότι έχουν ηρεμήσει.

Χίος: Κάτοικοι ξυλοκόπησαν άνδρες των ΜΑΤ στο ξενοδοχείο τους - Σκληρές εικόνες Facebook Twitter
alithia.gr

Νωρίτερα διαδηλωτές πραγματοποίησαν πορεία και διαμαρτυρία έξω από δύο ξενοδοχειακές μονάδες που φιλοξενούν τις δυνάμεις των ΜΑΤ στο νησί, εκφράζοντας τη δυσαρέσκειά τους για το γεγονός ότι συνεργάστηκαν με τις δυνάμεις καταστολής παρέχοντάς τους διαμονή.

Προσοχή ακολουθούν σκληρές εικόνες

 

Με πληροφορίες από alitheia / politischios

Ελλάδα
24

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

12 σχόλια
Τελευταίες εκλογες στην χίο. ΝΔ 45.65% , Συριζα 22.14%,Πασοκ 14.94%, κκε 4.78%,Λαικός Σύνδεσμος-Χρυσή Αυγή 2.98% ,Μέρα25 2.89%,Ελληνική λύση 2.43%,Πλέυση ελευθερίας 1.36%,ΕΚ 1.27%. Απο την στιγμή που το 95% ψήφισε υπέρ των κέντρων γιατί διαμαρτύρεται τώρα;;;
Ειλικρινά δεν καταλαβαίνω γιατί ένα μέρος της αριστεράς έσπευσε να ταυτιστεί με τους τύπους που δέρνανε. Κατά κύριο λόγο ακροδεξιοί είναι. Και ας το καταλάβει πρωτίστως ο ΣΥΡΙΖΑ, βασικά ξεσηκώνονται επειδή ΔΕΝ θέλουν τους πρόσφυγες. Για να ξέρουμε και τι λέμε δηλαδή...
Η πλειοψηφία των κατοίκων ανεξαρτήτως πολιτικών πεποιθήσεων αγωνίζονται για την επιβίωση του τόπου τους!! Τώρα αυτά που μας γράφεις είναι ανευ λογικής και ή τρολάρεις ή εχεις άγνοια επί του θέματος.
Θα έπρεπε να πάνε στο νησί αυτοπροσώπως όσοι πολιτικοί έλεγαν προεκλογικά πως δε θα γίνουν τα νησιά αυτά αποθήκες νησιών και πως το πρόβλημα θα λυθεί. Όχι να στέλνουν "στρατό" να καθαρίσει για τα προεκλογικά ψέματά τους. Ντροπή! Απορώ πραγματικά πως κοιμούνται αυτοί οι άνθρωποι. Ρητορική η ερώτηση φυσικά. Μια χαρά κοιμούνται.
Το ερώτημα δεν είναι "θέλετε να γίνουν τα νησιά αποθήκες ψυχών ή όχι;" αλλά "θέλετε αυτοί που φτάνουν στα νησιά να πηγαίνουν στα παλιά ανοιχτά κέντρα ή σε νέα κλειστά;"
Καθόλου δε συμφωνώ μ'αυτές τις αντιδράσεις.Είναι ντροπή εκείνων,που ξεσηκώνουν τον κόσμο.Όχι ότι δεν υπάρχει πρόβλημα.Υπαρκτό είναι και δύσκολο.Αλλά αυτές δεν είναι λύσεις.Η γνώμη μου είναι,ότι ποτέ δε θα έπρεπε,να υπάρχουν κέντρα στα νησιά.Εκεί ακριβώς που είναι πιο ευαίσθητα τα σύνορα σου δεν τα αποδυναμώνεις περισσότερο με ένα χρόνιο πρόβλημα και φροντίζεις,να έχεις έναν πληθυσμό με εθνική και κοινωνική συνοχή.Είναι ζήτημα εθνικής ασφάλειας.Μη γελιόμαστε.Δε συνορεύουμε με την Ελβετία.Όμως έτσι όπως έχει διαμορφωθεί αυτή τη στιγμή η κατάσταση με χιλιάδες ανθρώπους,με ΜΚΟ να κάνουν κουμάντα,με το κράτος να είναι επί μια πενταετία μουδιασμένο,χωρίς σχέδιο για το πώς θα δράσει και τους μηχανισμούς αγκυλωμένους από ιδεοληψίες και λογής λογής συμφέροντα (τοπικά,μικροπολιτικά,της ΕΕ),δεν υπάρχουν πολλές επιλογές.Οι υπάρχοντες καταυλισμοί πρέπει να κλείσουν.Ούτε είναι ανθρώπινα αποδεκτό να ζει κόσμος υπό αυτές τις συνθήκες ούτε μπορούν και οι τοπικές κοινωνίες να ζουν την υποβάθμιση και με μια μόνιμη,απροσδιόριστη κι άρα δύσκολα προβλέψιμη και ελέγξιμη απειλή δίπλα τους.Να μεταφερθούν άμεσα όλοι αυτοί στην ενδοχώρα είναι μια ουτοπία.Πρέπει να γεμίσουν φίσκα 25 πλοία.Και θα πάνε πού;Και ποιες είναι οι διαθέσιμες δυνάμεις,να τους φυλάνε σε όλη την επικράτεια;Αναγκαστικά αυτή τη στιγμή,πρέπει το κύμα,να περιοριστεί και να ανακοπεί στα νησιά.Ταυτόχρονα να ξαναβρεί την ηρεμία του,την ασφάλεια του,την οικονομική του προοπτική ο ντόπιος πληθυσμός.Ο τόπος μου είναι και με πονάει.Και με ανατριχιάζει και σαν άνθρωπο,που το νησί μου είναι μια φυσική φυλακή.Πώς θα γίνει όμως σαφές,ότι άπαξ και έρθεις εδώ δεν πας παραπέρα και μην μπεις στη διαδικασία,να το δοκιμάσεις;Πώς θα γίνει κι ένα ξεκαθάρισμα των ανθρώπων (επίσης ανατριχιαστικό να μιλάμε με τέτοιους όρους,αλλά μάλλον αναπόφευκτο),για να ξέρουμε ποιοι μπορούν να μείνουν,να ενσωματωθούν,να έχουν ένα καλό μέλλον εδώ;Οι τοπικές αρχές πρέπει να αφήσουν την κυβέρνηση,να κάνει μια αρχή με τα νέα κέντρα.Δουλειά τους από δω και πέρα πρέπει να είναι,να απαιτούν ενίσχυση σε προσωπικό (ιατρικό,εκπαιδευτικό,επιστημονικό,σώματα ασφαλείας) και υποδομές.Υποδομές βαρβάτες για την αντιμετώπιση του προβλήματος,για την οικονομία των νησιών,για τη γενικότερη ευημερία τους και ανάδειξή τους.Θέλουμε κι αξίζουμε κάτι καλύτερο από το να είμαστε οι άτυποι "σωφρονιστικοί υπάλληλοι" της Ελλάδας και της Ευρώπης ολόκληρης.Αλλά αυτό απαιτεί ψυχραιμία,καθαρές σκέψεις και συνεργασία.Όχι πέτρες στα ΜΑΤ και αλαλαγμούς.Είναι ντροπή αυτά τα πράγματα.Παντελώς ανώφελα και για μερικούς ανεγκέφαλους,που ούτε τις λύσεις έχουν ούτε την ευθύνη,στιγματίζονται κοινωνίες ολόκληρες.
Κανένας δε θα πρέπει να συμφωνεί με τέτοιες πρακτικές.Πρέπει όμως να δούμε και γιατί αντιδράει ο κόσμος.Μήπως γιατί τον δούλεψαν?Μήπως γιατί η ΝΔ δε θέλει να χάσει ψηφαλάκια από την ενδοχώρα και θυσιάζει 3-4 βουλευτές από τα νησιά για να έχει ήσυχο το κεφάλι της από την ηπειρωτική χώρα?Το σίγουρο είναι ότι η χώρα μπορεί να φιλοξενήσει τον κόσμο από τα νησιά,αλλά τα δεξιά αντανακλαστικά και ο φόβος της αντίδρασης από την ενδοχώρα κάνει την κυβέρνηση να φοβάται.
Απορώ τι είδους άνθρωποι είναι αυτοι που ξυλοκοπούν έτσι στον ύπνο αστυνομικούς που έχουν πάει απλά να κάνουν τη δουλειά τους. Ακροδεξιοί; Ακροαριστεροί; Κάποιο ενδημικό είδος βλαμμένων; Ποιος τους υποκινεί και τους οργανώνει;
Ντροπή αυτές οι εικόνες, να εφορμούν σαν τα Ορκς της Μόρντορ. Το αποβλακωμένο βλέμμα του αστυνομικού τα λέει όλα. Και ανάμεσα στον όχλο που λιντσάρει να είναι και ηλικιωμένοι (αντί να συγκρατήσουν τους υπόλοιπους). Από χθες, υπάρχουν προτροπές να γίνει επίθεση στα ξενοδοχεία. Και ταυτόχρονα, να βανδαλίσουν και τα ξενοδοχεία που δέχτηκαν τα ΜΑΤ. Ήδη γράφουν αρνητικά σχόλια στο Google My Business.Η οργή, η αγανάκτηση, ο φόβος δεν αποτελούν άλλοθι για αυτές τις ζώωδεις συμπεριφορές.
Απογοήτευση, αποτροπιασμός, ανησυχία. Η κατάσταση έχει ξεφύγει και όχι μόνο στη Χίο, μέσα σε μία μέρα μιλάμε για προπηλακισμό αστυνομικού από φοιτητές (κάτι μπορεί να προηγήθηκε κι από τον αστυνομικό, αλλά δε δικαιολογείται τέτοια συμπεριφορά από τους φοιτητές) και για πυροβολισμούς εκτός υπηρεσίας από αστυνομικό σε αυτοκίνητο πολίτη, εξαιτίας τροχαίου (επίσης κάτι μπορεί να προηγήθηκε από τον πολίτη, αλλά φυσικά ΟΥΤΕ αυτό δικαιολογεί τους πυροβολισμούς). Πρέπει να συνειδητοποίησουμε ΟΛΟΙ ότι η βία φέρνει βία, όποιος κι αν φταίει, αυτό είναι "νόμος". Αξίζει να γίνουμε Αμερική (ή χειρότερα), λόγω της κρίσης?
Καποτε ισως μαθουν ολοι αυτοι οτι οι αστυνομικοι ειναι απλα το χερι. Αλλος τους εστειλε εκει. Τα παλικαρια που τα λιντσαραν ενα ματσο ορκ μπορει να συμφωνουν μαζι τους, μπορει να αναθεματιζουν που εχουν αναγκαστει να πανε εκει.Αυτα και αλλα πολλα, αλλα ισως να το θυμηθουν οταν ο εργοδοτης τους χωσει να κανουν κατι που δε θελουν, αλλα ξερουν οτι δε θα εχουν καποια ορκ να τους λιντσαρουν.
Εμ πήγανε, εμ δείρανε, εμ θέλουν και να κοιμηθούν στα ξενοδοχεία; Είναι αναμενόμενο οι δαρμένοι ντόπιοι να εξεγερθούν απέναντι στα ματ, τα οποία ξέρουν τι δουλειά κάνουν, δεν είναι λαντζιέρηδες από ανάγκη, 800 ευρω το μήνα παίρνουν για να δέρνουν.Να τους βάλουνε στα στρατόπεδα να βγάλουν μερικές υπηρεσίες, να πάρουν καμιά έξοδο οι φαντάροι.
Όπως σχολίασα και σε άλλη ανάρτηση, ακροδεξιοί και "φιλήσυχοι πολίτες", αφού μέχρι τώρα ξεσπούσαν σε πρόσφυγες και μετανάστες, τώρα ξεσπούν στους αστυνομικούς που έστειλε η νέα κυβέρνηση (την οποία οι περισσότεροι υπερψήφισαν), επειδή δεν έδειωξε κάθε τι ξένο ...
Επίσης, μαθαίνω, καίγονται δασικές εκτάσεις σε πυρκαγιά που προκλήθηκε από κρότου λάμψης και η ένωση αστυνομικών καταγγέλλει ότι τους έστειλαν στα νησιά χωρίς καν να έχουν φροντίσει για τη διαμονή και διατροφή τους. Όταν η λύση σε όλα τα προβλήματα είναι τα ματ, θα πρέπει να περιμένεις και τέτοιες καταστάσεις.
Προσπάθησα να απαντήσω με λινκ, αλλά για κάποιο λόγο δεν ανέβηκε. Τα έγραψε η Εφσυν και τοπικά μέσα, με φωτογραφίες, που ωστόσο ευτυχώς δείχνουν μικρή ζημιά, χειμώνας γαρ, όπως γράφεις
Αγώνας εντυπώσεων...Από τον δολοφονημένο Εμπουκά, οποίος τελικά κατέληξε από υπερβολική δόση (https://www.lifo.gr/now/greece/229140/poreia-sto-kentro-tis-thessalonikis-ekanan-antieksoysiastes-gia-to-thanato-toy-empoyka vs https://www.lifo.gr/now/greece/229091/ti-edeiksan-oi-toksikologikes-eksetaseis-gia-ton-thanato-toy-empoyka),την κοπέλα που υποτίθεται την δέρναν αστυνομικοί (https://www.lifo.gr/now/greece/262025/eksarxeia-i-stigmi-poy-andras-ton-mat-orma-se-kopela-poy-trexei-ti-rixnei-kato-kai-tin-travane-makria#2269953), από τα σοβαρά επεισόδια στο ΒΟΞ όπου δηλ. ένας αστυνομικός αποκάλεσε έναν αναρχικό "βλακάκο" (https://www.lifo.gr/now/greece/249561/sovara-epeisodia-sta-eksarxeia-kataggelloyn-astynomiki-via-kai-dakrygona-sto-k-voks#2223654) στις δασικές εκτάσεις που καίγονται αλλά τελικά ήταν χειμώνας...Κουράστηκα.